Witam. Co musze zakupić aby sam zbudować sobie subufer Aktywny tak żeby byś chodź Troszkę zadowolony z dźwięku. Przy czym mam głośnik basowy 280 Watts max power 4 Ohms i do tego skrzynie dopasowana tylko brakuje mi podzespołów a za chiny nie wiem co jest mi potrzebne do tego żeby to mi zadziałalo .Z góry dziękuję za pomoc.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Subufer Aktywny do kina domowego
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Morio Zobacz postaPrzy czym mam głośnik basowy 280 Watts max power 4 Ohms i do tego skrzynie dopasowana...
Wzmacniacza szukaj pod nazwą "panel do subwoofera"Last edited by Adzik94; 14.12.2016, 22:48.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaJak dopasowałeś obudowę do tego głośnika?
Wzmacniacza szukaj pod nazwą "panel do subwoofera"
Za pomocą programu nie pamiętam jakiego
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Morio Zobacz postaFirmy "MRS" magic Road of Sonnd
Heavy Bass 12"
1,5" Voice coli
4 Ohms
280 Watts Max Power
Tak jest narysowane na tyle głośnika
Skomentuj
-
Zamieszczone przez szastal Zobacz postaDlaczego, niech robi. Później będzie mógł pomyśleć o czymś innym lepszym a panel już będzie miał
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaJak dopasowałeś obudowę do tego głośnika?
Zamieszczone przez Morio Zobacz postaZa pomocą programu nie pamiętam jakiego
Ten głośnik to nie szczyt techniki, ale w odpowiedniej obudowie powinien coś tam juz zagrać. Pytanie tylko jaką obudowę do niego zrobiłeś?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaA skąd miałeś parametry?
Ten głośnik to nie szczyt techniki, ale w odpowiedniej obudowie powinien coś tam juz zagrać. Pytanie tylko jaką obudowę do niego zrobiłeś?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Morio Zobacz postawylot powietrza czy jak to się nazywa ma średnicę 14cm
14cm?
No to zaszalałeś... ciekawe jaką ma długość ten port.
Zamieszczone przez Morio Zobacz postaJest to prostopadloscian trapezowy. Jest wygluszona i szczelna,jej wymiary to na pole trapezu to (a-22cm, b-35cm, h-33cm) i wysokość prostopadloscianu to 55cm
Podaj litraż i strojenie tej obudowy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Morio Zobacz postaDługość ma 10 cm. A objętość wychodzi około 50l
Na 67Hz, więc nie pisz że masz "dopasowaną" obudowę.
Skąd Tobie się wzięło że dałeś port o takich wymiarach?
Głośniki o nieznanych parametrach daje się do obudów zamkniętych, ponieważ większość tego typu głośników zagra w takich obudowach.Last edited by marian; 15.12.2016, 14:03.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Morio Zobacz postaZamknięta czyli bez wylotu tak?
Zamieszczone przez Morio Zobacz postaCzyli lepiej zbudować od nowa?
Skomentuj
Skomentuj