Panowie, znajomy któremu robię teraz kolumny ''do metalu", potrzebuje również wzmacniacz + odtwarzacz CD do kompletu.
Przypomnę że kolumny (3way) są oparte o głośniki 1x Seas CA22RNX, Seas MCA12RC oraz tytanowy Audax TW025A20.
Opis dźwięku - jasny i precyzyjny.
Potrzebny wzmacniacz o ciepłym brzmieniu i dobrym basie który "dociąży" kolumny w tym zakresie, jednocześnie ich nie zamuli (preferowany szybki bas).
Jeśli chodzi o moc to im więcej watów tym lepiej.
Odtwarzacz CD raczej neutralny, ale pasujący do kompletu i rodzaju muzyki.
Muzyka która przeważa w repertuarze mojego znajomego:
https://www.youtube.com/watch?v=dNoTvg0t52c
Wiem, ciężki temat gdyż tego typu muzyka jest zazwyczaj kiepsko zmiksowana.
Znajomy nigdy nie miał dobrego sprzętu stereo oraz nie jest osłuchany, więc On sam nic nie podpowie za dużo czego oczekuje.
Dodatkowo tam gdzie teraz mieszka nie ma sklepów z takim sprzętem, więc nie może powiedzieć co mu się podoba a co nie.
Ma to po prostu dobrze grać.
Jaki jest minus przy wyborze tego wzmacniacza i odtwarzacza?
A no taki że nie będzie możliwości osłuchania sprzętu w całości przed zakupem. Znajomy mieszka za granicą, kolumny do niego jadą jako pierwsze, a dopiero później On sam kupi pozostały sprzęt.
Kasa jaka jest na wydanie to 5 tyś.zł.
Sprzęt może być używany jeśli będzie warto.
Przypomnę że kolumny (3way) są oparte o głośniki 1x Seas CA22RNX, Seas MCA12RC oraz tytanowy Audax TW025A20.
Opis dźwięku - jasny i precyzyjny.
Potrzebny wzmacniacz o ciepłym brzmieniu i dobrym basie który "dociąży" kolumny w tym zakresie, jednocześnie ich nie zamuli (preferowany szybki bas).
Jeśli chodzi o moc to im więcej watów tym lepiej.
Odtwarzacz CD raczej neutralny, ale pasujący do kompletu i rodzaju muzyki.
Muzyka która przeważa w repertuarze mojego znajomego:
https://www.youtube.com/watch?v=dNoTvg0t52c
Wiem, ciężki temat gdyż tego typu muzyka jest zazwyczaj kiepsko zmiksowana.
Znajomy nigdy nie miał dobrego sprzętu stereo oraz nie jest osłuchany, więc On sam nic nie podpowie za dużo czego oczekuje.
Dodatkowo tam gdzie teraz mieszka nie ma sklepów z takim sprzętem, więc nie może powiedzieć co mu się podoba a co nie.
Ma to po prostu dobrze grać.
Jaki jest minus przy wyborze tego wzmacniacza i odtwarzacza?
A no taki że nie będzie możliwości osłuchania sprzętu w całości przed zakupem. Znajomy mieszka za granicą, kolumny do niego jadą jako pierwsze, a dopiero później On sam kupi pozostały sprzęt.
Kasa jaka jest na wydanie to 5 tyś.zł.
Sprzęt może być używany jeśli będzie warto.
Skomentuj