Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nowa a stara seria stx'a

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nowa a stara seria stx'a

ej mam problem kupilem gdn'a 27/150/8 z poapierowa mbrana... ale teraz analizuje wszystko i nie wiem czy jest to nowa czy stara seria... moze wiecje jak je rozpoznac? dostalem do niego szare pudelko z nakleja stx zadnej daty a niz niczego... koles ze sklepu tez nie wiedzil.. ponoc dostal je jakos w grudniu 2004 / mozecie mi jakos pomoc? no i czy ocno oddzuje jak mi trafil sie ze starej serii? mam juz obudowe i ladnie nawet gra tylko mam bardzo sloaby wzmacniacz wiec nie zakozacze bez mostka TDi hehe;p

czlowieku pomysl ! WWW.STX.PL poszukaj sobie twojego glosnika i zobacz czy tak samo wyglada

Skomentuj

A masz tez kartke z parametrami? Tzn. byla w srodku, w kartonie? Jak tak to jest z nowej serii jak nie to chyba ze starej bo kiedys chyba nie dawali

Skomentuj

stare nie maja kartki z parametrami i napis na pudelku jest na czarno, a w nowych na niebiesko i napis na glosniku w starych jest italic-iem a wnowych zwyklym fontem, tak bylo w moim przypadku

Skomentuj

dokładnie najprościej poznać po braku bądź obecności karty katalogowej. stary niejest zły ale jak wiadomo nowe wrogiem starego - lepsze wrogiem dobrego :P

Skomentuj

o kurde... jak zamawiałem stx'y to mi przysłali gdn22-120-8 i 14-50-8 z kartką w pudełku, a w 17-80-8 kartki nie było...

Skomentuj

to masz lol :)

Skomentuj

Ja mam napis modelu 27/150/4sc na niebiesko zwyklym fontem, a kartki z parametrami brak :]

Skomentuj

to jak mozecie looknijcie pod tymi linkami beda footki tego cuda i ocenice nowy czy stary hehe

http://bathamett.webpark.pl/pict0550.jpg
                  http://bathamett.webpark.pl/pict0551.jpg

sorry ze sa takie duze ale czasu ne mam za duzo;p prosze o werdykt a naklejka na kartonie jest czarna czcianka;p hehe

Skomentuj

qrde to mozna prosto sprawdzić
                    podłącz pod wzmacniacz i wciśnij membrane stara seria przestaje dość szybko grać a nowa gra prawie do końca - ja juz odrazu poznam która jest która w ten sposób. (mialem problem bo mi sie pomieszały <lol>)

Skomentuj

ok juz probuje;p

[ Dodano: 2005-02-06, 15:42 ]
                      no a reszta? jaka macie opinie? pomysly? no wykazcie sie chlopaki;] hehe

Skomentuj

Ja akurat tego dokładnie nie wie, ale myśle że to stara seria.
                        Sam nie dawno zamawiałem i wydaje mi sie że mialem niebieską czcionka pisane na głośniku i dostałem karteczke.
                        I mam takie pytanie gdzie jest plus a gdzie jest minus? bo nie mam nigdzie tego zaznaczone i podłączyłem to na słuch. :)

Skomentuj

Jak odwrocisz glosnik tak aby lezal megnesem do gory i styki beda skierowane w Twoja strone to plus bedzie z prawej strony (tak bylo w moim GDN 27/150 i GDM 17/150 z nowej serii).

Skomentuj

No ej moj z nowej ma tylko 4 otwory na sroby a twoj ma ich 5 :)

Skomentuj

Zygmunt ja zamówiłem 4 17-80-8 sc i w 3 kartka byął a w jedbym niebyło zastanawiam sie czy reklamacji nie złozyc

Skomentuj

Zamieszczone przez hoosar
                                Jak odwrocisz glosnik tak aby lezal megnesem do gory i styki beda skierowane w Twoja strone to plus bedzie z prawej strony (tak bylo w moim GDN 27/150 i GDM 17/150 z nowej serii).
                                Kurde a ja podłączyłem odwrotnie :)

Tylko że ja mam serie SS tj. GDN 27/150/4/SS bo to do autka.
                                A może jest jakiś sposobik by wynaleźć gdzie jest + a gdzie - ?

Skomentuj

może można podać małe napięcie stałe i zobaczyć w którą stronę wychyla się membrana? ale nie wiem w którą się wychyli kiedy + jest podłączony do + a w którą jak jest odwrotnie. Z kopułką to raczej nie przejdzie.

Skomentuj

tamjest napisane na 100% na tej płytce malutkimi znacznikami

Skomentuj

czy stara seria różni się parametrami ( jeśli tak to czy ktoś je posiada bo wychodzi na to że mi starą serie sprzedali - a pytałem czy nowa?- mówili ze nowa seria) ?

[ Dodano: 2005-02-06, 23:16 ]
                                      głośnik gdn-27-150-08-sc

Skomentuj

Olsza u mnie tak samo... bryndza troche... no niby gra glosno i przyjenie na moim zmaku unitry bo czekam na mostek tdi';] ale skoro nowa seria jest jeszcze lepsza to ja per.... dzi.... ele.... chce nowa i nie wiem jak poznac hehe;p

Skomentuj

Czaruję...
                                        X