Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Amplituner

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Amplituner

Witam.Wcześniej pisałem jaki amplituner byłby dobry dla kolumn jamo s718.Poczytałem fora i dowiedziałem się,że kolumny te mają 4ohm (a nie 6 jak podaje producent),do tego najlepiej żeby amplituner był tej samej impedancji co głośniki (4 ohm).No i tu się rodzi pytanie.... Jaki amplituner,który ma 4 ohm polecacie ?
    Mój budżet to 800-900 zł,czego oczekuję od amplitunera ? Na pewno "ciepłego" basu który nisko schodzi.Nie jestem audiofilem także nie musi grac jakoś nadzwyczajnie wyraziście :)

Słuchasz głównie stereo więc czy nie lepiej zainwestować w dobry wzmacniacz stereo?
    Dlaczego nie kontynuujesz tego twmatu w poprzednim wątku?

Skomentuj

Zrobiło się tam cicho Adzik94 Tutaj myślałem,ze będzie większe zainteresowanie z racji iż temat bardziej konkretny. SZUKAM AMPLITUNERA,a nie wzmacniacza(chyba,ze masz wzmacniacz który jest dosyć ładny,można podłączyć do niego LAN i kalibrować dzwięk)

Maygaywer - Nie nabijam sobie posty na szybko,tam dostałem odpowiedzi z amplitunerami po 8ohm które przy moim odkręcaniu gały padły by bardzo szybko

Skomentuj

Nic nie stoi na przeszkodzie żebyś w tamtym wątku sprecyzował i zmienił wymagania.

Skomentuj

Napisałem tam ale od 15 nikt nie odpisywał więc stwierdziłem,że osobny temat (z sprecyzowanymi wymaganiami) będzie lepszy :)

Skomentuj

Zamieszczone przez BartZ Zobacz posta
            Napisałem tam ale od 15 nikt nie odpisywał więc stwierdziłem,że osobny temat (z sprecyzowanymi wymaganiami) będzie lepszy :)
            Nie wszyscy w weekend siedzą na forum aby ci opowiadać.Trzeba cierpliwosci.

Skomentuj

Odp. potrzebowałem na już. Doszedłem do wniosku,że mogę zakupić 8 ohm amplituner do 4 ohm glosników :) Denon Seria X lub pioneer V...9xx - to są modele przeze mnie aktualnie poszukiwane :) Myślicie,ze dobry wybór :) ? Oczekuje na odp. i można oba tematy zamknąć.

Skomentuj

Nie nie możesz kupić amplitunera 8 Ohm do kolumn 4Ohm już o tym ci pisałem!

Skomentuj

Dziwne bo propozycje które wysyłali inni w tym poscie były oparte na amplitunerach 6,8 ohm ...

Skomentuj

To zakup i podłacz a później napisz temat dlaczego spalił się Ampituner?
                    Wielokrotnie pisane było że masz szukać Ampli pracujących od 4-16 Ohm.

Skomentuj

2 razy było to napisane a jak prosiłem co polecacie to wysłaliscie amplitunery które miały 6,8 ohm ... Powiedz mi gdzie tu sens ?

Skomentuj

Kolego ja ci napisałem ile Ohm ma mieć wzmacniacz.Nie podałem ci żadnego modelu.Nie wiem jakie masz preferencje.
                        Napisał ci ktoś już ze nowe Ampli mają male radiatory i padają koncówki mocy przez złe podłaczenie kolumn,chodzi o ich impedancje.

To że jakiś amplituner 8 Ohm działa pod 4 Ohm to dla mnie nie porozumienie i nigdy bym takiej konfiguracji nie zaakceptował.

Skomentuj

A mógłbym prosić o jakieś amplitunery które polecasz (4 ohm-owe) ?

Skomentuj

Nie wiem jakie masz wymagania,co mają posiadać itd.

Poszukaj sobie jakie sie ci podobają i poczytaj specyfikację.

Skomentuj

Od wczoraj szukam.Wymagania były w tamtym temacie.Nie moge znalezc dalej Amplitunera który jest stosunkowo "pusty" z frontu,który ma dobry bas i miesci się w cenie 900 zł

Skomentuj

Zamieszczone przez BartZ Zobacz posta
                                Od wczoraj szukam.Wymagania były w tamtym temacie.Nie moge znalezc dalej Amplitunera który jest stosunkowo "pusty" z frontu,który ma dobry bas i miesci się w cenie 900 zł
                                Kiedyś się mówiło że takie rzeczy tylko w erze, to co my mamy za ciebie szukać czy zdecydować się nie możesz. Podziwiam kolegę wyżej że ma tyle cierpliwości dla Ciebie bo za takie dublowanie tematów dałbym ci wakcje od forum

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Pytałem,odpowiadali zle,wprowadzili mnie w błąd i teraz jeszcze ma mieć wielce cierpliwość za mnie ? Czy ja każe mu szukać ? Nie ... poprosiłem czy mogłby dać przykład.Szukam od wczoraj i za ch... nie moge znalezc. Nic z tego wszystkiego się nie dowiedziałem tylko zebrałem opier.... zdecydować ? nad amplitunerami 6,8 ohm-owymi ? skoro są one "złe" dla moich głosników ? Zdecydujcie się wy najpierw bo po 1. piszecie jakbym miał wiedzę nie wiadomo skąd, po 2 nawet 1 ampka nie podaliscie który ma 4 ohmy, po 3 wszystko było opisane w tamtym poscie więc nie wiem czego nie rozumiecie!?

Skomentuj

Nie wiem czy za 900zł można coś sensownego wybrać.
                                    Ja mam nowy Yamaha MusicCast RX-V681 pracuje na 4 Ohm bez problemu,nawet według producenta jest w stanie do 2 Ohm zejsc,tylko cena nie ta bo nowy kosztuje 2,5tys.Ma wszystkie nowoczesne funkcje,dużą moc,dobra jakosc.
                                    Do kina domowego wystarczy mi do grania muzy mam stereo zestaw.

Skomentuj

Informacje dostałeś.
                                      Mamy znaleźć, kupić, dostarczyć i może jeszcze buzi???
                                      Strasznie roszczeniową postawę masz.
                                      Chłopie ogarnij się.

Skomentuj

Maygaywer - dzięki! Niestety tak jak mówisz nie na mój budżet.
                                        n-krzychu - Informacje na temat tego ze mam znalezc sobie 4 ohmowy ampek ? Chłopie gdybyś szukał tyle co ja też byś juz miał dosyć,a tutaj z racji,ze są osoby które znają się na sprzęcie myślałem ,ze podeślą kilka opcji (amplitunerów które obsługują kolumny 4ohm). Czy to naprawde tak wiele ? Ja męczę się i naprawde nie moge tego znalezc,olxy i allegro przeszukane,a dalej nic nie mam :\

Skomentuj

Czaruję...
                                        X