Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie kolumny Sharp 8800

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie kolumny Sharp 8800

Witam stałem się posiadaczem wierzy sharp. Chciałbym dobrać jakieś odpowiednie kolumny. Czasem pojawią się oryginalne z zestawu cp-8800 ale nie mam pewności. Jeśli ktoś chce to mogę wrzucić zdjęcia tej wierzy.

To Ja Ciebie Uświadomię, że ta wieża nie jest... szczytem jakości... no dobra, to jest po prostu szrot, który opłaca się tanio kupić, bo ma np fajne transformatory na bazie których można dopiero zbudować jakiś fajny wzmacniacz. ALE skoro ją kupiłeś, to zakładam że nie masz porównania do klasowych konstrukcji, więc w sumie nie ma to wielkiego znaczenia.
    Jakiej muzyki słuchasz? Ile chcesz wydać? Chciałbyś sam zbudować kolumny czy kupić jakieś gotowe, potrafisz lutować, masz jakie takie obycie z podstawami stolarki? Jaka wielkość pokoju w którym to będzie grało?

Na początek sprawdź to, kolumny podłogowe 3 drożne za około 1000 zł:

http://diyaudio.pl/showthread.php/24...t-by-raven1985
    Koszt głośników w wersji z wysokotownówką PCX- około 650 zł z portami br, terminalami i opłatą za przesyłkę
    trzeba jeszcze doliczyć koszt obudów i zwrotnic (od 200 zł w górę)

Skomentuj

Miałem ten sprzęt. Grał na altus 300. Chodziło to fajnie kopa miało. Ale, są 3 rzeczy

1. Bez korektora a przynajmniej regulacji bas sopran nie ma co podłączać
      2. Nie podłączaj kolumn 4r siedzi tam STK4050II popłynie duży prąd zagotujesz STK
      3. Nie zwieraj wyjść - brak zabezpieczeń zwarciowych. Dostać STK oryginal praktycznie nie możliwe.

Skomentuj

Mam korektor był w zestawie. Końcówkę mogę dać komuś przerobić. Kolumny mogę zrobić samemu mam już jakieś doświadczenie. Pokój 20m2 słucham muzyki klubowej.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Skomentuj

Czaruję...
        X