Witam
szanownych kolegow tudziez kolezanki mam nadzieje ze to dobry dzial, ale w razie pomylki prosze o przeniesienie, na wstepie osmielam sie prosic o pomoc
gdyz jestem zupelnym laikiem w tym temacie, a oczytalem sie juz co niemiara i wiem ze to co posiadam, to niemalze "szrot", ale czy mozna z tego zlozyc
jakies w miare sensowne kolumienki ktore beda napedzaly wieczory przy grilu i przy tym jakos w miare sensownie graly ?? szkoda to wyrzucac
a jak juz jest to stwierdzilem ze mozna by bylo cos z tym zrobic.. niby zawsze mozna kupic uzywki za przyslowiowe pare groszy
ale z drugiej strony satysfakcja zrobienia czegos z niczego moze byc wielka... :)
a wiec na poczatek to co mam:
glosniki:
SXT GDWK-9-150-8-PJ
SXT GDM-17-150-8-SS
ALDA AVD-X120
-moc 300W
-średnica 12cali (30cm)
-impedancja 8ohm
-efektywność 92dB
-magnes 30oz
-pasmo 25Hz-3,5kHz
zwrotnica JANBO BOTES 8
-Wszystkie głośniki - 8 Ohm
-Dopuszczalna ciągła moc przenoszona przez zwrotnicę - 110 VA
-Częstotliwość podziału - 520/5400 Hz
-Korekcja pasma środkowoprzepustowego - -4 dB
-Tłumienia 12/6/12/6 dB/okt.
czy da sie to w ogole polaczyc ze soba ?? czy ma to szanse zagrac ??
obudowy chcialbym zrobic z plyty MDF 22 mm z bas reflexem chyba ze to zly pomysl !?
glosniki sredniotonowy oraz wysokotonowy odseparowane od niskotonowego
myslalem o czyms takim jak na obrazku, ale nie wiem czy to dobry pomysl, jak juz zaznaczylem nie znam sie na tym a chcialbym :)

czy mozna cos z tego zrobic ?? gdyby ktos byl tak mily i podzielil sie ze mna swoja wiedza..
z gory bardzo dziekuje za wszystkie informacje
pozdrawiam Jan Fus
szanownych kolegow tudziez kolezanki mam nadzieje ze to dobry dzial, ale w razie pomylki prosze o przeniesienie, na wstepie osmielam sie prosic o pomoc
gdyz jestem zupelnym laikiem w tym temacie, a oczytalem sie juz co niemiara i wiem ze to co posiadam, to niemalze "szrot", ale czy mozna z tego zlozyc
jakies w miare sensowne kolumienki ktore beda napedzaly wieczory przy grilu i przy tym jakos w miare sensownie graly ?? szkoda to wyrzucac
a jak juz jest to stwierdzilem ze mozna by bylo cos z tym zrobic.. niby zawsze mozna kupic uzywki za przyslowiowe pare groszy
ale z drugiej strony satysfakcja zrobienia czegos z niczego moze byc wielka... :)
a wiec na poczatek to co mam:
glosniki:
SXT GDWK-9-150-8-PJ
SXT GDM-17-150-8-SS
ALDA AVD-X120
-moc 300W
-średnica 12cali (30cm)
-impedancja 8ohm
-efektywność 92dB
-magnes 30oz
-pasmo 25Hz-3,5kHz
zwrotnica JANBO BOTES 8
-Wszystkie głośniki - 8 Ohm
-Dopuszczalna ciągła moc przenoszona przez zwrotnicę - 110 VA
-Częstotliwość podziału - 520/5400 Hz
-Korekcja pasma środkowoprzepustowego - -4 dB
-Tłumienia 12/6/12/6 dB/okt.
czy da sie to w ogole polaczyc ze soba ?? czy ma to szanse zagrac ??
obudowy chcialbym zrobic z plyty MDF 22 mm z bas reflexem chyba ze to zly pomysl !?
glosniki sredniotonowy oraz wysokotonowy odseparowane od niskotonowego
myslalem o czyms takim jak na obrazku, ale nie wiem czy to dobry pomysl, jak juz zaznaczylem nie znam sie na tym a chcialbym :)

czy mozna cos z tego zrobic ?? gdyby ktos byl tak mily i podzielil sie ze mna swoja wiedza..
z gory bardzo dziekuje za wszystkie informacje
pozdrawiam Jan Fus
Skomentuj