Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ktoś rozszyfruje zwrotnicę ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ktoś rozszyfruje zwrotnicę ?

znalazłem projekt na BLH dla seasów exoticów http://www.lautsprechershop.de/index...unihorn_en.htm . Jest spis elementów na zwrotki tylko tyle i aż tyle dodatkowo opis korekcji pasma
    Informacja
    . The wave trap reduces the level between 2 and 9 kHz over a wide band. The absorption circuit reduces the diaphragm resonance at around 3.2 kHz
    . Ktoś jest w stanie narysować tę zwrotkę z opisem co daje dany element/sekcja ? mam w planach pobawić się BLH mam FA22RCZ które różnią się tak na prawdę tylko magnesem i aż magnesem ogólnie charki obu są bardzo zbliżone i parametry też myślę o adaptacji tych bud . Z góry dziękuję . Chyba że jestem w błędzie jeśli chodzi o założenie zamiany i lekkiej modyfikacji filtra lub głośnika (zwiększenie dobroci) to proszę o wyprowadzenie z błędu w którym tkwię :P

http://luszti.linuxpl.info/upload/kl...2010-06pdf.pdf
    Masz cały Klan+Ton z tym projektem, będzie tu leżeć do jutrzejszego wieczora.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...
      masz wiecej tych gazet?
      interesuje mnie ten numer gdzie pokazywali pomiary stozkow do kolumn omnipolarnych
      kolega w koszalinie je ma ale troche daleko

w tym numerze jest kolumna na glosniku ktory mialem. monacor sp-32m
      za cholere im juz nie ufam bo ten glosnik to dobry midwoofer a nie full :p

Skomentuj

Już ściągam

Skomentuj

Nie na temat...
          Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          masz wiecej tych gazet?
          interesuje mnie ten numer gdzie pokazywali pomiary stozkow do kolumn omnipolarnych
          kolega w koszalinie je ma ale troche daleko
          Nie mam, po prostu poszperałem po sieci chwilę i znalazłem ten numer K+T dla kolegi Natalleos.
          Napisz jaki numer potrzebujesz to się poszpera i może się znajdzie.
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jako że decyzje dojrzewają . To będzie jednak klepany , jako że chcę to zrobić bez naciągania tylko tak jak powinno to wyglądać więc Poleci kilka pytań zwłaszcza do Kolegi Forumowicza LuSzTi . dwa zbliżone głośniki

Seas Fa22rcz

[IMG][/IMG]

Seas X1-08 EXOTIC F8

[IMG][/IMG]

Doklejenie magnesu jest w stanie zbliżyć jeszcze bardziej Fa do Exotic'a ? i czy jest sens . Dwa : na pewno polecą nowe pomiary wolał bym to oddać w fachowe ręce . Jak zacznę się bawić w pomiary to od jakiegoś taniego projektu żeby nie wtopić za dużo kasy a się nauczyć . Jako że budy będą też posiadały wartość ( sklejka , lakiery , forniry inne cuda niewidy ) wolał bym to oddać w czyjeś doświadczone ręce . Oczywiście przygotuję wszystko zgodnie z zaleceniami , plus pełna logistyka i transport . itp,itd . Reszta w razie czego do uzgodnienia PM . Ogólnie Rozpoczęcie projektu zaczynam od upewnienia się czy będzie mi miał kto go pomierzyć i zfiltrować

Skomentuj

Czaruję...
            X