Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sklejone układy kompletne Tonsila

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sklejone układy kompletne Tonsila

Witam wszystkich! Zwracam się do was z pytaniem o doświadczenie ze sklejonymi układami kompletnymi do głośników ze strony Tonsila. Miałem zamiar regenerować głośniki na pojedynczych elementach, ale to ułatwiłoby sprawę laikowi. Macie z nimi jakieś doświadczenie? Nie ma problemu z jakością wykonania? Kolumny to Altus 120A. Pozdrawiam:)
    Dodam tylko że wszelkie tematy o regeneracji głośników pochodzą sprzed paru lat, kiedy to prawdopodobnie sklejone zestawy nie były dostępne, bo nie znalazłem o nich żadnej wzmianki.
    Last edited by tryypo; 08.05.2017, 16:26.

jak ze strony tonsila to mozesz kupic
    tych z allegro bym nie bral :p
    raz kupilem taki i nie mial NIC wspolnego z oryginalem

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      tych z allegro bym nie bral
      A co jak są to Tonsila z allegro?
      Ja polecam firmę SALTO z Wrocławia.
      https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Penetrator Zobacz posta
        A co jak są to Tonsila z allegro?
        Te z Salto to na pewno oryg. Tonsil ?
        Ja proponuję kupić sklejone gotowe zestawy ze sklepu Tonsil'a przynajmniej waga membran i podatności zawieszeń będą miały podobne lub takie same , nie można o tym powiedzieć w przypadku chińskich tandetnych zamienników gdzie po regeneracji na takich podzespołach głośnik zmienia całkiem swoje parametry... wybór należy do Ciebie .

Skomentuj

wlasnie od nich kupilem i nie mialo to NIC wspolnego z oryginalem!
          cewka pasuje, membrana pasuje, ale glosnik zupelnie inny po naprawie! :p
          nawet gdzies pomiary tego mam

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
            wlasnie od nich kupilem i nie mialo to NIC wspolnego z oryginalem!
            cewka pasuje, membrana pasuje, ale glosnik zupelnie inny po naprawie!
            Może miałeś pecha albo coś źle to poskładałeś.
            https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Może miałeś pecha albo coś źle to poskładałeś.
              nie
              u nich nigdzie nie pisze ze to oryginaly
              pisza tylko ze pasuje do danego glosnika :p

Skomentuj

Ja zamawiałem ze strony skleptonsil do gdnów 25/60, no wyglądają jak oryginały, są mega proste do zmontowania. Czy grają jak oryginały? Nie wiem... ale działają jak należy :)
                Wiecznie narzekam:glare:
                -Pieniądze szczęścia nie dają
                -Kompromisy tym bardziej

Skomentuj

Trzeba dosyć uważać na zamienniki, już wprawdzie nie pamiętam sprzedawcy, ale raz dostałem zestaw do GDN20/60 z cewkami z wyższym uzwojeniem i innym oporem niż miał być.

Skomentuj

Jak kiedyś wysłałem GDN20/40/8 do regeneracji, to dostałem 15 ohmowego. Pewnie też na gotowym zestawie sklejał.

Skomentuj

Potrzebuję zregenerować swoje GDM 10/60/2, do wymiany górne piankowe zawieszenie.
                      Na Tonsilu 51 zł za fanty do regeneracji trzeba wydać (z wysyłką).
                      Nowe po 41 zł za sztukę (92 zł z wysyłką), ale mają już czarną kopułkę...
                      Gościu na OLX chce za regeneracje po 35 zł od sztuki (plus dwie wysyłki wychodzi 100 zł). Robi to na elementach od Unifonu.

Mam mieszane uczucia do własnoręcznej regeneracji - wymiana membrany wraz z górnym zawieszeniem. Obawiam się, że jest tam dla moich umiejętności za mało miejsca. :/ Nie znalazłem nawet żadnego filmu instruktażowego...

GDN 25 sam robiłem i poszło super. GDM jakiś za mały jest
                      low-END

Skomentuj

Zamieszczone przez wojtus Zobacz posta
                        Potrzebuję zregenerować swoje GDM 10/60/2, do wymiany górne piankowe zawieszenie.
                        Na Tonsilu 51 zł za fanty do regeneracji trzeba wydać (z wysyłką).
                        Nowe po 41 zł za sztukę (92 zł z wysyłką), ale mają już czarną kopułkę...
                        Gościu na OLX chce za regeneracje po 35 zł od sztuki (plus dwie wysyłki wychodzi 100 zł). Robi to na elementach od Unifonu.

Mam mieszane uczucia do własnoręcznej regeneracji - wymiana membrany wraz z górnym zawieszeniem. Obawiam się, że jest tam dla moich umiejętności za mało miejsca. :/ Nie znalazłem nawet żadnego filmu instruktażowego...

GDN 25 sam robiłem i poszło super. GDM jakiś za mały jest
                        Jeśli w grę wchodzi regeneracja górnego zawieszenia to wymień tylko piankowe zawieszenie , kup oryg. w tonsilu i po sprawie jeśli membrana i cewka jest ok to nie ruszaj, im przetwornik jest mniej przerabiany i ma zachowane więcej oryg. części tym lepiej
                        Last edited by kokoelloko; 10.05.2017, 16:56.

Skomentuj

Zgadza się, jest dostępne samo górne zawieszenie. Tylko obawiam się, że nie ma tam jak paluchów wsadzić, by doczyścić membranę od spodu...
                          low-END

Skomentuj

trzeba calosc wyciagnac z glosnika zeby to ladnie zrobic
                            tak wiec i tak bys musial kupic kopulke
                            biorac pod uwage jeszcze kruche stare kleje to lepiej kuic oryginal na nowo

Skomentuj

Czaruję...
                            X