Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z przeliczeniem parametrów TSP wstęgi w Limp

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

hmmm...jak wstawiłeś tab? bo ja zmieniałem w excelu i jak wciskam tab w znajdz/zaznacz zamień to mi po prostu kursor przeskakuje...dlatego wpisywałem spację

Skomentuj

Otwierasz w notatniku, potem Edycja-Zamień- Znajdź: ; - Zamień na: np. spacja - Zamień wszystko, a potem Zapisz plik

- - - - - aktualizacja - - - - -

Żeby wstawić tabulację w pole trzeba taki znak postawić w otwartym notatniku, zaznaczyć skopiować i potem wkleić w dane pole

Skomentuj

Dzięki. Właśnie przed chwilą już sam do tego doszedłem ale po wstawieniu nic sie nie zmienia. Nie wiem czy nie mam jakieś uszkodzonej instalki Lspcad.
        Czy mozesz ewentualnie wstawić plik, który Ty zmodyfikowałeś, i który dał Ci ten poprawny wykres?

Skomentuj

usunąłem też komentarze na początku żeby nie było wątpliwości dlaczego ewentualnie nie działa

pasmo G3Si.txt

Skomentuj

Dzięki, wrzuciłem plik ale efekt cały czas ten sam. A czy coś jeszcze należy zmienić w Lspcad poza wstawieniem głośnika i wgraniem do niego pliku? Może tu gdzie popełniam jakiś głupi błąd...

Skomentuj

Może być brak połączenia między głośnikiem i generatorem na schemacie. Może trzeba zmienić w systemie operacyjnych separator dziesiętny z przecinka na kropkę w ustawieniach regionalnych Windowsa.

Chyba konieczne będzie zrestartowanie komputera.

Skomentuj

Zaraz jeszcze sprawdzę, w międzyczasie pomimo ze wykres jest rozjechany na zakładce SPL mag to na zakładce Off axis,overlay wygląda tak:

a na schemacie masz tylko generator podłączony do "+" głośnika, a do "-" podłączone GND?

Skomentuj

Skomentuj

no ok, czyli tak samo jak ja.
                    Dziękuję za pomoc, działam dalej, jak się uda rozwiązać problem dam znać. Może spróbuje jeszcze z inną instalką.

Skomentuj

Niektóre pirackie wersje lspcad kaszanily podobnie wykresy. Spróbuj najpierw na oficjalnym demo. A poza tym olej holma i mierz arta lub Rew.

Skomentuj

No i mamy rozwiązanie...tak jak pisze Pogromca, na wersji demo chodzi...

Last edited by sebasbox; 10.06.2017, 19:49.

Skomentuj

A pliki z Arty są w piracie prawidłowo pokazywane? Dziwne.

Skomentuj

Jeśli chcesz powalczyć z poprzednim programem to może spróbuj zapisać ten plik tekstowy w innym systemie kodowania np. Unicode, UTF-8 itp.

Zobacz co się stanie gdy wczytasz plik impedancji jako SPL

Skomentuj

Wydaje się sie pliki pokazywane są tak samo w jednym i drugim.
                              Może zaraz sprawdzę jeszcze kodowanie.
                              A macie może sprawdzoną wersję Lspcad dla "nieprofesjonalnych konstruktorów", która umożliwia robienie tego co wersja płatna?

Skomentuj

Zamieszczone przez sebasbox Zobacz posta
                                Wydaje się sie pliki pokazywane są tak samo w jednym i drugim.
                                Poprawnie czy też jest posiekany jak poprzedni?

Skomentuj

Impedancja jako SPL wychodzi też tak rozjechana

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
                                  Poprawnie czy też jest posiekany jak poprzedni?
                                  Generalnie w wersji demo jak wrzucam to pokazuje poprawnie. Powyżej wrzuciłem screena ze ściągniętej chwile wcześniej wersji demo.

Skomentuj

Wczoraj jeszcze skasowałem tę nieoryginalną wersję i ponownie ją ściągnąłem. Po odpaleniu i nie wpisywaniu niczego kliknąłem na zakładkę Simulate a w okienku które wysokoczyło w zakładkę SPL mag i co dziwne to coś się pokazuje na wykresie...więc to nie jest błędnie wgrany plik tylko jakiś błąd programu.
                                    Nie wiem czy to dobrze ale ta wersja tj. 6.5 nie wymaga u mnie instalacji, odpala się po wypakowaniu.
                                    Pozostałe zakładki są puste.

Last edited by sebasbox; 11.06.2017, 07:16.

Skomentuj

Musze poszukac na drugim kompie dobrej wersji. Teraz mam tylko demo.

Skomentuj

jakby udało Ci się znaleźć to będę wdzięczny...

Skomentuj

Z tego co widze, to uzywalem starszej wersji 6.32 pro i calosc dzialala bez zarzutu.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X