Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nisobudzetowe kolumny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nisobudzetowe kolumny

Witam
    Wiec tak projekt obejmuje wykonanie 2 kolumn podłogowych jak najnizszym koszem.
    zestaw ma sie charakteryzowac basem :)
    myslałem o ew650a + arv
    zreszta podjcie zswoje propozycje
    cena nie moze przekroczyc 200zł za obie:)

Ja właśnie jestem w trakcie tworzenia kolumn podłogowych. Z początku chciałem zrobić je na TVM arv 104 i xw 165, i juz miałem paczkę do odebrania na poczcie, ale zrezygnowałem, bo dostałem od kumpla dwie poważne kopułki scanspeaka i wymieniłem wszystkie głośniki na cztery basowce xw 165, teraz będę robił po dwa basowce tvm xw na kolumne i scanspeak do wysokich...

Piszę o tym ponieważ widzę że chcesz mieć tanio a fajnie, wydaję mi się że jednak ukłon w stronę tvm acoustic, na stronie www.empire.com.pl masz hotline gdzie zamówisz telefonicznie takie głośniki jakie planowałem wcześniej, całość z przesyłką nie przekroczy 170 złotych. To zagra chyba lepiej od STXa czy Alfreda.

Co do budy to dałbym 17-20 litrów[tak miałem zrobić].

Pozdrawiam,

Skomentuj

stx wita! na nic lepszego nie masz

Skomentuj

I daruj sobie ta ARV, to zbyt powazny glosnik do tekich celow. Tutaj rowniez STX wita. :)

Skomentuj

jak nie musi być głośno to wrzuć 2*10cm tesli i bedzie grac. sopranów troche brak ale to normalne. Za te pieniądze nie poszalejesz.

Skomentuj

eee i tak zrobie tak jak chce :P
            Wiec bedzie
            na kolumne po dwa ew650a + arv
            i co podskoczycie

Skomentuj

gwizdki STXa?? nie warto, kosztuja conajmniej 17pln (plus paczka), jak masz dostep to lepiej kup tonsila gdwk 7/50 sa na pewno lepsze a i nie za drogie - okolo 30pln -a roznica kosmiczna:)

pozdro

Skomentuj

paffik, ale po co?

Skomentuj

Jeśli chcesz sprawdzonej rady to zastosuj po dwa STX'y GDN 18-80-4 SC w szereg na kolumnę, one kosztują 36PLN/szt. więc są tanie a grają ładnie. Do tego po sztuce ARV-104-04-8 na kolumienkę i będzie super grało, zapewniam. Te Tesle kosztują 46PLN/szt. Tyle, że to już sumaryczny koszt powyżej 200PLN. Możesz ewentualnie zastosować skrzeczące STX'y GDWK 9-150-8 PJ za 17PLN/szt. Łącznie wydasz 178PLN plus ewentualne koszty przesyłki. Taniej się nie da, chyba, że dasz po jednym niskotonowcu na kolumnę, ale to już będą monitory a nie podłogówki. Za te niskotonowce mogę poręczyć, grają ładnie i nie mogę mieć do nich zastrzeżeń, w tej cenie chyba jedne z lepszych. Jeśli chodzi o wysokotonowca to nie wiem bo nie słyszałem jak gra ale słyszałem za to GDWT 8-150-8 PJ i to nie było przyjemne więc rewelacji bym się nie spodziewał. Chociaż jak go troche przyciszyłem na korektorze to dało się słuchać.

Poważnie rzecz biorąc to za 200PLN można zrobic tylko monitory bo głosniki to nie wszystko, pozostaje obudowa, zwrotka itp. Ale będziemy myśleć :)

Skomentuj

dalex1, i co zrobiłeś ??? Bo ja chcem też robić podłogówki z EW650A w roli głównej. Jak zrobiłeś to napisz jak gra... PozdroO

[ Dodano: 2005-05-27, 15:24 ]
                    I wogule ludzie którzy mieli do czynienia z EW650A mogą się wypowiedzieć...

Skomentuj

ja za 70 zlotych zlapalem na allegro 2 szt uzywanych tonsilowskich 16/40/1 w naprawde fajnym stanie,dokupilem na balickiej w krakowie 11/100 za rowiez 70zl(2 szt) co do zwortki to poszalalem ;] wziolem sobie do serca slowa Yosiego_80 , ktory kiedys wspomnial ze jezeli ma byc liczona zwrotnica to im wyzszego rzedu tym lepiej,i ze wieksza jest szansa na zgranie glosnikow. tym sposobem stalem sie wlascicielem zwrotnicy P-2-18 ze stajni janbo (podzial na 2,7k i 18db/okt) co prawda skrobnely mnie one troche ja dobrze pamietam 68zl/szt :/ ale wygladaja naprawde solidnie (grube druty cewek,solidne kondy, calosc dosc ciezka). dzieki efektywnosci obu glosnikow 91db obylo sie bez tlumika. obudowy mialem prawie za free, terminale + tunele br to jakies 20zl na allegro. calosc gra naprawde ladnie na mojej yamaszce r-3 (cos kolo 60W na 8R) naglasnielem tymi malymi kolumienkami nie jedna impreze i konkurowalem z altusami 110 (na nieoryginalnej basowce) i na jakims wzmaku techniksa. powiem ze dawaly rady,basu wiadomo ze takiego z 16cm nie bedzie, ale halasu troche narobily ;] w domku wspomagam je 20/80/2 i jest ok w moich paru m^

jezeli chcesz sie zmiescic w 200 zl proponuje zastapic zwrotnice czyms prymitywniejszym , i szukac jakiejs dobrej okazji na uzywane glosniczki ~15cm na allegro , do tego 11/100 lub arv. jak dobrze pokombinujesz to moze sie zmiescisz.

PS:mialem jedno z podobno udanych wytworow alfreda - lw800 , niech sie schowa przy moim 20/80/2, wiec przypuszvczam ze te EW nie beda specjalne

pozdrawiam

Skomentuj

Na allegro można kupić ARN-a 150 i ARV 104 za 30 zł sztuka...
                        Jakość za małą kase...
                        Taniej już chyba nie da rady...
                        Za 4 głośniki 120 + przesyłka....
                        Pozatym to polularny głośnik i łatwiej znaleźć parametry - do zwrotnicy.
                        Pozatym kolumny będą małe...

Skomentuj

arn 150 03 08 arv 104 03 08 i do tego zwrotki projekt Irek,wyszlomnie to 180 zł ,nielicze kabli terminali rurek br bo ich niekupilem z wiadomych przyczyn

Skomentuj

Ja chciałem się czegoś dowiedzieć o EW650A a wy mi tu o tesli i tonsilu... no dzięki dzięki...

[ Dodano: 2005-05-28, 18:11 ]
                            ELLO !!! Nikt się nie chce wypowiedziec bo EW to alpierd ?

Skomentuj

mam EW 650A 8 ohm w subwooferze "komputerowym" i musze powiedzieć że jeśli chodzi o niskie tony to spisuje się naprawdę nieźle...

Skomentuj

Jeśli już kupicie ew650a to koniecznie tuningowane :]

Dla dociekliwych, wywalcie kratke z tyłu głośnika bo przy dużych wychyleniach membrany potwornie pierdzi .

Skomentuj

No wszystko fajnie tylko niech ktoś się wypowie na temat EW650A 4ohm... pozdrawiam!

Skomentuj

Widać nikt go na oczy nie widział... Swoją drogą sam też jestem ciekaw.

Skomentuj

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57645447 x2 na kolumne + ARV i na glosniki 140 zł pojdzie :)

Skomentuj

Szaflik była mowa o EW 650A a nie EW 65:
                                        http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57980594

Skomentuj

Czaruję...
                                        X