Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uszkodzony głośnik, czym go zastąpić

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Uszkodzony głośnik, czym go zastąpić

Dzień dobry wszystkim. W ostatnim czasie kupiłem parę kolumn Magnat Vector 22. Niestety jeden z głośników niskotonowych jest uszkodzony - wygląda jakby ktoś go naprawiał, ubabrany jest w kleju i niestety "popierduje". Chciałbym go wymienić, ale nie mogę sobie poradzić ze znalezieniem odpowiedniego.

Na samym głośniku, na magnesie jest tylko to:

W google wyskakuje uparcie CP 880, nie wiem czym się różnią... Pomysły co robić? Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam
    Piotrek

zapewne nie uda sie kupic takiego samego glosnika
    a wsadzanie innego jest nieco bez sensu

napraw glosnik i po problemie

Skomentuj

Może jeden miał 4, a drugi 8 ohm? Zgaduje że ktoś wymieniał przewijał w nim cewkę, bo o ile dobrze widzę na zdjeciach w internecie to zawieszenie jest gumowe, a nie piankowe. No chyba że ktoś uszkodził zawieszenie i wymieniał. Nie zmienia to faktu że moim zdaniem ktoś po prostu nie "wycentrował" głośnika i dlatego pewnie trzeszczy.
      Last edited by Oskar29; 16.06.2017, 22:14.

Skomentuj

czyli i tak glosniki do wymiany lub oba do regeneracji :/

Skomentuj

Dzięki za odpowiedzi.

Dodam jeszcze zdjęcie z frontu.

Część z tego to "połysk" część to coś białego przebijającego się od spodu, może klej spod farby? Ślady na powierzchni jakby po pędzlu... Jak wykręciłem głośnik i "grałem" trzymając go w ręce to pierdział duuużo bardziej niż przykręcony.

Co do naprawy - zupełnie się nie znam, nigdy tego nie robiłem. W związku z tym:
          - "Na oko" toto się kwalifikuje do naprawy? Jakie mogą być koszty takiej imprezy?
          - Czy trzeba robić od razu 2 głośniki (niskotonowce z obu kolumn)?
          - Gdzie można je naprawić? Możecie polecić kogoś w Krakowie, ew. w necie (z wysyłką)?

Skomentuj

daj zdjecie tego dobrego dla porownania
            wykrec tez oba i daj zdjecie resoru i cewki

Skomentuj

Czaruję...
            X