Jaki przetwornik do 1droznych monitorkow?
Tang band, rs100, cos z sb lub morela?
Rzuccie opinie to zamowie z usa i za jakis czas przydałby sie forumowy projekt bo jest parcie na 4litrowe biurkowce
Dobra, do tego będzie klasyczny wzmacniacz o niewielkiej mocy, więc chodzi o pasywną konstrukcję diy. Szerokopasmowa brzmi całkiem w porządku, ale czy taki rs100 wystarczy żeby nagłośnić w odpowiedni sposób pokój 12mkw?
czy taki rs100 wystarczy żeby nagłośnić w odpowiedni sposób pokój 12mkw?
Zależy od wymagań.
Jeśli chodzi o głośność samego głośnika, to jeśli był by odcięty od dołu + mały subik, to tak.
Natomiast czy sam z siebie nagłośni 12mk basem, no to tutaj może być ciężko.
W wersji aktywnej z korekcją w dużo większym pokoju dawał radę.
Nie nakłaniam do zakupu Daytona, kieruje się tylko wielkością obudowy która to przy Daytonie będzie mniejsza niż w przypadku projektu Pawła.
Zapewne monitorki Pawła zagrają lepiej.
Bez bezpośredniego porównania ciężko stwierdzić, ale już sama wielkość głośnika basowego i jego parametry mówią że basu powinno być więcej.
Oczywiście tutaj zwrotnica też robi swoje, przy Daytonie też byś musiał kombinować z filtrem.
Ja myślę, że w takim przypadku pozostaje dżin z lampy, który takie marzenie spełni albo tanie, albo dobre... Pamiętam ze swoich poszukiwań projektów - albo tanie, albo dobre. I albo głośne i z basem, albo małe
Ma grać. Lepiej od zestawów komputerowych za 200zl. Nic więcej. Nagłośnić to duże słowo może. Po rodu grać lepiej niż tv.
Macie w tytule, że dla kogoś nie wymagającego, ma zagrać po prostu lepiej od zestawów komputerowych co wydawało mi się logicznym porównaniem, pasywne, niezbyt szerokie i łatwe do napędzenia, czy to dżin z lampy? Nie wydaje mi się, jak nie macie pomysłów to zbędne komentarze zachowajcie dla siebie.
Czy jak napiszę lepszy stosunek cena/jakość do gotowych tanich kolumn 2.0 aktywnych to już rozjaśni się?
Mam mam. Dlatego pytałem o Daytona a nie stxa czy coś. Propozycje mi się podobają, szczególnie na szerokopasmowych ale nie miałem okazji słuchać coś lepszego niż noname więc ciekawi mnie jak sobie toto w pojedynkę poradzi. Dzięki wszystkim. W razie czego możecie podesłać inne propozycje które rozważę, gdyż jeszcze sporo czasu na podjęcie decyzji.
Skomentuj