Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki wzmacniacz do totem mite i co miedzy tv a wzmacniacz

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki wzmacniacz do totem mite i co miedzy tv a wzmacniacz

Witam, szukam wzmacniacza do ok 1200 zł koniecznie z pilotem pod totem mite. Źródłem dzwięku jest tv, youtube itd. Chciałbym też wrzucić coś między tv a wzmacniacz, co można zastosować ? Dac/ karta dzwiękowa? Slucham na nich głównie stacji muzycznych. Dzięki z góry za rady

Do nich nie ma sensu takiego drogiego wzmacniacza dawać...przecież to tonsile...?

Skomentuj

Kolega myśli przyszłościowo kiedyś zmieni kolumny na lepsze a piecyk już będzie.

Skomentuj

No chyba że tak . Tylko że wtedy trzeba będzie dopasować kolumny do tego jak gra dany wzmak . W każdym bądź razie wysokotonówki tonsila są dosyć ostre w brzmieniu więc dobrze było by dobrać coś z łagodniejszymi wysokimi tonami. Nie wiadomo czy chodzi o sprzęt używany czy nowy.
        Last edited by Oskar29; 03.08.2017, 22:14.

Skomentuj

Oczywiscie może być tańszy, chodzi mi o sprzęt używany.

Skomentuj

Osobiście mam SONY TA-F730ES jestem bardzo zadowolony z tego modelu.

Skomentuj

Do tonsili nie ma sensu pchać sonego es-a . Myślę że taki marantz pm-30, pm40 I inne z tej serii będą ok. Łagodne i ciepłe brzmienie. Tylko nie ma co oczekiwać ogromnego basu z takiego połączenia (ale to już chyba wiadomo bo z trzynastki w małej obudowie wiele się nie wycisnie ) . Te klony są 4 czy 8 ohmowe? Jak 4ohmowe to minimum pm-40 bo niższe modele przyjmują tylko od 8ohm.

Skomentuj

Może coś z Rotela? Fajne "ciepłe" brzmienie.

Skomentuj

Miałem rotela (klona ra-820). Nie polceam. Wolę już nawet Unitrę . Brzmienie kompletnie bez wyrazu...i bez niczego. Wyprane ze wszystkiego. Basu nie było (no chyba że pukanie w karton się liczy ), średnica okropna pod każdym względem, wysokie bardzo dziwne i nie przyjemne.
                  Last edited by Oskar29; 06.08.2017, 12:56.

Skomentuj

Czaruję...
                  X