Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SB Acoustics seria PFC. Ktoś, coś wie?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SB Acoustics seria PFC. Ktoś, coś wie?

Zainteresowały mnie te głośniki. Bardzo fajny niski FS i dobry qts do obudowy b-r. Ktoś coś słyszał albo miał i testował? Szczególnie interesuje mnie wersja 6".

- - - - - aktualizacja - - - - -

Aaa...zapomniałem zainteresowały mnie jeszcze ich tanie kopułki http://www.sbacoustics.com/index.php...tweeters/dome/ ktoś coś słyszał ?

W najnowszym K+T jest test PFC

Skomentuj

Testowałem - śmiało mogę polecić :) Moim zdaniem są bardziej "muzykalne" (albo po prostu mniej neutralne) jak wyższe serie SBA. Przy okazji wszystko zrównoważone - mnie przekonały :)

Skomentuj

Czyli preferujesz bardziej podbarwiony dźwięk, z większymi zniekształceniami. :)

Skomentuj

Jeśli Illuminatory prezentują wyższy poziom zniekształceń od Satori - to tak :)

Skomentuj

A to akurat ciekawe, bo tani, aluminiowy NAC ma mniejsze znieksztalcenia na srednich tonach od papierowego Illuminatora :)

Skomentuj

Ja też preferuje podbarwiony dźwięk więc się po lubię z tymi głośnikami :d .

@David jaki rozmiar testowales?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Mnie najbardziej interesuje ten największy 6".

Skomentuj

Juz bym wolal kupic Tonsila gdn 17 100 niz 6 calowego PFC. Bez kitu :)

Skomentuj

A ja nie. Większy qts, gorsza ch-ka (jak dla mnie), wyższy FS i większa cena . Gdn 17/100 kosztuje 150zł. 6" SBA 100zł.

Skomentuj

Pfc jest tanszy, bo to po prostu gorszy glosnik. Cewka 1 cal, w Tonsilu 35mm, Tonsil ma wieksze Sd przy mniejszej masie ruchomej i znacznie wiekszym Bl od Pfc. Plastikowy kosz Pfc vs aluminiowy odlew w Tonsilu. GDN ma bardziej wyrownane pasmo uzyteczne od Pfc. Tonsil mniejsze Vas, zadowoli sie mniejsza obudowa. Pfc idealnie wpisuje sie w typowe audiofilskie zamulanie. Niskie strojenie, duze znieksztalcenia, malutka cewka, pitu pitu na grzebyku. Tonsil zapewni dzwiek bardziej muzykalny, o mniejszych znieksztalceniach, a do tego jest polski :)

Skomentuj

Nie no to że jest Polski to najważniejsze .

Skomentuj

To wisienka na torcie. Jesli calosc przewyzsza produkt konkurencji, a do tego jest to krajowe, to tylko sie cieszyc :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                          A to akurat ciekawe, bo tani, aluminiowy NAC ma mniejsze znieksztalcenia na srednich tonach od papierowego Illuminatora :)
                          Ależ ja się do tego w 100 % przyznaje Bardziej podoba mi się bardziej zniekształcony dźwięk z illuminatorów, jak mniej zniekształcony z SBA.
                          Bawiłem się też NRX i MFC - to bardzo bardzo dobre głośniki, ale po prostu dla mnie grają "zbyt neutralnie" albo jak kto woli "bez charakteru". Gra czysto i tyle.
                          Wiem, że część z Forumowiczów bawiła się już berylem SBA - jakieś opinie ? Porównanie ?

Skomentuj

Zamieszczone przez David853 Zobacz posta
                            Ależ ja się do tego w 100 % przyznaje Bardziej podoba mi się bardziej zniekształcony dźwięk z illuminatorów, jak mniej zniekształcony z SBA.
                            Bawiłem się też NRX i MFC - to bardzo bardzo dobre głośniki, ale po prostu dla mnie grają "zbyt neutralnie" albo jak kto woli "bez charakteru". Gra czysto i tyle.
                            Wiem, że część z Forumowiczów bawiła się już berylem SBA - jakieś opinie ? Porównanie ?
                            NRX i MFC sa wlasnie takie sobie pod wzgledem naturalnosci i znieksztalcen. Pod tym wzgledem sa gorsze od aluminiowych Sba.

Skomentuj

Ja będę robił kolumny z użyciem dwóch 8" PFC. Jakby co to piszcie co sprawdzić.

Skomentuj

Ja też się chyba kupię 6,5" PFC i na nich coś sklecę. Pierwsze przymiarki są bardzo obiecujące.

Skomentuj

Czy któraś z osób bawiących się SB 17MFC mogłaby się podzielić zwrotnicą?

Skomentuj

Czaruję...
                                  X