Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dobry głośnik do suba

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dobry głośnik do suba

Szukam dobrego głośnika do suba, sam salon ma z 25m2 i jest otwarty na dom, ale nawet jakiś marketowy sub na glosniku 10 cali dawal rade. Myślałem o tiwie 250xs, mam 200xs w demonach i jestem mega zadowolony. Dobry wybór do 900zl?
    W podobnej cenie jest jeszcze 26W/4558T00, Vifa NE265W-04, RSS265HF-4 10"...

Sb34swnrx-s75-6

Skomentuj

PM moglbym prosic o jeszcze jakis komentarz ? Robiles cos na tym przetworniku ? Porownywales z wyzej wymienionymi ?

Skomentuj

Eminence LAB 12 :) Z kolegą zbudowaliśmy takiego potwora :)

Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Prawdopodobnie co człowiek to opinia ;D ktoś może testował 26W/4558T00 ?

Skomentuj

Zamieszczone przez kaczor189 Zobacz posta
            Prawdopodobnie co człowiek to opinia ;D ktoś może testował 26W/4558T00 ?
            Nie dalej jak trzy dni temu kupiłem na Allegro 30W/4558T00. Za jakiś czas będę go testował, jak się skrzynka zrobi :)
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

PM moglbym prosic o jeszcze jakis komentarz ? Robiles cos na tym przetworniku ? Porownywales z wyzej wymienionymi ?
              Cos tam robilem :

Niewielki subik ( jak na glosnik 30cm ) w klozecie. Dlaczego to fajny glosnik? Bo nadaje sie do sensownych wymiarow klozetow, nie wymaga elektrownii do napedu, jest ladnie i solidnie wykonany. BR i TL tez zagra ale juz w wiekszych paczkach. Niebawem bede robil kolejny, tylko troche wiekszy klozet.
              Czy porownywalem z wyzej wymienionymi? Nie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                Sb34swnrx-s75-6
                Z tego co pamiętam to chyba Misiomor polecał.

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                Niewielki subik ( jak na glosnik 30cm ) w klozecie.
                Ile litrów ma ten subik?

Skomentuj

Hmmm, nie pamietam juz, musialbym odkopac projekt. Jakies trzydziesci kilka litrow netto. W srodku jest jeszcze osobna komora na panel.

Skomentuj

Ładny, zgrabny ten subwoofer-ek. Nigdy nie słyszałem dobrej konstrukcji zamkniętej i zawsze się obawiałem braku zejścia.

Skomentuj

Luszti, 30W/4558T00 w zamkniętej, czy membrana bierna ?

Skomentuj

W CL ok 50 litrów

Skomentuj

Fajnie, jestem ciekaw efektów :) Rozumiem, że chcesz to połączyć z filtrem z transformacją Linkwitza ? Daj znać co z tego wyszło bo prawdopodobnie zdecyduję się na 30W/4558T00.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Dla 50l closed wyszło mi ok. 40hz -3db. Nie wiem na ile to poprawny wynik bo pierwszy raz korzystam z Winisd. Dla mb 50l 31hz -3db.

Skomentuj

Rozumiem, że chcesz to połączyć z filtrem z transformacją Linkwitza ?
                            Taki jest plan :)
                            Daj znać co z tego wyszło bo prawdopodobnie zdecyduję się na 30W/4558T00.
                            Spoko, choć pewnie chwilę to potrwa.
                            Dla 50l closed wyszło mi ok. 40hz -3db. Nie wiem na ile to poprawny wynik bo pierwszy raz korzystam z Winisd.
                            Przy room gain i z korektą Linkwitza w zupełności wystarczy :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                              Z tego co pamiętam to chyba Misiomor polecał.
                              Pewnie go nie miał, tylko z parametrów polecał jak to u niego bywa. Ja się już na tym przejechałem...

--------------------------------------------
                              Rozważ 12 cali, 10 może zniknąć w 25m2, sam mam 12 cali w 18m2 + panel irka 450W.

Ze swojej strony mogę polecić 30w4558t00, słuchałem tego w 2 x 40L w aucie, tak wiem, w domu inna sprawa. Ale ten głośnik w aucie potrafi raz zagrać jak estrada, a raz ciepłe kluchy, a zejście ma super, jak to kolega ujął "ma taki bas, że budzi niepokój". Byłem pod ogromnym wrażeniem, sam rozmyślam o mniejszym 10 cali do auta.
                              Last edited by kondrax; 13.09.2017, 20:14.
                              Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                              Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                Spoko, choć pewnie chwilę to potrwa.
                                Formatki już przyjechały :)

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                  Formatki już przyjechały :)
                                  Szybko lecisz z tematem :) Wycinane w Łodzi ? W Warszawie miałem problem żeby znaleźć firmę, która wytnie w rozsądnej cenie i dokładnie. Ja ostatnio ciąłem w okolicach Starej Miłosnej no i potem samemu trochę musiałem szlifować :/

Skomentuj

Wycinane w Łodzi ?
                                    Bardzo zdolny kolega mi to wyciął :) Dlatego tak szybko, akurat miał materiał i chęci :) Co ciekawe z jakiegoś gęstego MDFu, w środku jest zielonkawy. Mówił, że same już powycinane formatki ważą 28 kg :)
                                    Last edited by LuSzTi; 14.09.2017, 11:08.

Skomentuj

[QUOTE=kondrax;504862

Ze swojej strony mogę polecić 30w4558t00, słuchałem tego w 2 x 40L w aucie, tak wiem, w domu inna sprawa. Ale ten głośnik w aucie potrafi raz zagrać jak estrada, a raz ciepłe kluchy, a zejście ma super, jak to kolega ujął "ma taki bas, że budzi niepokój". Byłem pod ogromnym wrażeniem, sam rozmyślam o mniejszym 10 cali do auta.[/QUOTE]

Potwierdzam
                                      Trzeba dodać że suby grały w parze ze scanami 15WU/4741T00 w komorach zamkniętych. A to wszystko było zasilone dwoma piecami Sony XM-2000R (każdy 2x400W przy 4 ohmanach). Bas budził szacunek. :biggrin:
                                      "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
                                      JMA RQ900 [WF223+MR16+D2905/9700] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Wszyscy mają Scana mam i ja [emoji4]

Obudowa samochodowa testowa closed 35L.
                                        Gra 3 dzień. Na razie jesten mocno zadowolony.

Możecie podesłać link ,o którą ta korekcję linkwitza chodzi? Gadałem z Irkiem, mówił mi, że przerabiał w swoim panelu subsonic na EQ i mówił, że na pomiarach pięknie ale już nie grało to za dobrze.

Last edited by kondrax; 07.10.2017, 15:41.
                                        Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                                        Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X