Luszti jakieś postępy z subem ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Dobry głośnik do suba
Collapse
X
-
Zamieszczone przez kaczor189 Zobacz postaLuszti jakieś postępy z subem ?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu TapatalkaWszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kondrax Zobacz postaCo to za panel? Albo inaczej z jakich modułow zrobiony?
Teraz udało się go wykorzystać, tylko musiałem go przebudować aby wyglądał jak panel :) Zaprojektowałem blachę, zleciłem na laser, wrzuciłem na proszek, cały dzień składałem (dużo wiercenie i gwintowania) i jest :)
Zamieszczone przez radecky Zobacz postaLuszti a gdzie zamawiasz tak ładnie zrobione, wyciete formatki?Last edited by LuSzTi; 23.12.2017, 21:43.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
No tak, subik już gra.
Bardzo fajny głośnik, bardzo muzykalny, zwłaszcza w OZ.
Ale do OZ to trzeba do niego mieć dobrą elektrownię, wg minimum 700-800W. Ja mam panel, który ma ok 400W i w zasadzie kończy się dość szybko, nawet nie włączając korekcji LT. W większej obudowie BR wzmak może być mniejszy.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaNo tak, subik już gra.
Bardzo fajny głośnik, bardzo muzykalny, zwłaszcza w OZ.
Ale do OZ to trzeba do niego mieć dobrą elektrownię, wg minimum 700-800W. Ja mam panel, który ma ok 400W i w zasadzie kończy się dość szybko, nawet nie włączając korekcji LT. W większej obudowie BR wzmak może być mniejszy.
Luszti czasem wizyta u audiologa nie jest potrzebna już [emoji6]
Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu TapatalkaWszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kondrax Zobacz postaTen głośnik katalogowo ma niby 89 decybeli w rzeczywistości i obudowie mniej ale ja pędzę to panelem Irka 300W. Do normalnego słuchania spokojnie wystarcza.
W BR ma się to zgoła inaczej.
Zamieszczone przez kondrax Zobacz postaLuszti czasem wizyta u audiologa nie jest potrzebna jużAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaTylko spójrz sobie jak opada przy obudowie zamkniętej ok 40 litrów. I tam gdzie ma akurat pracować jako subwoofer to efektywności już za dużo nie ma. Do tego ja mam dość efektywne kolumny, więc aby dorównać głośności trzeba w głośnik pompować sporo mocy. I właśnie tej mocy mi brakuje...taka specyfika obudów zamkniętych w subwooferach.
Nie sądzę.
Mam też panel Irka 450W ale w przypadku łączenia moim monitorów na Seas er18+27tdfc 300W wystarcza mi do muzyki i filmów. Clip się jeszcze nie zapala.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kondrax Zobacz postaŚmieje się z tym audiologiem [emoji16]
Mam też panel Irka 450W ale w przypadku łączenia moim monitorów na Seas er18+27tdfc 300W wystarcza mi do muzyki i filmów. Clip się jeszcze nie zapala.
Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaTylko spójrz sobie jak opada przy obudowie zamkniętej ok 40 litrów. I tam gdzie ma akurat pracować jako subwoofer to efektywności już za dużo nie ma. Do tego ja mam dość efektywne kolumny, więc aby dorównać głośności trzeba w głośnik pompować sporo mocy. I właśnie tej mocy mi brakuje...taka specyfika obudów zamkniętych w subwooferach.
Nie sądzę.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kaczor189 Zobacz postaZmniejszyłeś objętość netto z 50 do 40 l ?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
Skomentuj