Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer 15" na 15PS76

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer 15" na 15PS76

Witam

Gram sporadycznie na małych imprezach na salach do 100 osób i posiadam sprzęt:

-górki na stx 12" (ale nie o tym mowa)
    -jeden sub na STX 15.3.800 napędzany zmostkowanym t.amp 1050

Generalnie jestem zadowolony z tego subwoofera ale gra tak jakby .... za cicho :/
    Pierwotnym pomysłem stało się zmiana końcówki na TA2400 i dorobienie drugiego subwoofera lecz w tym momencie dochodzi kolejny subwoofer do wożenia a już się chyba nie pomieszczę w aucie :(
    Zacząłem się zastanawiać nad zbudowaniem innego suba na głośniku B&C 15PS76 ze względu na wysoki SPL 99dB (stx ma 96,5), czy ten głośnik zagra głośniej i z podobnym kopnięciem, jak to się będzie miało do dwóch STX, ewnetualnie jaki inny głośnik 15" do 800zł ?

Pozdrawiam
    Last edited by Krychol rc; 28.09.2017, 08:31.

Zamieszczone przez Krychol rc Zobacz posta
    Generalnie jestem zadowolony z tego subwoofera ale gra tak jakby .... za cicho :/
    Ponieważ jeden sub na 15" do górek na 12" to za mało, chyba że w jakiejś obudowie tubowej lub hybrydzie.

Proponuję skontaktować się z Granatem, podpowie co kupić w tej cenie oraz jaką obudowę wykonać.
    Jeśli natomiast przystajesz przy małej obudowie BR to masz trochę mało kasy aby uzyskać z takiej obudowy pożądany efekt.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2566957-0.html

Skomentuj

W takim bądź razie chyba będę musiał się pogodzić z wożeniem dwóch takich paczek :/
      Myślę że nie muszę się ograniczać do BR, chodzi generalnie o jedną solidniejszą paczkę by było mobilnie bo jak sam to noszę to jest to upierdliwe no i jak wspominałem miejsca w aucie zaczyna brakować.
      Może do 800zł używanego B&C 15NW100 udałoby się wyrwać, tylko jak z głośnością takiej paczki skoro ma 97dB głośnik i to jeszcze w zwykłym BR?

Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez Krychol rc Zobacz posta
        Może do 800zł używanego B&C 15NW100 udałoby się wyrwać, tylko jak z głośnością takiej paczki skoro ma 97dB głośnik i to jeszcze w zwykłym BR?
        Musisz pytać Granata.

Skomentuj

Proponuję zrobić: http://www.martinsson.cc/blog/index....nd---diy-notes
          Nie wiem jaki gabaryt przewidujesz, ale w tej obudowie wyciągniesz praktycznie wszystko co da się z pojedynczej 15stki w rozsądnych gabarytach.
          Pionner SC-LX-58/Yamaha CDC555/DIY Single-Ended na VT52/Dayton PS220/3-way Audax Satori

Skomentuj

Czaruję...
          X