Jaka jest optymalna charakterystyka głośników do odtwarzania dźwięku programów telewizyjnych? Nie chodzi mi o kino domowe gdzie ważne jest reprodukowanie efektów specjalnych jak wybuchy czy trzęsienie ziemi. Mam na myśli o wierne odtwarzanie dźwięku nie męczącego, pozwalającego na długie oglądanie programów telewizyjnych. Są jakieś publikacje na ten temat z wykresami optymalnych charakterystyk częstotliwościowych i kierunkowych głośników telewizora?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Optymalna charakterystyka głośników do odtwarzania dźwięku programów TV
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaJaka jest optymalna charakterystyka głośników do odtwarzania dźwięku
jedno jest pewne - nie za wiele basu. jak buczy to strasznie meczy :/
a reszta w miare liniowo
-
Z mojej obserwacji jest tak, że programy tv są nagrywane tak żeby brzmiały dobrze na pierdziawkach wbudowanych w telewizor. Więc masz całe spektrum, obrypaną dynamikę, jakieś loudnessy itp. Nie licz na jakość dźwięku z programów telewizyjnych. Chyba im lepszy sprzęt odtwarza to co leci z telewizji, tym bardziej słychać że to badziew.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaJaka jest optymalna charakterystyka głośników do odtwarzania dźwięku programów telewizyjnych?Last edited by jamess8; 04.10.2017, 17:20.
Skomentuj
-
Miałem jakiś czas temu centralny jamo wyższy model 2 x 16cm , zasilany z jednego uni, od 60hz niby ładnie przetwarzał więc mu zdjalem trochę z suba i ustawiłem na pełne pasmo, na niektórych kanałach nie szło zrozumieć co w ogóle mówią tak niskie tony dominowały. Co do jakości z tv to zależy jaki program ale jest znaczna poprawa np przy zagranicznych kanałach czy filmach z HBO, ale dla tej paplaniny i oglupiaczy na naszych wiodących stacjach bym sobie darował temat
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
Zamieszczone przez zbyszekh Zobacz postaTelewizor samsung 55 cali jak widac ponizej 100hz basu niema
Skomentuj
Skomentuj