Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil zgb-80-8-566 - czy potrzebna zmiana w zwrotnicy?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tonsil zgb-80-8-566 - czy potrzebna zmiana w zwrotnicy?

Witam. Mam nadzieję, że pisze w dobrym dziale. Dostałem w spadku owe kolumienki z wymienionymi głośnikami niskotonowymi z GDN 16/30/12 4Ω na GDN 17/40 4Ω
    Uszkodzone są też membrany głośników średniotonowych ale je zamierzam wymienić na takie same chyba, że polecacie coś innego.
    Czy w takim przypadku będzie potrzebna jakaś modyfikacja zwrotnicy? Ogólnie to jestem w temacie audio laikiem.
    Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam.

Ja bym ogólnie zwrotnicy nie wymieniał tym bardziej że piszesz że jesteś laikiem w tej dziedzinie ,tylko Gdn-a bym na orginala zamienił no i uszkodzone membrany powymienial lub ewentualnie komuś zlecił regenerację owych glosnikow

Skomentuj

Średnie to kupie nowe bo gotowe elementy od tonsila wyjdą mnie 30zł za sztukę, a nowe po 41zł u mnie w mieście do dostania. A tak mniej więcej dużo by było roboty przy tej zwrotnicy? Parę elementów do zmiany czy od nowa?
      Last edited by dreju; 06.10.2017, 13:01.

Skomentuj

Raczej nowa zwrotnica

Skomentuj

Zamieszczone przez dreju Zobacz posta
          Średnie to kupie nowe bo gotowe elementy od tonsila wyjdą mnie 30zł za sztukę, a nowe po 41zł u mnie w mieście do dostania. A tak mniej więcej dużo by było roboty przy tej zwrotnicy? Parę elementów do zmiany czy od nowa?
          Polecam Sklep Akustyka Będzin , mają tam oryginalne głośniki oraz zestawy naprawcze prosto od tonsila w cenie producenta

Skomentuj

O tym sklepie właśnie mówię. Z tego co się dowiedziałem to nawet oni zaproponowali wrzucenie tych gdn 17/40 zamiast oryginałów.

Skomentuj

Jeśli głośniki gdn 16/30/12 miały 87 dB ? a gdn 17/40 mają 90 dB, to będziesz musiał zmienić (skorygować) zwrotnice dla głośników średnich i wysokich tonów. Danych nie podałeś, więc trochę zgaduje.

Skomentuj

Czaruję...
              X