Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Komercja czyli gdybanie o niczym

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Komercja czyli gdybanie o niczym

Dzis jak codzienne zasiadlem do ukochanego pc'cika i z zainteresowaniem przegladajac w miedzyczasie ukochane forum zauwazylem w skrzynce odbiorczej maila od jakze ukochanej i lubianej przez wszystkich firmy stx
    wiec zostalo mi zarzucone (pokrotce) ze nazywam ich wyroby "gównem" nie uzasadniam niczego a podane przerzenie argumenty sa mało wiarygodne
    Zauwazylem ze Stx firma produkująca głosniki hmm w zasadzie opanowuje nasze forum w ostatnim czasie odswierzajac swoja oferte zdobywa kolejne grupy dyskusyjne no bo jak moze sie dzic inaczej skoro ich wyrobuy sa tanie i powiedzmy to w miare dobre (jak na ta klase cenowa do scislej czołówki daleko im ale to juz inna bajka
    Idąc tym tropem zastanowilem sie ze sprzedaz glosnikow osoba z forum jest dla firmy stxa waznym zrodlem dochodu a jej wlasciciel jak kazdy producent dba o wizerunek marki a osoba mojego pokroju jest mu wyraznie nie na reke. z czym pokrotce sie zgadzam bo sam bym tak postepował ale moja opinia jest w tym przypadku uzasadniona kto mnie zna i historie moich konstrukcji wie o czym mowie i ze moje opinienie sa wyssane z palca ale poparte praktyka i odsluchami porownniami
    ciekawy jestem czy na forum jest wiecej przypadkow podobnych czy jestem az tak wyjatkowy

na koniec chcialem napisac jedna mysl ktora nuneła mi sie "dobry produkt broni sie sam"
    nie znaczy to ze stx to kompletny badziew ale sami przyznajcie nie bije jakościa dzwieku

post nie jest skierowny w nikogo jego podstawa nie byla chec zemsty lecz jedynie przemyslenia wlasne, zyjemy w kraju w ktorym wolno wyrażac swoja opinie nawet jak jest niewygodna dla kogos,
    A firmie stx zycze duzo sukcesow bo robi cos pieknego oferuje tanie glosniki i nazwijmy je ze jakosc jest adekwatna do ceny
    pozdrawiam LUKASZ

Buahahahha. Dobre. Nie no prawie spadłem z krzesła No nieźli są skoro takiego majla Ci posłali, choć zbędnego bo puki sytuacja w kraju się nie poprawi to i tak nikt nie będzie kupował nic innego jak stx, takwięc ich obawy wg mnie są zbędne

PozdroO LUKASZ i uszanowanie bo się znasz i głupot nie gadasz.

Skomentuj

czesc

heh no fascynacja stx-sami jest u nas powszechna, co mi sie nasunelo to ile pracownikow stx siedzi tutaj i zachwala swoje produkty, w topikach doradzaw wspaniale gdn22 i takie tam:) ehh ludzi nie dajcie sie zwariowac, nie slyszalem stxa ale wydaje mi sie ze ma wyrobiona marke sztucznie na forum, jakos nikt z moich znajomych ktorzy nie siedza na forum nie mowili mi nic o stx ze spoko luz, a tutaj? hehe normalnie naganiacze jacys sa!, nikt nie mowi o ciekawych dlamnie no monacorach czy tonsilach jakis malych, tylko laduj stxa hehe :) dobre

nie dajmy sie zwariowac!

pozdrawiam

Skomentuj

nie mozna tak mówić ja popieram wypowiedź łukasza pozwole sobie zacytować
        "jak moze sie dziwic inaczej skoro ich wyrobuy sa tanie i powiedzmy to w miare dobre (jak na ta klase cenowa do scislej czołówki daleko im) ale to juz inna bajka "

polska to biedny kraj i kto niema kasy na Vife kupi STX'a bo lepszy od alpharda atex'a i innych no-name, porównywalny do tesli i ma jeszcze jeden + są do niego w miare żetelne parametry. szczyt technologii niejest ale gra :P

Skomentuj

Witajcie

Musze stwierdzic to, iz wiedza i doswiadczenie ktorymi LUKASZ dysponuje pozwalaja na wyrazenie tego typu opini. Kazdy ma prawa sie wypowiadac ale za nim stoi wiedza.
          Co nie zmiania faktu ze przetworniki STX'a sa tanie i oferuja wiele za tak malo :) (moj slogan wiec go niech nikt niewykozystuje).<lol>
          Sam w najblizszym czasie (mam nadzieje) stane sie posiadaczem STX 30/200/4AE mam nadzieje szczesliwym :).

Skomentuj

heh gdybym miał 50 złotych to zbierałbym tak długo aż uzbierałbym 400 na Peerlessa. I tyle. Tak samo jak nie kupię auta nieznanego producenta, pralki czy lodówki, tak samo nie kupię głośnika robionego w warsztacie pod Warszawą...

Skomentuj

ten odzew chyba był odnośnie twojej niepochlebnej opinii na temat gwizdka stx

kto miał do czynienia z gwizdkiem stx za 15 zł wie jak to coś działa (ciekawe jak dziala ten gwizdek za 39 zł - oczywiscie nie mówie o grze)

ale zawsze można usprawiedliwiać to ilorazem cena/jakość

Skomentuj

tak dokladnie nie bede cytowal maila ktorego od nich dostalem bo jak napisalem rozumiem ich obawy ale nie zmiania to faktu ze mam prawo wypowiedziec swoje opinie
                tym bardziej ze nie raz pisalem gorsze recenzje o lepszych glosnikach

ludzie ktorzy znaja moj styl odpowiedzi wiedza ze wiekszosc glosnikow porownuje do tzw idealu mowie jak graja zaznaczajac ile kosztuja
                jednak to co zrobil stx troceh mnie dotkneło poczulem sie tak jakbym mial przesatac pisac bo odpedzam im klientów no coz takie zycie

Skomentuj

a mozesz wkleic msaila od stx??

Skomentuj

Zamieszczone przez LUKASZ
                    tak dokladnie nie bede cytowal maila ktorego od nich dostalem bo jak napisalem rozumiem ich obawy ale nie zmiania to faktu ze mam prawo wypowiedziec swoje opinie
                    tym bardziej ze nie raz pisalem gorsze recenzje o lepszych glosnikach

ludzie ktorzy znaja moj styl odpowiedzi wiedza ze wiekszosc glosnikow porownuje do tzw idealu mowie jak graja zaznaczajac ile kosztuja
                    jednak to co zrobil stx troceh mnie dotkneło poczulem sie tak jakbym mial przesatac pisac bo odpedzam im klientów no coz takie zycie
                    nie przestawaj pisac. początkujący i nie zamożmi potrzebują takich jak Ty. a że prawda w oczy kole. uważam, że w tej materii naklezy mówić co jest dobre a co złe, żeby tacy jak ja nie kupili jakiegoś szitu i nie wydali kasy na darmo. proponuję olac ich maila i robić swoich

Skomentuj

LUKASZ:"zyjemy w kraju w ktorym wolno wyrażac swoja opinie nawet jak jest niewygodna dla kogos"

Zgadza sie, tylko trzeba sie liczyc z ze mozna poniesc konsekwencje prawne za takie slowa. Demokracja to tylko prawo wyboru tych co maja nami rzadzic, nic pozatym. To ze jest demokracja nie oznacza ze wolno mowic co sie chce ...... bezkarnie.
                      Osobiscie uwazam ze masz racje, za te pieniadze nie mozna kupic cudownego produktu dobrego do wszystkiego ale trzeba dodac ze w tej cenie STX blyszczy. Dobrze by bylo aby odezwal sie ktos z STX i przedstawil tutaj swoj poglad. Zanim zacznie sie kogos osadzac dobrze jest poznac obydwie strony medalu.
                      Pozdro
                      Dexter

Skomentuj

Widze że komuś sie kariera Kisiela podoba.Nie do powielenia,oj nie...

Skomentuj

kaiera kisliel co masz na mysli?

Skomentuj

aryan,-subwoofer hertza na 100Watach :P

Skomentuj

:) :P

Skomentuj

LUKASZ:"zyjemy w kraju w ktorym wolno wyrażac swoja opinie nawet jak jest niewygodna dla kogos"

Zgadza sie, tylko trzeba sie liczyc z ze mozna poniesc konsekwencje prawne za takie slowa. Demokracja to tylko prawo wyboru tych co maja nami rzadzic, nic pozatym. To ze jest demokracja nie oznacza ze wolno mowic co sie chce ...... bezkarnie.
                                Osobiscie uwazam ze masz racje, za te pieniadze nie mozna kupic cudownego produktu dobrego do wszystkiego ale trzeba dodac ze w tej cenie STX blyszczy. Dobrze by bylo aby odezwal sie ktos z STX i przedstawil tutaj swoj poglad. Zanim zacznie sie kogos osadzac dobrze jest poznac obydwie strony medalu.
                                Pozdro
                                Dexter
                                Odpowiedzialność karna ? Przecież LUKASZ nikogo nie obraża wyrażając swoją opinię na temat produktu STX'a...

PozdroO

Skomentuj

Trochę dłuższa odpowiedź...

Cześć wszystkim!
                                  Powiem szcerze, że nie miałem jeszcze doczynienia z STX-em, ale chyba zacznę. Dlaczego?
                                  Miałem styczność z Alphardem i zraziłem się do końca. Nie dość, że parametry naciągane to jeszcze niezły rozrzut pomiędzy egzemplarzami. I gra tandetnie.... STX może i nie jest szczytem wyrafinowania jeśli chodzi o jakość, ale ludzie nie żądajcie zbyt wiele za taką cenę!!! Dla początkujących jest jak najbardziej! No, może nie gwizdki (grają źle) i średnie (SPL), ale niskotonówki mają naprawdę niezłe parametry. Spójrzcie na Teslę, wysokie i średnie mają naprawdę niezłe w stosunku do ceny (posiadam), ale niskie już mają kiepskie parametry. Patrzmy na wszystko obiektywnie a nie wg schematów, aby wszystko było z jednej firmy. ARN 226 nadają się tylko do zamkniętej z wysoką F3 i do band-pass. A gdzie bass-reflex?
                                  Rozpatrujmy wszystko w stosunku do ceny. W AUDIO wszelkie oceny są wedle tej klasyfikacji. Oczywiście poza High-Endem. Dla zwykłego zjadacza chleba jak ja jest abstrakcją zbudowanie kolumn na bazie gł. Accuton, uważanych przez wielu za jedne z najlepszych na świecie. Cena....... Może jak trafię w totka. :)
                                  Czytałem gzieś na forum, że mają słabe parametry i brzmią "metalicznie" czy jakoś tak. Ciekawe..... Ich membrany są z metalu, ale wykonane w specjalnej technologii i ich struktura bardziej przypomina ceramikę niż metal. Parametry mają super a brzmią.....
                                  Eidolon N Avalon Acoustics - jeden z najlepszych zespołów głośnikowych na świecie z głośnikami pana Thiela.... Wszystko mówi samo za siebie. Niestety kosztuje krocie. Nie rozpartujmy wszystkiego w skali bezwzględnej, bo nie ma to sensu. To może poradzimy ludziom, żeby zbierali kasę przez pięć lat na nowe Scan-Speaki, bo są bardzo dobre? Do tej pory mają słuchać starych Altusów? Wiem, to legenda, ale ma je mój szwagier i niestety nie jestem zwolennikiem takiego brzmienia. Na balety spoko. :)
                                  Nie atakuję nikogo, jeśli kogoś uraziłem - przepraszam, ale jeśli ktoś decyduje się nabudowę kolumn to ma na to określone środki (przeważnie skromne) i nie będzie czekał na łut szczęścia tylko zrobi (oby) dobre, tanie zestawy.
                                  Nie można gnoić firmy za to, że robi tanie głośniki. Alphard ma też w miarę dobre (LW 800), ale niestety to rzadkość. STX nie dość, że tani to ma rzetelne parametry. Dla początkujących jest to najważniejsze! Nie wszyscy mają CLIO lub umieją posługiwać się Speaker Workshop, aby je pomierzyć. Jeśli ktoś zrobi sobie kolumny będzie ich słuchał, poprawiał wyrabiał sobie gust. Od tego tylko krok do poważnych konstrukcji. Chyba o to w tej zabawie chodzi - żeby cieszyć się muzyką, jakością i metodami dochodzenia do niej. Można kupić gotowe kolumny, ale nie ma tej zabawy, zamiłowania, odrobiny włożonych sił i....... satysfakcji ze swojego "dzieła sztuki". Gdzieś czytałem, że konstruowanie kolumn to sztuka, więc.....
                                  Życzę wszystkim pasji i wytrwałości w projektach i realizacji. Wszytkimi środkami, aby tylko do dobrego brzmienia. Jeśli coś gra źle, to po co to robić?????
                                  Pozdrawiam wszystkich!

Skomentuj

Mamut, popieram.Nareszcie ktoś coś mądrego TU napisał.

Skomentuj

dokładnie nie ma co na siłe robić całego zestawu na głośnikach jednej firmy
                                      ja jestem w trakcie tworzenia chybrydy
                                      Basówka STX średni GDN tonsil 16/50/6 sopran DT100 (jak widać jakość rośnie ze wzrostem częstotliwości :P
                                      prawda jest taka że dobrą basówke jest prościej zrobić niz dobry średniak a dobrą sopranówke jeszcze trudniej niz średniaka dla tego mozna troche zaoszczędzić na basie i zainwestować w soprany dobrej firmy

STX nadaje się do subwooferów i do 3way mid woofery to im nie wyszły to fakt ale przyajmniej nie kłamią jak Alphard - jak głośnik ma dupne charakterystyki to mozna je sobie zobaczyć na ich stronie to samo TiS więc de facto wszyscy co się znają wiedzą co biorą - decydują się spoko - nie podoba im się to nie. najbardziej nie lubie jak jakaś firma oszukuje na parametrach i charakterystykach dla tego nie trawie Alpharda!!!!

Skomentuj

A ja pokuszę się o stwierdzenie: p. Sławomir Trzaskowski jest dobrym marketingowcem !
                                        Mimo, że Lukasz "zbeształ z błotem" produkty STXa to teraz sam robi reklamę tej firmie. Dajesz się Lukasz wodzić za nos :P
                                        Sądzę, że po przeczytaniu tego wątku znajdzie się sporo osób pragnących sprawdzić co ten STX sobą reprezentuje - sprzedaż wzrośnie - cel marketingowy zostanie osiągnięty.
                                        Ukłon w stronę p. Trzaskowskiego.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X