Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mocne STEREO do salonu 36m2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mocne STEREO do salonu 36m2

Witam, mam pytanie w sprawie stereo do mojego salonu. Chciałbym zmontować sobie 4 nie za drogie kolumny podłogowe i zasilić je mocnym wzmacniaczem. Słucham mocnego, szybkiego techno. Preferuję w miarę czysty dzwięk, mocny kick ale i fajne jak bas niżej zejdzie Budżet to 5000zł. Używki wchodzą w grę.

Nie jestem żadnym audiofilem ale dziadostwa też nie zniesę haha :)

Dołączam jak wygląda mój salon:

Dzięki za pomoc

czekaj czekaj. 4 kolumny czy stereo?

Skomentuj

A 4 kolumny nie zagrają w stereo ?

Skomentuj

"bedzie pan zadowolony"

Skomentuj

Pogromca i co w tym śmiesznego ? Takiś fachowieć od wszystkiego ? Masz problem we łbie to do lekarza. Ja pytam normalnie i takich odpowiedzi oczekuję

Skomentuj

No właśnie co jakiś czas na forum jest problem z takimi inteligentami jak Ty :) Ani wiedzy, ani kultury, ani pokory.

Skomentuj

A co ja takiego złego lub mało inteligentnego napisałem w zapytaniu ?

Skomentuj

Panowie nie czas i miejsce na przepychanki.
                Stereo lepiej na 2 kolumnach, zwłaszcza jak ma być do muzyki. Jak techno to szukaj najlepiej trójdrożnych, szczerze tonsil i altusy, techno nie jest wymagające co do kolumn.

Skomentuj

Przeczytaj z dziesięć z razy, to co napisałeś w moja stronę, to może dotrze co zrobiłeś niewłaściwie.

Skomentuj

Oj ci ludzie od razu z takim tekstem
                    Zamieszczone przez krzysiek815 Zobacz posta
                    Masz problem we łbie to do lekarza.
                    😁

Skomentuj

Nie przesadzał bym też z uprzedzeniami, że jak ktoś słucha techno to z miejsca jakiś margines.
                      W pracy miałem gdzieś czy ktoś słucha hip hopu (mam swoje biuro to lecę na głośnikach), bo to takie passe. Nagle okazało się że więcej słucha niż nie słucha.
                      Nie wiem czym uwarunkowane miało by być 4 kolumny?

Więc raczej nie chodzi o klasyczne nurty w stylu westbam, jak do nowoczesnego młócenia.
                      Dwie kolumny i srogi sub, najlepiej w zamkniętej pace.

Mam w bloku takiego sąsiada, tyle że full kultura w sobotę po 10:00 rano sobie puszcza muzę, po katuje sprzęt 2-3 godziny tak że pralkę mam cichszą. A to sąsiednia klatka, piętro niżej ^^ Czasami wieczorem też słyszę bas, ale mało kiedy. Szanuję takie podejście, w normalnych godzinach niech robi co chce, w nocy nie przeszkadza.
                      Każdy słucha co, lubi. Ale żeby altusami szczuć ludzi :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                        Przeczytaj z dziesięć z razy,
                        Nie chce mi się z tobą chandryczyć i odpuść stary bo nie w tym celu tu jestem.

Wracając do tematu, macie jakieś propozycje ?

Skomentuj

Zamieszczone przez krzysiek815 Zobacz posta
                          Nie chce mi się z tobą chandryczyć i odpuść stary bo nie w tym celu tu jestem.
                          Aha, to jeszcze ja mam odpuścić? Ciekawe

Skomentuj

Zamysł na 4 kolumny właśnie się wziął z tego, że chciałbym mieć podobny dźwięk w całym salonie.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
                            Więc raczej nie chodzi o klasyczne nurty w stylu westbam
                            Właśnie o to chodzi

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Adzik94
                            Lepiej jest mieć dwie dobrej jakości kolumny
                            Np. jakie ? :)

Skomentuj

Z kolumn stereo w tym metrażu nie będziesz zadowolony tym bardziej do muzyki elektronicznej, (bynajmniej nie w tym budżecie).
                              Widzę, że do metrażu w którym ma być robiony hałas:), doliczyć trzeba przedpokój, schody, kuchnię a to już ogromna przestrzeń.
                              Jeśli chcesz, żeby tylko coś plumkało po przekręceniu gałki głośności to stereo,
                              jak chcesz do tego lekki masaż wątroby to konieczny sub i raczej już PA.

Ewentualnie kino 5.1, będziesz miał dźwięk w całym salonie :)
                              W weekend w Warszawie jest impreza branżowa, pojedź, posłuchaj, może nabierzesz trochę wiedzy.
                              Last edited by dako333; 15.11.2017, 08:00.

Skomentuj

Electrino 500 od STXa https://stx.pl/electrino-500.html, w zeszłym roku grały. I masz nowe i w budżecie. Tylko spawarka do nich by się przydała, bo na AVS działały pod wzmacniaczem 300W Irka. Z drugiej strony ludzie je do lampy kupują ze względu na dużą efektywność...

Skomentuj

https://stx.pl/electrino-500.html
                                  + 500w wzmacniacz
                                  https://stx.pl/stx-pa-1500.html
                                  i bedzie znakomity efekt!

Skomentuj

Electrino może być dobrą propozycją. Żeby się w budżecie zmieścić to z gotowych jakąś końcówkę mocy.
                                    W estradowych końcach jest tylko problem z szymem z wentylatorów.
                                    Małe i mocne może to https://stx.pl/stx-pa-1000-d.html
                                    Last edited by Adzik94; 15.11.2017, 10:00.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                                      Małe i mocne może to https://stx.pl/stx-pa-1000-d.html
                                      Za tyle to można kupić już Behringera iNuke NU1000 z DSP :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                                        W estradowych końcach jest tylko problem z szymem z wentylatorów.
                                        Ja sobie kupiłem PA-2500 i po prostu odłączyłem te wentylatory, bo szum jakbym włączył odkurzacz. Mam nadzieję, że mi się nic z nią nie stanie przez to.
                                        Szkoda, że STX nie montuje tam jakiegoś układu do załączania wentylatorów w momencie zapotrzebowania.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X