Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sprzet audio do knajpy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sprzet audio do knajpy

Koledzy!

Kumpel otwiera knajpe i potrzebuje sprzetu cos zeby gralo w tle mowil ze bedzie jakies radio internetowe etc Poprosił mnie zebym mu cos doradzil... ze sprzetu...
    Lokal około 50 m2 zaraz dorzuce zdjecia poglądowe. Miał ktoś styczność z tego typu bajerami ? :)

DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Ale to ma byc gotowe czy chcesz cos zrobic?

Skomentuj

Knajpa z piwem (pub, bar) czy z jedzeniem (restauracja)?

Pytanie może wydać się głupie, ale tak naprawdę nie jest

Skomentuj

Wiem o co Ci chodzi marJanku. Tak bardziej restaurant niz pub. Czyli kulturalnie!

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        Ale to ma byc gotowe czy chcesz cos zrobic?
        Nie no nie mam możliwosci teraz za bardzo na diy, wiec coś "sklepowego".
        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
          Nie no nie mam możliwosci teraz za bardzo na diy, wiec coś "sklepowego".
          Aaa, to nie wiem co doradzic :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            Aaa, to nie wiem co doradzic :)
            Aleś jest...

Ja myslalem o jakies czterech monitorach, podwieszone, z br do przodu... ale czym to zasilic? Jakie monitory? Widzialem nowe stx electrino ale chyba jeszcze nie sa dostepne :(

Skomentuj

Ja też nie wiem.

A co do mojego pytania, to z odpowiedzią trafiłeś :)
              Celował bym w coś ciepłego ale i precyzyjnego, z dobrą górą.
              Idealnie sprawdziły by się Usher Audio Dancer mini one

Wiem wiem, nie ten budżet

A właśnie, jaki budżet i na co?

Skomentuj

No tak max z 2kzl na all! wiec nie poszalejemy

Skomentuj

Widze, ze sa jakies stare mebelki, klamoty, moze lepiej kupi cos z Vintage? O czekaj, zdaje sie, ze znalazlem rozwiazanie...

:P

Skomentuj

Zdecydowanie, więcej góry i dołu. I sugerowałbym raczej postawić na ilość. IMO w takim zastosowaniu lepiej sprawdzą się strefy, nawet na tak niewielkiej powierzchni. Żeby się nie okazało, że przy barze huczy a przy stoliku pod oknem nie przebija się przez gwar i uderzenia sztućców o talerze.
                    Może jakieś 2 aktywne zestawy pseudo-studyjne?

Skomentuj

fajne, fajne jest tylko jeden mankament... nie wyrobimy sie w budżecie :lol::lol::lol:

any suggestion's ?

Zamieszczone przez Łasica Zobacz posta
                      Zdecydowanie, więcej góry i dołu. I sugerowałbym raczej postawić na ilość. IMO w takim zastosowaniu lepiej sprawdzą się strefy, nawet na tak niewielkiej powierzchni. Żeby się nie okazało, że przy barze huczy a przy stoliku pod oknem nie przebija się przez gwar i uderzenia sztućców o talerze.
                      Może jakieś 2 aktywne zestawy pseudo-studyjne?
                      no własnie zeby zagłuszyc miedzy innymi sztyćce, talerze... to bedzie kawiarnio/winiarnia wiec spokojne granie...

Skomentuj

To może Presonusy Eris E4.5 czy E5?

Skomentuj

Knajpa w fajnym, ciepłym i kameralnym klimacie. A może tam postawić jakieś kultowe podłogówki, niech sobie plumkają. Może to dodać jeszcze bardziej klimatu temu wnętrzu.

Skomentuj

robilem takie naglosnienie 2x

postaw na duzo ilosc glosnikow i wzmacniacz radiowezlowy

zeby 4 glosniki naglosnily caly lokal to musi byc glosno. a jak jest glosno to zaczynasz krzyczec i sa problemy z porozumiewaniem sie
                            jak jest glosno ustawione to na srodku sali ledwo slyszysz a przy glosniku wysiedziec sie nie da
                            tak wiec idz w ilosc

szczerze mowiac na poczatek wystarczy najtanszy stx
                            https://stx.pl/stx-e-200-n-kolor-czarny.html
                            cos takiego koledze w hotelu wieszalem i gra to na tyle dobrze dolem pasma ze slychac namiastke basu ale nie buczy po lokalu i nie przeszkadza
                            do codziennego sluchania radia nic wiecej nie potrzeba

wzmacniacz radiowezlowy (dochdozi koszt traf na kolumny) lub lacz po 4szt w pakiety

Skomentuj

Patrzę na te wizualizację i faktycznie nie ma gdzie tego sprzętu postawić.
                              Może lepiej sprawdzą się monitorki podwieszane na w rogach pomieszczenia.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                Knajpa w fajnym, ciepłym i kameralnym klimacie. A może tam postawić jakieś kultowe podłogówki, niech sobie plumkają. Może to dodać jeszcze bardziej klimatu temu wnętrzu.
                                To by był fajny pomysł ale jedna strona medalu nie wiem czy zgodził by sie na to właściciel bo to kolejny "mebel", a druga że pewnie bedzie przy sprzęcie za głośno a na drugim końcu sali nic nie bedzie słychać...

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                robilem takie naglosnienie 2x

postaw na duzo ilosc glosnikow i wzmacniacz radiowezlowy

zeby 4 glosniki naglosnily caly lokal to musi byc glosno. a jak jest glosno to zaczynasz krzyczec i sa problemy z porozumiewaniem sie
                                jak jest glosno ustawione to na srodku sali ledwo slyszysz a przy glosniku wysiedziec sie nie da
                                tak wiec idz w ilosc

szczerze mowiac na poczatek wystarczy najtanszy stx
                                https://stx.pl/stx-e-200-n-kolor-czarny.html
                                cos takiego koledze w hotelu wieszalem i gra to na tyle dobrze dolem pasma ze slychac namiastke basu ale nie buczy po lokalu i nie przeszkadza
                                do codziennego sluchania radia nic wiecej nie potrzeba

wzmacniacz radiowezlowy (dochdozi koszt traf na kolumny) lub lacz po 4szt w pakiety
                                Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                Patrzę na te wizualizację i faktycznie nie ma gdzie tego sprzętu postawić.
                                Może lepiej sprawdzą się monitorki podwieszane na w rogach pomieszczenia.
                                To wyjście jest najmniej inwzyjne, do zwykłego plumkania 4 monitory wystarczą tylko co wybrać z takich gotowych mało co słyszałem żeby polecić i móc spać spokojnie... i piec pewnie tak jak Paweł mówi trzeba na 100V i szlus.
                                Bo coś innego 4 kanałowego?

Skomentuj

A po co 4 kanały?
                                  Wystarczy wzmacniacz obsługujący 4 ohmy.
                                  No chyba że zachodzi potrzeba sterowania głośnością każdą kolumną z osobna.

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                                  tylko co wybrać z takich gotowych mało co słyszałem żeby polecić i móc spać spokojnie...
                                  Nie wiem, ale zgadzam się z tym co napisał Łasica:

Zamieszczone przez Łasica Zobacz posta
                                  Zdecydowanie, więcej góry i dołu.
                                  Średnica + echo powoduje darcie papy.
                                  Średnica lekko cofnięta powoduje że system gra łagodniej.
                                  Last edited by marian; 07.12.2017, 08:33.

Skomentuj

No faktycznie podłączymy rownolegle i bedzie ok...

No to co konsensus 4 monitory podwieszone na scianach, wzmacniacz stereo.
                                    Teraz jakies propozycje? Mamy wspomniane przez Pawła stx za 4 szt. mamy 600zł... plus wzmacniacz?

aha stabilny przy 4R ale to wiekszość juz ma widełki 4R-16R

Skomentuj

Może jakiegoś NAD-a?

http://allegro.pl/wzmacniacz-nad-312...078432985.html (Wzmacniacz NAD 312 SUPER STAN)

Skomentuj

Przy 4 omach i połączeniach równoległych trzeba by było policzyć straty na okablowaniu. Niby powierzchnia nie jest zbyt wielka, ale prowadzenie przewodów tak, żeby było to niewidoczne, albo przynajmniej w miarę estetyczne potrafi pożreć "trochę" metrów.
                                        Dlatego ja jestem zwolennikiem aktywnych rozwiązań. Do tego odpada zakup wzmacniacza, jest możliwość bezproblemowej zmiany głośności poszczególnych monitorów, na przykład w przypadku, gdy któryś z monitorków jest bardziej oddalony...
                                        Co do wycofania środka, to, jeśli sygnał będzie puszczany z komputera, można użyć korektora programowego, jeśli zajdzie taka potrzeba. Jeśli źródłem będzie coś innego, to też korektory nie są jakoś specjalnie drogie, a rozwiązań audiofilskich tutaj nie potrzeba.

Tak się zastanawiam, czy bardzo głupim pomysłem byłoby sprawdzenie widma dźwięku uderzeń danych sztućców o dane naczynia i podbicia odpowiednich częstotliwości...?

Skomentuj

Czaruję...