Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Sprzet audio do knajpy
Collapse
X
-
Wiem o co Ci chodzi marJanku. Tak bardziej restaurant niz pub. Czyli kulturalnie!
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaAle to ma byc gotowe czy chcesz cos zrobic?DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz postaNie no nie mam możliwosci teraz za bardzo na diy, wiec coś "sklepowego".
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaAaa, to nie wiem co doradzic :)
Ja myslalem o jakies czterech monitorach, podwieszone, z br do przodu... ale czym to zasilic? Jakie monitory? Widzialem nowe stx electrino ale chyba jeszcze nie sa dostepne :(DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
Skomentuj
-
Zdecydowanie, więcej góry i dołu. I sugerowałbym raczej postawić na ilość. IMO w takim zastosowaniu lepiej sprawdzą się strefy, nawet na tak niewielkiej powierzchni. Żeby się nie okazało, że przy barze huczy a przy stoliku pod oknem nie przebija się przez gwar i uderzenia sztućców o talerze.
Może jakieś 2 aktywne zestawy pseudo-studyjne?
Skomentuj
-
fajne, fajne jest tylko jeden mankament... nie wyrobimy sie w budżecie :lol::lol::lol:
any suggestion's ?
Zamieszczone przez Łasica Zobacz postaZdecydowanie, więcej góry i dołu. I sugerowałbym raczej postawić na ilość. IMO w takim zastosowaniu lepiej sprawdzą się strefy, nawet na tak niewielkiej powierzchni. Żeby się nie okazało, że przy barze huczy a przy stoliku pod oknem nie przebija się przez gwar i uderzenia sztućców o talerze.
Może jakieś 2 aktywne zestawy pseudo-studyjne?DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
Skomentuj
-
robilem takie naglosnienie 2x
postaw na duzo ilosc glosnikow i wzmacniacz radiowezlowy
zeby 4 glosniki naglosnily caly lokal to musi byc glosno. a jak jest glosno to zaczynasz krzyczec i sa problemy z porozumiewaniem sie
jak jest glosno ustawione to na srodku sali ledwo slyszysz a przy glosniku wysiedziec sie nie da
tak wiec idz w ilosc
szczerze mowiac na poczatek wystarczy najtanszy stx
https://stx.pl/stx-e-200-n-kolor-czarny.html
cos takiego koledze w hotelu wieszalem i gra to na tyle dobrze dolem pasma ze slychac namiastke basu ale nie buczy po lokalu i nie przeszkadza
do codziennego sluchania radia nic wiecej nie potrzeba
wzmacniacz radiowezlowy (dochdozi koszt traf na kolumny) lub lacz po 4szt w pakiety
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaKnajpa w fajnym, ciepłym i kameralnym klimacie. A może tam postawić jakieś kultowe podłogówki, niech sobie plumkają. Może to dodać jeszcze bardziej klimatu temu wnętrzu.
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postarobilem takie naglosnienie 2x
postaw na duzo ilosc glosnikow i wzmacniacz radiowezlowy
zeby 4 glosniki naglosnily caly lokal to musi byc glosno. a jak jest glosno to zaczynasz krzyczec i sa problemy z porozumiewaniem sie
jak jest glosno ustawione to na srodku sali ledwo slyszysz a przy glosniku wysiedziec sie nie da
tak wiec idz w ilosc
szczerze mowiac na poczatek wystarczy najtanszy stx
https://stx.pl/stx-e-200-n-kolor-czarny.html
cos takiego koledze w hotelu wieszalem i gra to na tyle dobrze dolem pasma ze slychac namiastke basu ale nie buczy po lokalu i nie przeszkadza
do codziennego sluchania radia nic wiecej nie potrzeba
wzmacniacz radiowezlowy (dochdozi koszt traf na kolumny) lub lacz po 4szt w pakietyZamieszczone przez marian Zobacz postaPatrzę na te wizualizację i faktycznie nie ma gdzie tego sprzętu postawić.
Może lepiej sprawdzą się monitorki podwieszane na w rogach pomieszczenia.i piec pewnie tak jak Paweł mówi trzeba na 100V i szlus.
Bo coś innego 4 kanałowego?DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
Skomentuj
-
A po co 4 kanały?
Wystarczy wzmacniacz obsługujący 4 ohmy.
No chyba że zachodzi potrzeba sterowania głośnością każdą kolumną z osobna.
Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz postatylko co wybrać z takich gotowych mało co słyszałem żeby polecić i móc spać spokojnie...
Zamieszczone przez Łasica Zobacz postaZdecydowanie, więcej góry i dołu.
Średnica lekko cofnięta powoduje że system gra łagodniej.Last edited by marian; 07.12.2017, 08:33.
Skomentuj
-
No faktycznie podłączymy rownolegle i bedzie ok...
No to co konsensus 4 monitory podwieszone na scianach, wzmacniacz stereo.
Teraz jakies propozycje? Mamy wspomniane przez Pawła stx za 4 szt. mamy 600zł... plus wzmacniacz?
aha stabilny przy 4R ale to wiekszość juz ma widełki 4R-16RDAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
Skomentuj
-
Może jakiegoś NAD-a?
http://allegro.pl/wzmacniacz-nad-312...078432985.html (Wzmacniacz NAD 312 SUPER STAN)
Skomentuj
-
Przy 4 omach i połączeniach równoległych trzeba by było policzyć straty na okablowaniu. Niby powierzchnia nie jest zbyt wielka, ale prowadzenie przewodów tak, żeby było to niewidoczne, albo przynajmniej w miarę estetyczne potrafi pożreć "trochę" metrów.
Dlatego ja jestem zwolennikiem aktywnych rozwiązań. Do tego odpada zakup wzmacniacza, jest możliwość bezproblemowej zmiany głośności poszczególnych monitorów, na przykład w przypadku, gdy któryś z monitorków jest bardziej oddalony...
Co do wycofania środka, to, jeśli sygnał będzie puszczany z komputera, można użyć korektora programowego, jeśli zajdzie taka potrzeba. Jeśli źródłem będzie coś innego, to też korektory nie są jakoś specjalnie drogie, a rozwiązań audiofilskich tutaj nie potrzeba.
Tak się zastanawiam, czy bardzo głupim pomysłem byłoby sprawdzenie widma dźwięku uderzeń danych sztućców o dane naczynia i podbicia odpowiednich częstotliwości...?
Skomentuj
Skomentuj