Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

najlepsze glosniki na monitorki ze sredniej polki cenowej

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

najlepsze glosniki na monitorki ze sredniej polki cenowej

pora brac sie za nowy projekt dla forumowiczow

tym razem chcialbym cos lepszego ale nie tak drogiego jak satori czy revelatory

czy jest cos na rynku wartego uwagi w cenie 150-200zl za woofer 13-15cm?
    i jakas kopulka za podobne pieniadze
    takie cos z najlepszym stosunkiem cena/jakosc

niestety od 3 lat jestem nie w temacie stad musze WAS prosic o pomoc

Za dwie stówy są w Polinku:
    http://www.sbacoustics.com/index.php...5-sb15mfc30-8/
    http://www.sbacoustics.com/index.php...-sb15nrxc30-8/

- - - - - aktualizacja - - - - -

Z kopułek też w Polinku mają:
    http://www.sbacoustics.com/index.php...tweeters/dome/
    http://www.daytonaudio.com/index.php...ide-4-ohm.html

Skomentuj

Paweł, SB15MFC30-8 + SB29RDC-C000-4 lub SB29SDAC-C000-4 :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
        SB29RDC-C000-4 lub SB29SDAC-C000-4
        a jak to wypada w porownaniu do starego peerlessa HDS? wtedy podobno ten byl najbardziej oplacalny

aha - juz widze ze cena HDSa posza poza zasieg

tak przegladam sklepy i faktycznie w srednim budzecie nie ma w zasadzie wyboru
        cos malo sie tych marek porobilo na rynku :/

Skomentuj

Moim zdaniem dopiero Satori jest lepszy od HDS. Te tanie SB29 nie dosc ze graja troche gorzej, to jeszcze sa gorzej wykonane. To oczywiscie bardzo dobre glosniki, ale HDS mimo wszystko lepszy.

Skomentuj

doczytalem na forum wypowiedz pharoha ze do woofera SB warto dac HDSa
            czemu on tak mocno podrozal? :/

a HDS vs wavecor?

a moze wezme cos na testy z tang band?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
              doczytalem na forum wypowiedz pharoha ze do woofera SB warto dac HDSa
              29RDC też będzie bardzo dobrym wyborem.

Skomentuj

czemu on tak mocno podrozal? :/
                Sporo jest wypowiedzi na forum że jest dobry, to podrożał.

Skomentuj

Hehe, nie nie, nie podrozal od wypowiedzi na forum. Podrozal w momencie, kiedy podrozaly wszystkie Scany. Biorac pod uwage, ze mozna dorwac skany z pewnym rabatem, to HDS nadal jest bardzo dobra opcja, do tego ladny, aluminiowy front i po prostu bardzo dobre brzmienie.

Skomentuj

Alu front ktory malo ze nie peka jak sie go przypadkowo mocniej dokreci, to prawdopodobnie tez nie wpada tak w rezonans jak plastyki.
                    Pytanie: jak sie maja SB17NRX do Seas ER18 ?

Sent from my XT1032 using Tapatalk

Skomentuj

Pawel S

W tak malym budrzecie na male monitorki ja bym polecil daytona RS125 oraz vife ne25vts (takie akurat zestawienie mam u siebie), zestawik bardzo maly (jakies 6L) i naprawde daje rade jak za takie pieniadze. Wolal bym zrobic mniejsze monitory na lepszych glosnikach niz wieksze monitory na troche gorszych.

http://i-amp.cba.pl/files/minimonitor.jpg

Jak na takiego malucha ten RS naprawde daje rade na basie.
                      i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

ATC scm7 posłuchaj:thumbup:

Skomentuj

Ja szukam kompana do Monacora KEP 165. Taki projekcik też na forum. Ale chciałbym coś mniej oklepanego niż kolejny HDS lub SBA. Budżet do około 250 zł za sztukę.
                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Pytanie, czy jest sens pchać się w projekt z kep 165? Ten głośnik nie dość, ze jest przeciętny, to jeszcze jego cena jest mocno zawyżona.

Skomentuj

Mam dwie sztuki na stanie, zawsze chciałem ich posłuchać...coś trzeba do nich dokleić :) Swego czasu legenda w polskim światku DIY :)
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                Ale chciałbym coś mniej oklepanego niż kolejny HDS lub SBA
                                ...

Jak dadzą się wyżej łagodnie uciąć to 22TFF - świetnie zawieszone głośniki nawet przy niskich podziałach nie zniekształcają. Dopiero co oddałem monitory z podziałem na 1900Hz. dobra odpowiedź wodospadowa i ciągną równo aż do samej góry.
                                Ostatnio bardzo popularne w komercyjnych konstrukcjach.

pora brac sie za nowy projekt dla forumowiczow
                                - Zrób MTM na SB PFC z Daytonem ND25FW-4. Niby słabe na plastikowym koszu ale mają obiecujące membrany podobne do tych w Satori ( pewnie bez papirusu ). Moim zdaniem ciekawsze od kiedyś mega popularnej serii VIFA TC. Kosze kłopotliwe ale nie trzeba ich wpuszczać. Ważne aby wysokotonówka pomiędzy była podfrezowana.

Jak pierwszy raz zobaczyłem te głośniki i ich cenę to 1 myśl była taka że specjalnie zrobili utrudniający kosz aby głośniki nie stały się zbyt dużą konkurencją dla droższych modeli. Pamiętacie ten wysyp konstrukcji komercyjnych na Vifach TC. Co 2-3 firma wypuściła serie kolumn na nich. Głośniki były mocno średnie ale były tanie i miały okrągły kosz. Ciekawe czy moja teoria ma uzasadnienie i czy wtedy Vifa straciła na ilości sprzedaży droższych głośników

Konfiguracja 3 głośnikowa bardzo tania a są duże szanse na dobre przyjemne brzmienie. Ciekawe jak tylko możliwości basowe ( ilość , kontrola ) tych PFC
                                Last edited by Zap Projekt; 10.12.2017, 22:30.

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                                  W tak malym budrzecie na male monitorki ja bym polecil daytona RS125 oraz vife ne25vts (takie akurat zestawienie mam u siebie), zestawik bardzo maly (jakies 6L) i naprawde daje rade jak za takie pieniadze. Wolal bym zrobic mniejsze monitory na lepszych glosnikach niz wieksze monitory na troche gorszych.
                                  tu nie chodzi o zbudowanie czegos w tym budzecie. tylko zeby byl pozniej projekt dla forumowiczow
                                  a 15-18cm bedzie bardziej popularne

a jak wypada RS150?

Zamieszczone przez kojtek Zobacz posta
                                  ATC scm7 posłuchaj
                                  ale to gotowa kolumna - co to ma wspolnego z tematem?

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                                  Zrób MTM na SB PFC z Daytonem ND25FW-4
                                  znasz ceny tych pfc?
                                  nie bralem tego pod uwage ale jak beda tanie to moze warto

a od Ciebie jada do mnie inne daytony do nieco innego projektu

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                                    Jak dadzą się wyżej łagodnie uciąć to 22TFF - świetnie zawieszone głośniki nawet przy niskich podziałach nie zniekształcają. Dopiero co oddałem monitory z podziałem na 1900Hz. dobra odpowiedź wodospadowa i ciągną równo aż do samej góry.
                                    No i w sumie nie drogi.
                                    Ciekawe czy lepszy od Vify DX25TG59-04.

Skomentuj

Pawel S RS150 niestety nie mialem u siebie ale moze kolega Branza cos skrobnie bo moze sie gdzies u niego walaja po magazynie

Ciekawa parke moga tez stworzyc dwa aluminiowe glosniki od SB

Last edited by borys; 11.12.2017, 09:05.
                                      i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Mam w kinie RS150 i RS180. Projekt Yoshiego. Nie mogę narzekać-graja zaskakująco dobrze.

Poszło z Commodore 64

Skomentuj

Czaruję...
                                        X