Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

M.15.250.8.fcx

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

M.15.250.8.fcx

Czy ktoś słyszał M.15.250.8.FCX i czy byłaby słyszalna różnica od W.15.140.8.MCX ? Pytam bo posiadam W.15 w małej kolumience 2-way i już jakiś zarys wiedzy bym nabył. Dla M.15.250.8.FCX użyłbym zwrotnicy aktywnej :) . Reszty głośników brak bo plany jeszcze odległe.
    Last edited by Oliver; 28.12.2017, 19:13.

roznica jest
    ale nie wiem czy warta dolozenia az tyle kasy :p

Skomentuj

Ale M.15.250.8.FCX to średniotonowy głośnik wiec z niego musiałbyś robić kolumnę 3-way. Chyba, że ten mid zagra jako woofer a ja czegoś nie wiem, jeśli tak to sorki.

Skomentuj

Przecież stx ma midwoofer z serii awx w rozmiarze 15 :???: ? https://stx.pl/w-15-160-8-fcx.html . Po co stosować średniotonówkę?

Skomentuj

A czy będzie słyszalna różnica na średnich między W.15.160.8.FCX a M.15.250.8.FCX ?

Skomentuj

Najpierw zadaj sobie pytanie po co Ci ten głośnik.
            Jak do 2way to bierz woofer a nie midrange.

Skomentuj

Myślałem o 3-way z midi ale po dłuższych przemyśleniach nie opłaca się finansowo jak to Paweł zauważył. Trzeba wrócić na ziemię i wybieram wofera w 2-way. Nigdy nie słyszałem FCX, te membrany można porównać brzmieniem do markowych głośników ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Oliver Zobacz posta
                Nigdy nie słyszałem FCX, te membrany można porównać brzmieniem do markowych głośników ?
                sama membrana nie gra. gra caly uklad.

Skomentuj

Czaruję...
                X