Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SEAS CA18RNX vs Scan-Speak 18W/8434G00

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SEAS CA18RNX vs Scan-Speak 18W/8434G00

Witam!
    Chciałbym poznać waszą opinie odnośnie tych dwóch głośników, który byście wybrali do swoich konstrukcji i dlaczego. Cenowo te głośniki są zbliżone tylko zastanawia mnie czy jakościowo też.

A wysokotonówka jaka?

Dolphin pisał że kolumny Wigg Art Arvil grają fajnie.

Skomentuj

interesuje mnie tylko porównanie tych dwóch 18tek, czy to podobna klasa czy jednak któryś z nich jest wyraźnie lepszy

Skomentuj

Te glosniki roznia sie przede wszystkim efektywnoscia. Do tego Seas zwykle trzeba kompensowac spora cewka, co jeszcze ograniczy sprawnosc calego zestawu. To dwa zupelnie rozne glosniki. Raczej wybralbym Scana. Mniejsze prawdopodobienstwo zbudowania pierdzidelka, ktore bedzie wymagac wpompowania sporej mocy, aby zagralo tak, aby przyjemnie sie nozka tupalo. Scan ma duzo wyzszy parametr Qms, co teoretycznie powinno przelozyc sie na lepszej jakosci bas. Seas to bardzo solidna konstrukcja, ale chyba bym sie nie zdecydowal... No ale, to zalezy od wymagan i gustu.

Skomentuj

powiem szczerze że mam konstrukcje 2,5 drożną od Akustyka opartą na tym Scan-Speaku i jestem zadowolony a teraz dla ojca chcę zrobić na Seasach z tego projektu ( http://www.troelsgravesen.dk/CA18RNX.htm ) bo chciałbym coś innego dla niego

Skomentuj

Czaruję...
          X