Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sub do 3-4tyś

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sub do 3-4tyś

Witam.
    Stoję przed decyzją czy kupić 2 suby do KD w salonie czy je zrobić.

Jeśli macie sprawdzone propozycję to proszę o info.
    Potrzebuję kompletu: głośnik + amp + projekt.

Dlaczego - bo nie mam casu na liczenie/poprawianie/testowanie czy tam lutowanie wzmacniacza.

Kasa jest taka 3-4tyś na sztukę (2 potrzebne - nie pytajcie dlaczego :] )
    Nie wliczam do tego obudowy i wykończenia czyli kasa tylko na wzmacniacz + głośnik.

Pomieszczenie 28m2.

Szczerze to poszedł bym w jedną estradową 18" :)
    W tej kasie można w tlsub visatona iść, to zrobi robotę raczej.

Skomentuj

Więcej szczegółów... jakieś linki ?

Skomentuj

http://www.visaton.de/en/products/subwoofer/tl-sub-30
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Fajny potworek ładnie musi klepać po łbie :biggrin:

Skomentuj

TL Sub 30 fajna konstrukcja ale 2 metrowej szafy sobie nie wstawię bo nie mam drugiej osoby która pomogła by mi to składać...

Skomentuj

Sub TL to konstrukcja stosunkowo lekka i składa się ją w pomieszczeniu docelowym. Tylko front może być oklejony fornirem lub lakierowany.

To napisz coś o wymiarach jakie akceptujesz, akurat to też ważna kwestia.

Skomentuj

Max 100L na sztukę. Chętnie z membraną bierną.

Skomentuj

To rób na xxls+mb i zasilanie panel 300W. Po sprawie.

Skomentuj

Hmmm, nie.
                    MB do XXLS jest ciężko dostępna.
                    Wiem bo padła mi w subie z xls 10 i znalazłem u Niemca jedną ostatnią sztukę.
                    Wolał bym coś świeższego co za 2-3lata będę mógł jeszcze w sklepie znaleźć.

Skomentuj

To może Dayton RSS390HF-4 i do tego membranę bierną RSS390-PR?

Razem wyjdzie jakieś 1.600zł, reszta na wzmacniacz.

Skomentuj

Jakiś projekt do tego ?
                        Lub po prostu ile litrów buda i jakie parametry to wygeneruje.

Skomentuj

Tego nie wiem.
                          Ciężko będzie znaleźć takiego suba który by Tobie odpowiadał i żeby jeszcze miał pomiary.

Skomentuj

Jeśli nie podobają Ci się projekty podsyłane przez kolegów bo wolał być coś innego lepszego a sam nie masz czasu na dłubanie w DIY to kup coś gotowego i problem z głowy ,za 4 tałki na pewno znajdziesz coś dla siebie .

Skomentuj

Oczywiście, tyle tych projektów, lawina normalnie i wszystkie odrzuciłem.
                              Jak na razie dostałem jeden kompletny projekt który można kupić i zbudować ale okazało się że jest to ponad 2 metrowa szafa... hmm aż się dziwię pod jakim względem mi nie pasuje.
                              A jak byś raczył przeczytać mój pierwszy wpis to byś się dowiedział że jeśli nie znajdę projektu to kupię w sklepie.

Za to twój wpis rozwiązał wszystkie moje problemy... dziękuję ci że jesteś.

Skomentuj

A szukałeś już samemu w necie?

Pierwszy lepszy gotowy projekt z membraną bierną: http://www.troelsgravesen.dk/26W-4558T00.htm
                                Last edited by marian; 30.01.2018, 18:22.

Skomentuj

https://diyaudio.pl/showthread.php/2...ry-30W-0-00-00

Tutaj może troche ponad budżet...
                                  DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Ooo, coś ciekawego, ponad budżet mi nie przeszkadza.

Skomentuj

Takie tam że nie rzucam postami na wiatr

Skomentuj

Czyli że mój link był kluczowy w wyborze
                                        Well done!
                                        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X