Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Parametry producenta vs pomiary

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie obraz sie ale uszanuje prywatnosc firmy i nie bede upublicznial jej wlasnosci.
    Kolega z forum wkleil zdjecie holdera, i reszte sprzetu - zapewniam ze wyglada to dokladnie tak samo.
    Mnostwo rzeczy ma wplyw na pomiar, nawet sposob i miejsce w ktore kierujesz laser.
    W pomieszczeniach pomiarowych jest klimatyzacja do utrzymywania odpowiedniej temperatury.
    Sa normy co do wilgotnosci powietrza i temperatury, odnotowuje sie tez cisnienie atmosferyczne.
    To nie temat w ktorego celem jest moje tlumaczenie sie, dlatego zakonczmy ta bezsensowna rozmowe.
    I tak te pomiary nie maja dla Ciebie zadnego znaczenia. Dla mnie zreszta tez, zrobilem je tylko z ciekawosci.
    Wkleilem to bo myslalem, ze moze innych zaintereresuja pomiary zrobione na profesjonalnym sprzecie.
    Last edited by jamess8; 18.02.2018, 21:38.

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
      Nie obraz sie ale uszanuje prywatnosc firmy i nie bede upublicznial jej wlasnosci.
      Kolega z forum wkleil zdjecie holdera, i reszte sprzetu - zapewniam ze wyglada to dokladnie tak samo.
      Mnostwo rzeczy ma wplyw na pomiar, nawet sposob i miejsce w ktore kierujesz laser.
      W pomieszczeniach pomiarowych jest klimatyzacja do utrzymywania odpowiedniej temperatury.
      Sa normy co do wilgotnosci powietrza i temperatury, odnotowuje sie tez cisnienie atmosferyczne.
      To nie temat w ktorego celem jest moje tlumaczenie sie, dlatego konczmy to.
      Wkleilem to bo myslalem, ze moze innych zaintereresuja te pomiary- zrobione na profesjonalnym sprzecie.
      Mnie osobiście interesują pomiary chodź nie wiele mam do powiedzenia w tym temacie bo moje umiejętności są na poziomie uczenia się i co najwyżej zadawania pytań , ale fajnie że siedzisz w branży i mieszkasz po sąsiedzku

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
        To nie temat w ktorego celem jest moje tlumaczenie sie, dlatego konczmy to.
        Wkleilem to bo myslalem, ze moze innych zaintereresuja te pomiary- zrobione na profesjonalnym sprzecie.
        Ok. Rozumiem z tymi zdjęciami. Spoko.

No ale właśnie może jest tak, że ty mierzac na profesjonalnym sprzęcie spełniasz warunki norm itp. a niektórzy producenci może nie przywiązują aż takiej uwagi podczas pomiaru, stąd może rozbieżności czasem.

Nie rozumiem Twojego ostatniego zdania co miałeś na myśli pisząc:

"To nie temat w ktorego celem jest moje tlumaczenie sie, dlatego konczmy to.
        Wkleilem to bo myslalem, ze moze innych zaintereresuja te pomiary- zrobione na profesjonalnym sprzecie."

Mnie zainteresowały te pomiary stąd moje pytamia a temperature itp, ale może ja nie jestem ten inny skoro kończymy.

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
        Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
        Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Zmiennych jest wiele. To jest dlugi temat i moglym wiele opowiadac.
          Znam temat glosnikow od jego poczatku powstania do pakowania dla klienta. Temat kazdej mozliwej wady jaka wystepuje i reklamacji.
          Znam wymagania wielu klientow. jeden np. wymaga bardzo dokladnch analiz co sie wiaze ze zniszczeniem nawet kilku dziesieciu glosnikow dziennie na potrzeby tych analiz. M.in Bl glosnika.
          Last edited by jamess8; 18.02.2018, 21:59.

Skomentuj

W każdym bądź razie. Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
            Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
            Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Czaruję...
            X