Witam posiadam głośnik STX W.27.500.8.FCX, w najbliższym czasie zaczynam budowę, początkowo miał być sub pasywny, ale stwierdziłem że lepiej zrobię kolumnę czyli 3 głośniki nisko, średnio i wysoko tonowy. Jestem początkujący ale mam doświadczenie w obróbce drewna, płyt itp. (mam to często w pracy) więc nie będę miał problemu z zbudowanie wielokąta. mam takie pytania:
1. Jak dopasować do tego niskotonowca głośnik średnio i wysoko tonowy? czym się kierować jak to dopasować co muszę wiedzieć?
2. licząc symulacje na winISD jest problem z rurą BR, wychodzi rura 63mm srednica, dluga 220mm czy to wystarczy? jak mam dopasować rurę BR żeby miało to ręce i nogi?
3. przy różnych symulacjach wychodzi pojemność skrzyni około 45 litrów (około 30hz) czy to nie jest za mało?
proszę o parady, sugestię.
1. Jak dopasować do tego niskotonowca głośnik średnio i wysoko tonowy? czym się kierować jak to dopasować co muszę wiedzieć?
2. licząc symulacje na winISD jest problem z rurą BR, wychodzi rura 63mm srednica, dluga 220mm czy to wystarczy? jak mam dopasować rurę BR żeby miało to ręce i nogi?
3. przy różnych symulacjach wychodzi pojemność skrzyni około 45 litrów (około 30hz) czy to nie jest za mało?
proszę o parady, sugestię.
Skomentuj