Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2,5 drogi do posiadanych obudów

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2,5 drogi do posiadanych obudów

Potrzebuję propozycji do 2,5drogi do obudów pokazanych na zdjęciach. Głośnik midwoofer 170 -175mm. Kolumna pochylona 4st. Oddzielne komory do głośników.
    Pozdrawiam

Jasiu - taki doświadczony a w zasadzie nie podałeś potrzebnych szczegółów.
    Jaki litraż mają komory? Czy zrobisz sobie frez pod wysokotonówkę?
    No i najważniejsze - jaki budżet na głośniki?
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Krzysiu - jak zapewne się domyślasz, oryginalnie było to pod accutony. Pojemności jeszcze nie znam, ale to kwestia czasu. Oczywiście frezy trzeba robić pod wszystkie głośniki, bo otwory zalane lakierem. Nie piszę o budżecie (nie może być zbyt duży), bo chcę się zorientować czy da się coś dopasować oprócz accutonów i czy w ogóle się w to bawić. Skrzynki stoją i przeszkadzają , ale szkoda wyrzucić. Lakier do poprawy, szczególnie w jednej.
      Pozdrawiam

Skomentuj

To podaj chociaż litraż, żeby można było coś dobrać.
        Czy któraś z komór ma BR?
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Na razie litrażu nie podam bo gdzieś zapodziałem dokumentację, a mierzyć mi się nie chce bo środek jest dosyć skomplikowany. Obie komory mają BR , jeden u góry ,drugi na dole - podobnie jak w moich kolumnach.
          Pozdrawiam

Skomentuj

Obie komory mają po około 18l netto objętości. Może coś podpowiecie ?
            Pozdrawiam

Skomentuj

Mogą być midwwofery SBA, w zasadzie każdy w takim litrażu zagra. Kosz 171 mm. Nowością są ceramiczne, jak kupisz i zmontujesz kolumnę to Ci je zazwrotkuję i zrobi się projekt na forum :)
              Mogą być Seasy - np ER18. Kosz 176 mm.
              Mogą być Monacory SPH-176 i 176HQ. Kosz 175 mm.

Skomentuj

No i na czym stanęło?

Skomentuj

Za dużo do wyboru. Które byłyby najlepsze? I jaki tweeter ? Jakie oznaczenie mają ceramiczne SBA ?
                  Pozdrawiam

Skomentuj

Ceramiczne SBA http://www.sbacoustics.com/index.php...6-sb17cac35-8/
                    Choć ja bym chyba poszedł w Seasa ER18 jeśli budżetu starczy.
                    Kopułka - może być SBA 29RDC bardzo dobry głośnik w swojej cenie.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                      Ceramiczne SBA http://www.sbacoustics.com/index.php...6-sb17cac35-8/
                      Choć ja bym chyba poszedł w Seasa ER18 jeśli budżetu starczy.
                      Kopułka - może być SBA 29RDC bardzo dobry głośnik w swojej cenie.
                      LuSzTi jak sie ma SBA 29RDC do Wavecorów Wavecor TW030WA05/7/8?

Skomentuj

Wg mnie SB29RDC jest lepszy , przynajmniej od TW030WA07 , którego mam w duecie z FW168

Skomentuj

Sb29rdc ma lepsza gore, wiecej powietrza i detali niz duze kopulki Wavecora.

Skomentuj

Czaruję...
                          X