Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny Infinity Reference 60 z wadą?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny Infinity Reference 60 z wadą?

Witajcie

Szukałem długo kolumn Infinity Reference 60 i nie ma w sumie na rynku nic pewnego/ciekawego

Kupiłem więc te: http://allegro.pl/show_item.php?item=7246217085

niestety coś jest z nimi chyba nie tak

bo nawet przy głośności 50% i bass na +0 słychać takie "trzaski,pierdzenie" z głośników niskotonowych, jakby zawieszenia przepuszczały powietrze?

niezależnie od wzmacniacza, sprawdzałem na trzech

https://youtu.be/PwtZFcnshWg

dobrze sie nagrało telefonem wyraźnie słychać na powyższym filmiku

mam też inne kolumny zamknięte sony które mają jakby gumowe zawieszenia i tam głośnik widzę gimnastykę wykonuje ogromną od lat bez żadnych niechcianych efektów na w/w wzmacniaczach

Pomóżcie proszę
    Last edited by SNCF2; 07.04.2018, 23:32.

Odłącz głośnik i sprawdź jak gra bez zwrotnicy, jeżeli ok to uwalona są kondy w zwrotce i wtedy może trzeszczeć ale bardziej przy głośniku bym się zastanawiał czy to on nie ma problemu z brudną cewką np lub zakatowaną cewką która ociera bo spuchła.

Skomentuj

Niestety raczej masz rację, wyjąłem jeden głośnik i podpiąłem pomijając zwrotnice, efekt ten sam - pierdzi może ciut mniej... (bo ma otwartą przestrzeń?)

tutaj nagranie:

https://youtu.be/kKh5EmDzGbw

Last edited by SNCF2; 08.04.2018, 12:30.

Skomentuj

Ktoś wymieniał pianki i nie wycentrowal ci układu drgajacego.
        Naciskając na srodek idealnie liniowo coś trze (cewka o szczeline układu) ?

Sprawdź, jak tak to do rozklejenia i ponownego klejenia - pianki dostępne na allegro.
        Można próbować bez rozklejania kopułki, ale wymaga doswiadczenia i precyzji w działaniu.

Skomentuj

Zamieszczone przez aeron Zobacz posta
          Ktoś wymieniał pianki i nie wycentrowal ci układu drgajacego.
          Naciskając na srodek idealnie liniowo coś trze (cewka o szczeline układu) ?

Sprawdź, jak tak to do rozklejenia i ponownego klejenia - pianki dostępne na allegro.
          Można próbować bez rozklejania kopułki, ale wymaga doswiadczenia i precyzji w działaniu.
          Jak centrować cewke bez odklejania kopułki?

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
            Też nie wiem, a chętnie się dowiem .

Ja bym na twoim miejscu te kolumny zwrócił (jeśli się da). Ktoś sprzedał ci za nie mała cenę bubel i miałbyś to jeszcze naprawiać?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Z tego co ja widze na filmiku to jakby zawieszenie było niedoklejone. Też może to dawać takie efekty. Jeśli tak jest rzeczywiście to problem mniejszy. Niesmak i tak pozostaje ale można to spróbować naprawić bez rozbierania głośnika na części pierwsze. Kiedyś tak naprawiałem głośnik vify z dali 102. Używałem kleju polimerowego jakby co.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
              Zapytaj kogoś kto to wymieniał ...
              Jak masz idealnie spasowane częsci to się da ale wymaga stoickiego spokoju. Generalnie lepiej jest rozkleić i tej wersji sie trzymajmy.

Skomentuj

Czaruję...
              X