Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

LW800 czy GDN-17-80-4-SC...?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

LW800 czy GDN-17-80-4-SC...?

Witam

Nosze się z zamiarem kupna jednego z tych głośników, tylko nie wiem, który bedzie lepszy...? Wiem o tym, ze LW800 ma srednice 20cm a GDN 17cm. Ale chodzi mi o jakosc dźwięku, który gra lepiej? Dodam jeszcze, ze slyszlalem u kuzyna LW800 w 35 litrach BR i wydaje mi się ze jak na ta kase to gra dobrze...

Linki do opisów glosnikow:
    LW800 >> http://www.alphard.pl/index2.htm

GDN-17-80-4-SC >> http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&vMenuItem=0&vSubPage=35

pozdr[/b]

to ma byc do pseudosubwoofera ???? czy do czego

Skomentuj

To ma byc do przednich drzwi jako srednio-niskotonowy glosnik

Skomentuj

LW800 w przednie drzwi? Masz autobus?
        Na 100% GDN-17-80-4-SC będzie lepszy do tego celu.

Skomentuj

LW800 w 35 litrach BR i wydaje mi się ze jak na ta kase to gra dobrze...
          Jak rozumiem chcesz to władować do drzwi w samochodzie. Bez paczki wcale to nie zagra, efekt będzie naprawdę znikomy!! Do tego celu stosuje się specjalne głośniki typu FreeAir, które niepotrzebują "objętości" aby grać - szczególnie chodzi tu o niskie tony.

Skomentuj

Ale czy objetosc drzwi nie stanowi juz czegos...
            Montaz Lw800 po wykonaniu odpowiednich paneli drzwiowych.
            Czy mozesz mi wksazac jakies glosniczki 16cm typu Free-Air?

Skomentuj

ani jeden ani drugi w drzwiach nie zagra..
              żaden subwoofer w drzwiach nie zagra..
              głośniki typu free-air? ja nie polecam-ale to tylko moja prywatna opinia.

Skomentuj

Do samochodu chyba beda lepsze glosniki z membrana wykonana z czegos innego niz celuloza. Jesli chodzi o GDN to lepiej seria SS.

Skomentuj

jak szukasz do drzwi zobacz gms lub phonocar :P

Skomentuj

Osobiście uważam iż to nie jest dobry pomysł, objętość drzwi objętością.Ale zauważ że scianki drzwi mają grobość ok. 1mm - także będą Ci dzwoniły i nic z tym nie zrobisz.Chyba, że całe drzwi zabudujesz powiedzmy MDFem, ale mechanizm od szyb i zamka niepowzoli na uzyskana dużej objętośći.

Skomentuj

co do phonocar to odradzam serei Y( z zolta membrana), kompletnie nie udana, reszta mozna brac bez wiekszych przeszkod

Skomentuj

Czaruję...
                      X