Mam okazję kupić te głośniki za ok 1000 zł, czy warto ? Poszukuję tweetera do monitora 2d . Na razie mam Excela w18nx i do tej pory rozglądałem się za seasem T29CF002 , ale są strasznie drogie . A może Revelator 2904/70000 ? Rozważam też sprzedaż W18 i kupno accutona 173-6-191E . Co o tym myślicie ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Accuton c23-6
Collapse
X
-
Vance testowal wysoki Accuton w Speaker Builder. Kiedys pytalem czy warto wydawac 'takie' pieniadze na Accuton i odpowiedz byla nie, bo ceramic wcale nie zagra lepiej niz dobry Beryl lub soft dome. Ale ludzie maja rozne gusta.
https://forum.audiogon.com/discussio...at-good#201946
Sent from my XT1032 using Tapatalk
-
Ten głośnik to dokładnie Accuton C2 23/6 . Więc trochę inny niż C30-6-358 , ale pewnie mają jakieś wspólne cechy . Myślę , że za cenę 200 euro warto spróbować , gdy berylowe tweetery kosztują od około 300 euro za sztukę . Do tej pory nie miałem żadnej informacji o tym głośniku , aż znalazłem projekt z Klang&Ton ( 2-2004 ) . Dla redaktorów jest to hi end . Podobnie pewnie , jak wiele innych głośników . W każdym razie zdecyduję się raczej na projekt z Accutonami (2D monitor , 18 - 20 L ) . Seasy W18NX pewnie będą na sprzedaż .
Pawel L - dzięki za zainteresowanie .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gressi Zobacz postaDo tej pory nie miałem żadnej informacji o tym głośniku , aż znalazłem projekt z Klang&Ton ( 2-2004 ) . Dla redaktorów jest to hi end .
Skomentuj
Skomentuj