Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

VituixCAD

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A no to tak. Ja łączyłem równolegle do głośnika ale tylko jeden element .

Skomentuj

W takim razie muszę się zapoznać z nową wersją, może się przekonam jeżeli te dodatkowe funkcje faktycznie coś mi wniosą.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
        W takim razie muszę się zapoznać z nową wersją, może się przekonam jeżeli te dodatkowe funkcje faktycznie coś mi wniosą.
        Yoshi, że tak zapytam liczę na szczerą odpowiedź.
        Z jakiego sprzętu pomiarowego obecnie korzystasz chodzi mi o mikrofon, preamp itp. Z góry dzięki za info.

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
        Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
        Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Zamieszczone przez kondrax Zobacz posta
          Z jakiego sprzętu pomiarowego obecnie korzystasz chodzi mi o mikrofon, preamp itp. Z góry dzięki za info.
          Mikrofon behringer b5 z indywidualną ch-ką kalibracyjną. Preamp jest DIY na układzie SSM2019, zasilany bateryjne (trochę słaby pomysł bo phantom + preamp to 9 baterii 9V). Statyw jakiś typowy mikrofonowy ze sklepu muzycznego. Wzmacniacz mocy 1 kanałowy na tda7294 + zintegrowany JIG do arty. Okablowanie diy na kablach klotza (chyba).

Do tego mam laptopa + karta M-Audio na USB + ARTA. Ewentualnie stary blaszak soundblasterem live, SW i zewnętrzny JIG.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
            Mikrofon behringer b5 z indywidualną ch-ką kalibracyjną. Preamp jest DIY na układzie SSM2019, zasilany bateryjne (trochę słaby pomysł bo phantom + preamp to 9 baterii 9V). Statyw jakiś typowy mikrofonowy ze sklepu muzycznego. Wzmacniacz mocy 1 kanałowy na tda7294 + zintegrowany JIG do arty. Okablowanie diy na kablach klotza (chyba).

Do tego mam laptopa + karta M-Audio na USB + ARTA. Ewentualnie stary blaszak soundblasterem live, SW i zewnętrzny JIG.
            Dzieki za info. To coś podobnie jak jak teraz. Z tym zero mam preamp mpa-102.
            Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Udostępnienie VituixCAD za free zmobilizowało autora LspCAD do roboty. Wcześniej nie spieszyło mu się z aktualizacjami softu który sprzedaje.

http://www.ijdata.com/LspCAD_download.html
              Last edited by Echo1; 08.09.2018, 23:07.

Skomentuj

Ja bym chetnie kupil LspCAD ale jest koszmarnie drogi. Tysiaka bym dal, ale nie Erło...

Skomentuj

Pogromco a po co ci wersja pro? Standard za 160 euro wystarczy. Na NIP UE kupisz jeszcze bez VAT.
                  Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Mi nie wystarczy :) Potrzebuje wersji pro. Z reszta, ostatnio jakos nie widze wersji standard, tylko pro...
                    Last edited by Pogromca mitow; 09.09.2018, 00:13.

Skomentuj

W strawnej cenie jest SoundEasy ale podobno obsługa nie jest za bardzo intuicyjna.

Skomentuj

Nie tylko obsluga. Jest bardzo wybredny co do sprzetu. Musialbym najpierw przetestowac przed zakupem.

Skomentuj

Autor programu na swojej stronie zaktualizował plik VituixCAD Measurement Preparations.pdf Mógłby ktoś udostępnić na forum przedostatnią wersję tego dokumentu?

Skomentuj

Możecie napisać dla laika jak zrobić pomiar SPL w VituixCAD ? Strasznie dużo tam wszystkiego :) . Jig z arty się nada ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Oliver Zobacz posta
                              Możecie napisać dla laika jak zrobić pomiar SPL w VituixCAD ? Strasznie dużo tam wszystkiego :) . Jig z arty się nada ?
                              Nie do tego ten program służy.
                              To jest symulator zwrotnicy. Nie tool do pomiarów.

Skomentuj

Zamieszczone przez kondrax Zobacz posta
                                Nie do tego ten program służy.
                                To jest symulator zwrotnicy. Nie tool do pomiarów.
                                To można załadować pomiar głośnika w SW wykonany na XP ? Sam nie mogę sprawdzić bo jestem 1000km od domu i wracam za miesiąc.

Skomentuj

Zamieszczone przez Oliver Zobacz posta
                                  To można załadować pomiar głośnika w SW wykonany na XP ? Sam nie mogę sprawdzić bo jestem 1000km od domu i wracam za miesiąc.
                                  Jeśli masz plik w .Frd czy .txt .imp teoretycznie można ale nie próbowałem.

Skomentuj

Przepraszam za odkopanie wątku z 2018 roku. Chciałem zapytać w jaki sposób wprowadzić informację o offsecie głośników w tym programie?

Skomentuj

Zamieszczone przez Ibmacir Zobacz posta
                                      Przepraszam za odkopanie wątku z 2018 roku. Chciałem zapytać w jaki sposób wprowadzić informację o offsecie głośników w tym programie?
                                      Parametr Z przy głośniku na schemacie. Lub na pierwszej zakładce pole delay.

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Tak właśnie próbowałem wprowadzać te dane jednak wyniki są różne dla parametru delay w zakładce głośniki oraz parametru Z w zakładce crossover dla głośnika.

Skomentuj

Zamieszczone przez Ibmacir Zobacz posta
                                          Tak właśnie próbowałem wprowadzać te dane jednak wyniki są różne dla parametru delay w zakładce głośniki oraz parametru Z w zakładce crossover dla głośnika.
                                          Sprawdzę jutro, ale coś skopane. Nie powinno tak być. Masz najnowszą wersję programu ?

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Czaruję...
                                          X