Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie glosniki do 100zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie glosniki do 100zł

Witam,
    Ostatnio doszedłem do wniosku ze kolumienki koputerowe mi nie wystrczaja i wpadlem na pomysl wykonania sobie kolumn.Nie maj to byc jakies "potwory"ale fajnie grajace ,pokoj do nagłosnienia to 24m^2,planowałem ze 2X60-80W wystrczy.Chce zrobic kolumny 2-drozne.I w tym momencie prosze o porade...jakie głosniki(nisko i wysokotonowy) wybrac, aby sie zmiescic w 100-120 pln za calosc(2x niskotonowy, 2Xwysokotonowy).Powtarzam, ze to ma byc prosty konstrukcja, w akademiku nie potrzebuja cuda;-)a na wiecej mnie w tej chwili nie stac...
    Pozdrawiam

Z takimi funduszami nie masz wielkiego wyboru. Starczy co najwyżej na stx 17/80 i kopułkę tego samego producenta gdwk 9/150. Jeśli zdobędziesz do tego materiał na obudowę z odzysku to powinienneś się zmieścić w 120 zł. Po zakupie przetworników zostanie Tobie jeszcze pare zł na najprostszą zwrotnice, terminale i temu podobne detale. Jeśli chodzi o jakość takiego rozwiązania to będzie napewno lepsza niz glosniki komputerowe ale nie oczekuj super efektu od tak budżetowej konstrukcji.

Skomentuj

zawsze możesz porozglądać się na allegro ale ww propozycja ok

Skomentuj

Dziekuje bardzo za odpowiedzi.Przegladajac juz strone www.stx.pl zajrzałem do dzialu kolumny i pojawila sie we mnie watpliwosc....czy moze nie dorzucic jeszcze troche grosza i kupic gotowy zestaw...tylko nie wiem czy sa one warte swojej ceny(mam na musli zestawy C4 i C5)
        Pozdrawiam

Skomentuj

za te pieniądze i z tych głośników nic lepszego nie zrobisz. Jeśli chcesz się pobawić w majsterkowanie, to zrób sam, jeśli Ci się nie chce, to kup. Rzeczy takie jak zwrotnica, czy ewentualne przestrojenie zawsze można zrobić, jeśli nie będą Ci odpowiadać.

Skomentuj

Czaruję...
          X