Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

LW 1200 - potrzebna opinia

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

LW 1200 - potrzebna opinia

Kumpel przyniósł mi niedawno LW 1200 wraz z zaliczką i chce mieć z tego suba. Jestem bardzo ciekawy co o nim sądzicie. Czy robił ktoś subwoofer na tym głośniku. Ja go jeszcze nawet nie słyszałem a jedno co można o nim powiedzieć to że jest wielki.
    Bardzo będę wdzięczny o opinie użytkowników formu.

Z góry dziękuję...

Do napędzania myślę zastosować TDA7294, obudowa B-R 40-50 litrów...

glosnik jak glosnik, renomy to on nie ma, nie zalicza sie nawet do tych alfredow ktore sa maja korzystny wspolczynnik cena/jakosc, ale teoretyczne parametry ma wygodne do aplikacji (mala buda)

ale f3 - 36Hz dla glosnika 30cm to juz niezla beka rotfl

bedzie dudnilo ale to nie bedzie potezny basior mimo rozniaru

SPL w miare ale TDA to za malo na 30cm i 120W znamionowej (daj jakies STK albo tranzystory)

bude raczej 40 niz 50

Skomentuj

glosnik gowno warty

Skomentuj

Nie ma glosnikow zlych (gowno wartych :-))
        Sa tylko glosniki trudne w aplikacji.
        A ten jest zajeb... trudny w aplikacji...

Przepraszam za przeklenstwo - nie moglem sie powstrzymac :-)

pozdrawiam

PS
        Lukasz: czyja kupe miales na mysli ? :-)

Skomentuj

No i właśnie na takiego mi wygląda. No to jestem w kropce bo nie wiem czy mam się brać za suba na tym głośniku czy wygonić gościa po inny głośnik.

Druga sprawa to 300 mm do DVD czy to nie za dużo? Zawsze myślałem, że góra 250 mm zupełnie wystarczy.

Może ktoś doradzi głośnik Alpharda do subwoofera który ładnie zagra.

Ale chodzi mi w tej chwili tylko o Alpharda bo do takim mam dostęp (w razie czego możliwość wymiany) i konstrukcja ma być bardzo nisko budżetowa.

Skomentuj

Z 25 to moze CW1002C tylko ze wtedy tda nie da rady najlepiej stka a moze juz PA300 ]:->

Skomentuj

STK nie da rady do cw1002c buahahahaha:)) dobre
              STK ma 200W @ 4ohm i to wystarczy a koszty PA300 sa takie ze kazdemu sie odechce

wiec moze kolego Dalex1 zamin bedzie wyglaszal tak drastyczne poglady to sie zastanow, CW1002 ma 175W znamionowej wiec pelne 200W mu styknie

ale ja jestem zdanie ze jasli kupowac stosunkowo tani CW1002 i ladowac kase w mocny wzmak to lepiej kupic glosnik Beymy i dac slabszy wzmak, glosnik lepszy a i wzmak latwiejszy w konstrukcji

Skomentuj

paffik naucz sie czytać, koles napisał że TDA niedarady przy cw1002 a nie stk .... ciekawe kto z kogo teraz bedzie sie śmiał ;] a pzoatym tak jakl mói Łukasz głosnig gówno warty i niemożna tu mówić o trudnej aplikacji bo jest tak skonstruowany ze mierzone parametry pozwolą nam wybrac najlepsza aplikacje do niego i co z tego skoro i w NIEj bedzie grał do d... już taki jest i nikt tego nie zmienie chocby zrobłi do niego obudowe za 1000 pln

Skomentuj

No niestety TDA musi zostać bo mam już gotowy teraz do niego muszę dobrać głośnik i zajmę się obudową. Jest jeszcze warunek że ma to być Bass-Reflex a CW1002C pasuje jednak do zamkniętej...

Skomentuj

Jeżeli konstrukcja ma być bardzo nisko budżetowa i na głośniku Alpharda to pozostaje LW800. 40zł się znakomicie kwalifikuje w tej kategorii. W konstrukcjach masz gotowego do obejżenia.

Skomentuj

Jeszcze mogę zdobyć coś takiego:

GDN 25-150-4 PP
                      GDN 25-150-4 sc

LW 100C41

Skomentuj

GDN 25-150-4 PP
                        GDN 25-150-4 sc może i lepiej już te STX-tylko niewiem czy znowu TDA im da rade,bo one bardzo lubią moc.

Skomentuj

Może 2 x lw 800?
                          Zagra napewno głośno i tda mu krzywdy nie zrobi. A lw 800 do kina jest dobry.
                          Koszt dwóch 800 taki sam jak jednego 1200

Skomentuj

Ooo lw 800 w tandenie-projekt MDCSa,ludzie sobie to chwalą!!!!

Skomentuj

huh fakt, moja slepota hehehehe

Skomentuj

projekt MDCSa - tandem w 30l to moim zdaniem trochę za dużo(o połowę), a poza tym efektywność się zmniejszy. To nie sub do samochodu, żeby walczyć o małą obudowę.
                                Dwa lw w 55-60l i będzie dobrze.

Skomentuj

LW100C41 - troche dudni ale grał całkiem ciekawie nawet w 30 litrach br.
                                  "Ciekawie" to określenie po uwzględnieniu jego niskiej ceny.
                                  Ogólnie LW100C41 duzo lepszy od 800 a tylko 20 PLN wiecej.

Pozdrawiam

Skomentuj

z tegio co wysnioskowałem teraz po przeczytaniu 1 posta to twój koleś chce żebyś zrobił mu suba na tym głosniku ... no to trudno ale skoro sam sobie go zakupił itp to napewno bedzie zadowolony ;D

Skomentuj

Mniej więcej o to chodzi ale jak już wspominałem mam możliwość wymiany Alpharda na innego (taki układ w sklepie) ale właśnie tylko Alphard.

Kolesiowi chodzi o to żeby mu pokojem zatrzęsło porządnie i sub ma być raczej do kina niż do muzyki.

Ale jeszcze zastanawiam się nad tymi 2xLW800 tylko jak lepiej - 2x4ohm szeregowo czy 2x8ohm równolegle?

Skomentuj

Mój kumpel ma 2x lw800 4ohmy w jednej obudowie chyba jakies 60-80 litrow nie moge sobie przypomniec kazdy glosnik napedza tda7294 i do kazdego mial trafo torid 2x24 150va i powiem ze naprawde potrafi taki sub zagrac, nawet nie sadzilem i chyba sam sobie cos takiego pomalu zaczne robic ;-)))

Skomentuj

Czaruję...
                                        X