coolombo, Ja wiem czy tani. Mnie SLS10" wyszedł z przesyłką taniej niż cena tego wynalazku. Zresztą wygląd tego głośnika jest IMHO w domowym subie nie do przyjęcia :/
Wynalazku powiadasz? a słyszałeś ten wynalazek że oceniasz po wyglądzie jeszcze pewnie podpierasz się symulacją w WinISD, zasymuluj sobie Beyma Power12 . Co do okazyjnej ceny to taniej niż w akustyku kupiłem BSW124II(300zł) i powiem szczerze że gra jak 2x droższy głośnik. Co do wyglądu hmm kwestia gustu, dla mnie ważniejsze jest jak gra, a gra naprawdę świetnie.Tak poza tym ile to zamalować ten "szpanerski" napis na nakładce przeciwpyłowej??, straszne problemy sobie ludzie stwarzacie.
coolombo, NIe odbieraj tego jako atak z mojej strony, jeśli to tak zabrzmiało to sorki. Masz rację nie słyszałem tego Ravemastera i sam nie lubie jak ktoś się wypowiada o czymś bez sprawdzenia jakości produktu. Jednak dla mnie głośnik skojarzył się odrazu z wynalazkami Alfreda i innych firm interesujacych się bardziej wyglądem niż dzwiękiem, co na pierwszy rzut oka ww głośnik zdaje się potwierdzać. Dlatego użyłem własnie słowa wynalazek...Zwyczajnie ciężko jest uwierzyć w to, że głośnik który tak wygląda może dobrze grać - poprostu źle się ten wygląd kojarzy, ale w dzisiejszych czasach wszystko jest możliwe ...kto wie, może zjadłby SLS'a na śniadanie.
Spokojnie ja się nie obrażam, to co mówie to na podstawie własnych odsłuchów większego brata głośnik ma krótką cewkę 18,8mm fi-50mm duży magnes 20cm qts=0,19 wsp.BL=15,2 napęd jest mocny co owocuje sporą efektywnością i dobrą kontrolą. Wybrałem głośnik akurat tego producenta bo słyszalem wiele pochlebnych opnii od osób które się znają na rzeczy.
Pogadałem i nasłuchałem ise od Was utwierdzając mnie w przekonaniu że warto spróbowac z sls10.
Wasadzę go do 42L BR i spróbuje zestroić na 26-28Hz z łamanym kolankiem pcv zobaczę co z tego wyjdzie.
Doradźcie mi prosze tylko jakich uzyć materiałów wykończeniowych tzn.wiem że oblkeję to fornirem ale jakich użyć do tego dotatków typu jakie kleje do łączenia płyt jaka będzie najlepsza szpachla(przeczytałem że samochodówka lepsza od stalarskiej?? lepiej się zbiera nadamiry) i jaką macie metode sprawdzoną nakładania forniru i w jakiej kolejności z lakierowaniem (podobno czasami przeydjae się lakierowanie wstępne).
Wszelkie wskazówkie mile wskazane.
Tak wiem Piotr01 i szukam cały czas tylko że pojawia się mnówstwo szkół.
Jedyna pewna sprawa to to że forniru warto użyć ale juz czym go kleić(butapren czy jakieś inne kleje) albo jakim sposobem oblekjac ścianki w kolejności żeby jak najmniej było łączeń to już nie bardzo.
Ja niestety nie mam do syspozycji całego garażu tylko malutką piwniczną prowizorkę.
A zrobic tam ładna bukową obudówkę to już nie przelewki.
Skomentuj