Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wzmacniacz do suba ....Matronix z allegro?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wzmacniacz do suba ....Matronix z allegro?

Czy ktos mial kontakt z tymi wzmacniaczami?
    Czy warto je kupic czy zastanowic sie nad czyms drozszym.

Pozdrawiam

ooooooooooooooooo chyba sam powinienes wyciagnadc opinie . TO JEST GÓWNO !!!!!!!!!!! nie tykaj !

Skomentuj

moze jakis link??

Skomentuj

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42311465

Skomentuj

Badziewnie wyglada ten modul.
          U mnie modul suba na jednym TDA kosztuje 63zl, z czuwaniem 80zl a mostek z czuwaniem 120. Do tego tylko trafo i kawalek radiatora policz co sie bardziej oplaca.

Skomentuj

irek: 63zl to modul razem z filtrem?

Skomentuj

ja bym się nie zastanawiał i brał od irka (jakoś te wzmaki z LDMu działają :P więc chyba wie człowiek co robi :)

Skomentuj

w takim razie pytanie do Irka.... Ile by kosztowal caly modul (wzmacniacz/filtr/radiator/trafo) 80W? Ile by kosztowal mostek?

Skomentuj

Jeden TDA7294, regulowany filtr,odwracacz fazy, wejscie na zlotym cinchu, wejscie wysokopoziomowe na sprezynkach i zasilacz wraz z ukladami cichego startu kosztuje u mnie 63zl.
                  Z autowlaczeniem 80zl
                  z autowlaczeniem na dodatkowym trafie i przekazniku 95zl
                  z autowlaczeniem jak wyzej i mostek TDA 120zl
                  Wszystkie moduly uruchomione a do dzialania potrzebuja radiatora i trafa. No i przydalby sie panel z blachy aluminiowej.
                  Jak naprwaie swoj komp to zamieszcze schematy i zdjecia.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                    Polecam, wlasnie w weekend uruchomilem taki modul, ktory zrobil dla mnie Irek i chodzi to naprawde rewelacyjnie.

Skomentuj

a ja mam pytanko czy taki wzmak nadaje sie do auta i jaki glosnik pociagnie :) da rade ES 300 ??

totalnie sie nie znam na tych home made'ach wiec nie krzyczec jak zadalem glupie pytanie :)

Skomentuj

a masz w samochodzie 230V ???

[ Dodano: 2005-02-15, 12:53 ]
                        a jak widze ze pasmo odcięcia to 100-250 to smiac mi się chce.
                        No i się smieję :-)))))))

Skomentuj

Chyba ich pojebało z tym pasmem odcięcia! Od 100Hz?! Taki wzmak do suba to wielka pomyłka! Lepiej tego nie ruszać.

Skomentuj

Sorka ze tak sie spytam, dlaczego odciecie 100Hz jest zle? Jestem poczatkujacym i chcialbym wiedziec :)

Skomentuj

za wysoko !! raisq tak wysokie ciecie suba niszczy efekt stereo gdy masz np 2 monitorki i sub'a, ostatnio sluchalem w sklepie suba z odcieciem przy 85Hz i wydaje mnie sie ze tez za wysoko troche

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                                Jeden TDA7294, regulowany filtr,odwracacz fazy, wejscie na zlotym cinchu, wejscie wysokopoziomowe na sprezynkach i zasilacz wraz z ukladami cichego startu kosztuje u mnie 63zl.
                                Z autowlaczeniem 80zl
                                z autowlaczeniem na dodatkowym trafie i przekazniku 95zl
                                Wszystkie moduly uruchomione a do dzialania potrzebuja radiatora i trafa. No i przydalby sie panel z blachy aluminiowej.
                                Jak naprwaie swoj komp to zamieszcze schematy i zdjecia.
                                a zamiast tda7294 chciałbym stk 4050 z autowlaczeniem, ile to by u Ciebie kosztowało??
                                Z góry dzięki za info

Skomentuj

oki z mojej strony temat nie wazny... ....wczoraj zamowilem ten modul. Pasmo odciecia nie bedzie od 100 tylko od 50Hz.Teraz nie mam czasu na zabawe w dobieranie transformatora, radiatora. Musze miec cos co poprostu podlacze i bedzie dzialac.

Pozdrawiam

Skomentuj

chcesz moge ci dac panel od niego tyle mi po nim zostalo.... dzialal 2.5 tygodnia i padl ... aha filtr i tak jest do dupy slychac slowa w piosenkach.... ale robta co chceta

Skomentuj

Ali1979 niestety do tej plytki nie da sie wsadzic STK bo jest ona wykonana pod TDA wiec nie wykonam Ci takiego ukladu. Moge najwyzej zrobic ci na podstawie tej plytki sam preamp z zasilaczem a podlaczyc mozesz go sobie do STK lub inna dowolna koncowke mocy.
                                      Mocniejsze moduly planuje zrobic ale wtedy wzmaki na tranzystorach STK po prostu sie nie oplaca.

Skomentuj

Czaruję...
                                      X