Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Obudowa pasmowo przepustowa (Budowa?)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Obudowa pasmowo przepustowa (Budowa?)

Witam wszystkich! Jest to mój pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałość zwłaszcza że w tematyce projektowania obudowy subwoofera jestem nie za bardzo kumaty. Otóż do rzeczy!

Posiadam gotowy projekt obudowy pasmowo przepustowej pod dany głośnik. Projektował go mój internetowy znajomy z którym już nie mam kontaktu :cry:

Mój problem polega na tym że za bardzo nie wiem jak złożyć tą obudowę a mam gotowe deski, do zagadki dołączam zdjęcia
    Jeśli ktoś będzie w stanie mi pomóc wiszę mu skrzynkę piw z BEERWULF.com
    POZDRAWIAM ANDREW !

Wymiary desek
    2x ( 44,4 / 91,6) (boki)
    1x (32 / 87,2) (bok) ?
    2x (44,4 / 36,6) (góra dół subwoofera)
    1x (32 / 81,5) (bok ) ?
    1x (32 / 40) (na głośnik)
    1x (16,5 / 32) (tunel )

Last edited by tomekk_; 12.01.2019, 19:56.

Ze zdjęć wychodzi że jest to BP4TH.
    Jeśli masz już docięte formatki, ale nie wiesz jak to posklejać aby było dobrze, to teraz tak:

-musiał byś policzyć ile cała obudowa ma litrów, odejmując od tego objętość portu oraz przegrody (ta płyta w środku)
    -musiał byś znaleźć parametry tego głośnika

Jak już to będziesz wiedział to się to podstawi w WinIsd i powinno wyjść w którym miejscu wkleić przegrodę (jeśli ten projektant oczywiście używał tego programu).

Skomentuj

Dzięki za odpowiedź jutro postaram obliczyć się litraż i podesłać dane z lepszymi zdjęciami. Wytrwaj ze mną do końca hehe ! A co do suba to dlaczego deski boczne mają otwór (jakby BR) z obu stron ? (przeciwna strona "tunelu labiryntu")

Skomentuj

Zamieszczone przez Pierrot112 Zobacz posta
        A co do suba to dlaczego deski boczne mają otwór (jakby BR) z obu stron ? (przeciwna strona "tunelu labiryntu")
        Nie wiem, może źle ułożyłeś formatki lub źle docięte.
        Spróbuj złożyć te formatki tak, aby nie było tej szczeliny.
        Jeśli się nie da, to albo masz za krótki tył, albo za długie boki.

Skomentuj

No własnie i o to jest zagadka bo ani tak ani tak nie pasuje.. Chyba pomyłka mojego majstra ( najlepszym się zdarza) no nic będę myślał >:(

Skomentuj

A co do suba to dlaczego deski boczne mają otwór (jakby BR) z obu stron ? (przeciwna strona "tunelu labiryntu")
            bo na zdjeciu nie dodales scianek gora/dol

- - - - - aktualizacja - - - - -

no nie, nic sie nie zgadza! :(

jedyne co sie zgadza to zgranie wymiaru 36,6 z formatkami 32. i 44,4 z przegroda 40
            cala reszta sie nie zgadza lub jest niewiadoma! :/

tak wiec cos musisz przerobic
            albo skrocisz sobie formatki 91,6 do wymiaru 87,2, albo dokupujesz nowa formatke

a ta cala zabawa jest bez sensu przy tym glosniku i tym typie obudowy :/

Skomentuj

Wszystko już mam obliczone także 44hz strojenia. br 38x320x190 , komora jedna 65 litrów netto, druga 35 litrów netto
              A co do obudowy mylisz się bardzo w tej budzie ten głośnik przyjmie około 200w+
              Temat uważam za zamknięty! Jutro wrzucam projekt budowy!
              POZDRO

Skomentuj

komora jedna 65 litrów netto, druga 35 litrów netto
                Skąd wiesz jak je rozdzielić, skoro na zdjęciu nie widać zaznaczenia gdzie przegroda ma być wklejona?

Skomentuj

Wszystko zostalo na nowo zaprojektowane przez kolegę który sie na tym zna. W programie, wygląda obiecująco. Dzisiaj wszystko wyjaśnię
                  Last edited by Pierrot112; 14.01.2019, 06:05.

Skomentuj

Czaruję...
                  X