Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

CW 1002C - wykonanie dla znajomego.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

guru? hehe

Skomentuj

Jak dzieci, jak dzieci, tez mialem CW1002C i co z tego testowalem go w roznych obudowach (mam w piwnicy okolo 18 obudow b.dobrze wykonanych tyle ze nie wykonczonych ktore sa roznego rodzaju- CLOSED, BR od 15-80L, otwory pod glosniki 20, 25, 30cm - te obudowy to takie male zboczenie ;] lubie sie bawic w stolarce ) Poczatkowo mialem CW w 40L closed gralo ladnie z kontrola lecz troche przycicho pozniej wsadzilem do jakiejs obudowy 35L BR gralo glosniej jedynie, alphard zawsze pozostanie alphardem i cudow z niego nie zrobisz jak mowia z gowna bata nie ukrecisz.....

Skomentuj

a ja jestem z budzikiem :) Roiłem pomiary CW1202C który ma taki sam układ magnetyczny co CW1002C i Qts było w okolicach 0,65 a wartość BL 9,6Tm mniejszy brat pewnie ma mniejszą mase membrany i pewnie większą podatność zawieszenia co w efekcie da nam zdecydowanie miejszą wartość Qts (na moje oko coś z przedziału 0,45-0,55).... w symulacjach wypada niemal identycznie jak STX27/150 (wedle symulatora 4dB podbicia - w praktyce max 1dB :P

Skomentuj

przyjałem obudowe 47 litrów bo mam 50 netto - głosnik i mysle że to co tam w środku jest ze 3 litry razem możem ieć choc między 45 a 50 jest niewielka róznica

załaczniki mówia same za siebie

jaki z tego morał , zmien komputer bo ci nawala :P

na obu obrazkach sa te same parametry, na jedym widac odpowiedź impulsową oraz rozmiar otworu BR na drugim charka czestot. i pojemnośc ze strojeniem

winisd beta jesli ktos chce mnie o to spytac zreszta chyba poznać łatwo zastanówmy się kto popełnił błąd przy symulacji :| bo ja niewiem :]

Grze .. a czego ty masz się bac ... ludzie czego wy chcecie czy ja was tu strasze groze wam, wy chyba sami sobie wkręcacie te filmy buhehehe :)) parodia a to że mam swoje zdanie i nieszanuje zdania innych to jest w tym prawdy i fałszu, fałsz z tym nieszanowaniem a prawda z tym że mam i swoje zdanie i własne teorie jakby ktos chciał wiedzieć ale o własnych patentach sie niemówi ... zresztą o tym mi powiedziała mi kiedyś pewna osoba ktora robi suby na beymach i dla niej za to wielkie pozdro chociaz ostatnio troszku tak nijak to jest ;/ , trzeba trzymać język za zebami bo w innym przypadku możesz sobie go odgrysc :)

Pozdro 220 dla was obu i nie panikujcie terroryzm to nie w polsce :)

[ Dodano: 2005-02-17, 18:34 ]
          oj coś obrazek upierniczyło mi
          Załączone pliki

Skomentuj

czyli po co robią wersję winISD alpha jak beta niby lepsza której teraz wesji wieżyć ?

[ Dodano: 2005-02-17, 18:40 ]
            a i budzik podałes ze masz 3 rurki te z stx a nie 1 cytuję "hmm jest to 3 br stxa ten najwiekszy 74 mm długisc jakies 160" i kogo teraz bląd?

[ Dodano: 2005-02-17, 18:42 ]
            A i jeszcze jedna rzecz nie podro 220 tylko 230 jak byś nie wiedział ze zmienili i podwyższyli napięcie
            Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
            Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

niemozliwe że taki duży rozrzut miedzy tymi dwoma pgoramami to by było smieszne, ja zawsze robie symulacje na beta wrsji bo jest szybsza, pach ciach i już mam orientacyjną bude, potem sie robi coś i praktykuje zmenia, zwięskza litraż a raczej go zmniejsza zmienia strrojenie itp wiec symulacja to tylko słuzy jako opcja orjentacyjna żeby było wiadomo od czego zaczac a potem coś sie kombinuje dodatkowo

a jesli juz to bym wierzył temu co pokazuje u mnie bo 12 to to jest spora róznica i uzywajac generatora podbicie w tym miejscu coi u ciebie było by bardzo widoczne a racze jsłyszalne ,a takiego raczej niema i przyznam ze jest bardziej tak jak mówi SW

[ Dodano: 2005-02-17, 18:45 ]
              kondrax u mnie napięcie w gniazdku wacha sie tak miedzy 50 a 550 wiec sam juz niewiem :)

napisałem ze mam 3 br czyli czytajac "TRZECI bas reflex stxa" gdybym napisał ze "TRZY br stxa" to bym dodał ze "TE największe" a nie "TEN największy" , czytać i zrwacać uwagę na szczegóły

ps oni chyba na stronie tam majązaznaczone BR 1 BR 2 BR 3 wiec napisałem jak widzialem

[ Dodano: 2005-02-17, 18:47 ]
              PS. mówisz ze podwyzszyli napięcie na 230 hmm a "zmienili" na jakie bo nie dodałeś :/ aaa rozumiem na stałe :P

Skomentuj

tak stałe dali napięci i juz nie trzeba robić zasilaczy do wzmacniaczy także teraz idz i wymontuj zasilacz podpinaj odrazu

[ Dodano: 2005-02-17, 18:53 ]
                a "siła" ma 400V a ja ci mówie podro 600V

[ Dodano: 2005-02-17, 18:55 ]
                jak tobie miedzy 50 a 550 wacha sie to ty do uni nie wstapiłes ciebie nie objeło hehe

Skomentuj

szefie mam własnąelektrownie stałego napięcia koło domu i pilotem zmieniał napięcie w gniazdku zeby dostosowac je do konkretnego wzmacniacza a automatyczne przetwornice dostosowują napiecie do innych urzadzen domowych i żarówek itp itd wszystko zautomatyzowane 21 wiek czyż nie

600V nie ale V6 bym pośmigał jakims :)

Skomentuj

Budzik, ty a nie swista ci ten b-r 7,5 srednica bo mi swistal i musialem dac 10 ? Genertorek jak dawalem to przy najnizszych czestotlowosciach gwizdał?

Skomentuj

hmm przynajmniej ja nie słysze bo br skierowany w dół, powietrza leci sporo ale świstów gwizdów ZERO gdy stoi jak ma stac :) dodam ze stoi na panelach drewnianych na nóżkach 4 cm

Skomentuj

Czaruję...
                      X