Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Poprawki do kolumny na tonsilach
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaDla dwóch głośników wychodzi buda 41L@50Hz. Bass reflex 10cm x 15,6cm.
Skomentuj
-
W ogóle ten głośnik (20/60) do obudowy b-r słabo się nadaje. Czemu wybrałeś głośniki tonsila? Przecież jest tyle dobrych możliwości jakość/cena na naszym rynku który i tak jest ubogi w stosunku do np. niemieckiego, a wybrałeś chyba najgorszą z możliwych. Sprzedaj to wszystko bo dobrego dźwięku i tak z tego nie będzie. Chyba że ma to być robione w celach czysto dydaktycznych...tylko że to się i tak mija z celem bo można zrobić kolumny które będą dobrze grały i się nauczyć przy tym tyle samo.
Buda była obliczona dla 20/80 (żeś namotał że masz 20/80). Co do 20/60 to przeczytaj co napisałem u góry.
Last edited by Oskar29; 23.01.2019, 11:21.
Skomentuj
-
Jeżeli wylot portu ma być z tyłu to ja dałbym go niżej nie więcej niż 25 cm od podłogi ,a wlot tunelu ustawił tak aby był w samym środku obudowy.Bez pomiarów nie ustalisz dokładnie jak ma być to wykonane.Dotyczy to także średnicy i długości tunelu plus wytłumienie.
Jednak przy tak mało imponujących głośnikach lepiej jest zacząć od przodu.
no i pytanie podstawowe w jakim pomieszczeniu ma to grać?Last edited by czart; 23.01.2019, 14:32.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez czart Zobacz postamało imponujących głośnikach
no i pytanie podstawowe w jakim pomieszczeniu ma to grać?Last edited by Lodzix; 23.01.2019, 17:06.
Skomentuj
-
Tu nie chodzi o to że masz mieć droższe głośniki. Po prostu inne. STX sprzedaje głośniki lepsze i tańsze od tonsila. Tak samo budżetowa seria PFC od SB jest też całkiem ok i jest tańsza od tonsila. Zresztą w stosunku do tych tonsili to nie trzeba wiele żeby grało to lepiej. Dlatego radziłem żebyś to sprzedał. Zostanie Ci kasy jeszcze trochę a będziesz miał za mniej lepsze głośniki :) .
Last edited by Oskar29; 23.01.2019, 18:29.
Skomentuj
-
Mam JIGa takiego jak w linku https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2540818.html
Jig jest z przedwzmacniaczem.
Jak jesteś zainteresowany to pisz.Last edited by Adzik94; 24.01.2019, 15:49.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postanie tnij!
pobaw sie jeszcze z obecna skrzynka az nie uzyskasz dobrego brzmienia!
te 20 litrow na sztuke to zdecydowanie za malo jak na tonsila
- - - - - aktualizacja - - - - -
Albo kup tego jiga od kolegi.Last edited by Oskar29; 24.01.2019, 17:35.
Skomentuj
Skomentuj