Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki projekt kolumn do 2000zł 2way,3way

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki projekt kolumn do 2000zł 2way,3way

Witam, szukam projektu kolumn 2way,3 way obojętnie.Najlepiej żeby całość nie przekraczała 2000zł jednak nie jest to sztywny budżet.
    Jeżeli chodzi o gabaryty to najlepiej wąska podłogówka albo monitor,pomieszczenie ok 17mkw. Elektronika to Arcam a19 + diy dac na ES9038.
    Muzyka głównie rock i pokrewne.Generalnie to nie jestem zbyt osłuchany z kolumnami diy,jedynie to posłuchałem trochę na avs :)
    A i najlepiej żeby ktoś we Wrocławiu miał te kolumny w celu przesłuchania.
    Zapomniałem dodać że obecne kolumny to Monitor Audio br2,Więc wymaganie jest takie że przyszłe kolumny muszą grać "lepiej"
    Obudowę planuje zrobić na CNC bo zawsze w sklepie Castorama itd. płyty miałem zawsze źle pocięte :(

https://diyaudio.pl/showthread.php/2...by-Bran%C5%BCa

Skomentuj

Hmmm ciekawy projekt,ale który wariant wybrać?Czym one się różnią pod względem brzmieniowym?
      Jest ktoś z okolic kto ma te kolumny?
      EDIT:
      Brzmienie będzie dużo lepsze od moich obecnych monitorów?
      Last edited by bartkz1; 20.05.2019, 16:18.

Skomentuj

Kolumny MA przeważnie grają bardzo słabo...albo inaczej nie neutralnie. Grają konturowo. Czy Ci to będzie pasować to nikt z nas nie wie. Na pewno brzmienie będzie zupełnie inne i obiektywnie o wiele lepsze. A czy tobie się będzie podobać to nie wiemy raczej :p .

Skomentuj

Wiem że nikt nie wie czy będzie mi pasowało granie,dlatego pytałem czy ktoś ma te kolumny i można posłuchać. Ale dobrze wiedzieć że obiektywnie będą to dużo lepsze kolumny.
          A gdzie najlepiej zlecić pocięcie płyt?Ktoś z forum?Jakaś firma?

Skomentuj

A jak wygląda potem odsprzedaż takich kolumn?Można to w całości odsprzedać? I ile można odzyskać?

Skomentuj

Zamieszczone przez bartkz1 Zobacz posta
              A jak wygląda potem odsprzedaż takich kolumn?Można to w całości odsprzedać? I ile można odzyskać?
              Jak poprawnie i ładnie wykonasz, to nawet zarobisz (a przynajmniej nie stracisz).
              Najważniejsze to nie robić indywidualnego wykończenia, np. fornir w krowie łaty (bo się podoba), ponieważ potem jest problem z odsprzedażą i czasem nawet za cenę samych głośników nie sprzedaż (między innymi dlatego ze są już używane).
              Last edited by marian; 20.05.2019, 18:36.

Skomentuj

To dobrze wiedzieć że jak mi się nie spodoba granie to przynajmniej nie utopie całości :biggrin:
                A gdzie zlecić pocięcie płyt?Firmie z poza forum czy może:
                https://diyaudio.pl/showthread.php/2...nty-usługi-CNC
                https://diyaudio.pl/showthread.php/2...n-głośnikowych
                I ile to może kosztować?

Skomentuj

I ile to może kosztować?
                  Zapytaj na PW.

Skomentuj

Wiem że nikt nie wie czy będzie mi pasowało granie,dlatego pytałem czy ktoś ma te kolumny i można posłuchać. Ale dobrze wiedzieć że obiektywnie będą to dużo lepsze kolumny.
                    A gdzie najlepiej zlecić pocięcie płyt?Ktoś z forum?Jakaś firma?
                    Widzę, że jesteś z Wrocławia, więc jak Ci nie brak odwagi, to możesz przyjechać do mnie, pomacać i posłuchać kolumn DIY. :biggrin:
                    Co prawda trochę inna konstrukcja (chociaż też na SBA), ale będziesz mógł się przekonać, że nie taki diabeł straszny.
                    Jakby co, odezwij się na PW.
                    "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
                    JMA RQ900 [WF223+MR16+D2905/9700] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Czaruję...
                    X