Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

prostokątny BR - strojenie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

prostokątny BR - strojenie

czy w fazie strojenia kolumny z prostokątnym br mogę zrobić tak jak na rysunku, czyli wysunąć tunel do przodu ( tak zeby wystawał z przodu i zeby bylo go latwo skracać:) ), i dopiero po dostrojeniu zamontować na gotowo tak jak ma być?

chodzi mi o to czy zmienia cos fakt tego ze tunel wystaje, czy jak dostroje sobie kolumne, a potem wsune ten tunel juz na równo z frontem to czy sie strojenie nie zmieni?
    Załączone pliki

Możesz zrobić tak jak na rysunku, czyli wysuwać tunel do przodu w celu łatwiejszego skracania. Jedyne co ulegnie zmianie po wsunięciu całego tunelu do wnętrza kolumny to jej objętość (zmiana będzie minimalna i właściwie przy obliczeniach można ją pominąć )

Skomentuj

dzieki adasko
      własnie o to mi chodziło:-)

Skomentuj

Tak sie robilo kiedys strojac na sluch.
        Mozna spoko.

Skomentuj

wiedza sie oczywiście przyda ale chyba jednak postawie na plastik:( troche kombinacji z tym prostokątnym i nie bedzie mi pasował do ogolnej koncepcji:)

ale i tak dzieki

Skomentuj

Ale co to da?? Przecież długość tunelu będzie cały czas taka sama?? Ten tunel musiał by być "teleskopowy" żeby było tak jak piszesz.

Skomentuj

PETERS, przecieżelmomk napisał, że tunel ma wystawać po to, żeby moża go było łatwo skracać... pewnie chciał odcinać po kawałku...

Skomentuj

ano zygmunt ma rację.... właśnie w takim celu planowałem go wysunąć:) coby było łatwo go skracać bez demontażu kolumny...
                jeszcze sie zastanawiam, ale chyba jednak stanie BR z plastiku no i z tyłu kolumny..

Skomentuj

Czaruję...
                X