Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tannoy m3 fajne cieple brzmienie ,ale chcialbym cos swojego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No dobrze to teraz ktory
    15 vs 17 :-)
    A jakosc brzmienia ?
    W tych 17 wyjdzie chyba troche wiecej PLN
    Tylko czy to sie bedzie przekladac na jakosc dzwieku ?

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
      Zdziwił byś się ile te 15-stki SB mają basu.
      Co prawda nie jest szybki, ale spokojnie mogły by robić za małego suba.
      Miałem 15mfc i jakoś mega dużej ilości basu z niego nie było.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ja bym robił 17-tkę bo moim zdaniem hds tweeter będzie lepszy niż ten tweeter SBA w projekcie borysa.

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
        Miałem 15mfc i jakoś mega dużej ilości basu z niego nie było
        To zależy też od zwrotnicy.
        Zresztą od wszystkiego to zależy, ale głośniki SBA mają dużo basu, więcej niż np. Seasy czy STX-y.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          To zależy też od zwrotnicy.
          O ile dobrze pamiętam to miałem cewkę 1,5mh albo 2mh. Kompensacja BS jakioś 2-3dB była. Było sporo basu ale bez przesadyzmu. Myślę że w tych m3 ilość basu jest podobna jak z takiej 15-tki SBA.
          Last edited by Oskar29; 21.08.2019, 17:13.

Skomentuj

Ok to niech bedzie głosowanie :-)
            Rozumiem ,ze nie da sie tak naprawde bez odsluchu stwierszic co mi bedzie bardziej pasowalo.
            Ale zrobie ten projekt ktory wygra w głosowaniu.Najwyzej pozniej zrobie drugi .

Dziekuje wszystki za pomoc .

Skomentuj

Ja głosuję na sb17 + hds tweeter.

Skomentuj

Sb 17...

Skomentuj

Ja również bym wybrał sb17nrx + hds tweeter.
                  A potem zmienił wzmak na coś z fajnym basem, plastyczną średnicą i górą nie wychodzącą na pierwszy plan, np. NAD C356, Arcam A19...
                  i będziesz miał to, czego oczekujesz. :)
                  Last edited by pawel_luk1; 21.08.2019, 19:47.
                  "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
                  JMA RQ900 [WF223+MR16+D2905/9700] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz posta
                    Arcam A19
                    to równie dobrze może gainclona od kogoś kupić . Ja radzę klasą D się zainteresować z nowyszych wzmacniaczy. Te nowsze scalaki już bdb grają i nie mają się czego wstydzić. Albo jeszcze lepiej wzmacniaczami z ICE powerami. Wtedy w ogóle będzie super to grać :) .
                    Last edited by Oskar29; 21.08.2019, 19:39.

Skomentuj

Można..., ale np. ja, wzmaka DIY nie chciałbym mieć....
                      "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
                      JMA RQ900 [WF223+MR16+D2905/9700] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

No wiadomo że wykonanie wzmacniacza nawet z kitu a kolumn to dwie różne pary kaloszy i inne problemy .

Skomentuj

Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz posta
                          Można..., ale np. ja, wzmaka DIY nie chciałbym mieć....
                          Ja nie wykluczam kwestia wykonania np lampowy wzmacmiacz fajnie obudowie nawet pol szklanej
                          Jak zbuduje kolumny to bede myslal ,szkoda tej Diory jakos mam sentyment .
                          Panowie teraz tak moge zrobic monitory czy podlogowe to hez roznicy wazne zeby pojemnosc sie zgadzala ?

Skomentuj

No wymiary frontu i umiejscowienie głośników raczej się powinny zgadzać. Lepiej skopiuj projekt dokładnie.

Moim zdaniem lampowce są przereklamowane.

Skomentuj

No wiadomo że wykonanie wzmacniacza nawet z kitu a kolumn to dwie różne pary kaloszy i inne problemy .
                              W sumie kolumny nowe to przydalby sie nowy wznacniacz ,ale uzywka tez moze byc :-)

No wymiary frontu i umiejscowienie głośników raczej się powinny zgadzać. Lepiej skopiuj projekt dokładnie.

Moim zdaniem lampowce są przereklamowane.
                              Racja
                              Wzmacniacze lampowe na pewno maja swoj klimat szczegolnie wizualny.

Skomentuj

Ogólnie jakbyś miał pomiarówkę i umiał zwrotnicę projektować to można zmieniać sobie projekt dowolnie ale jak nie masz ani tego ani tego to lepiej skopiować kropka w kropkę bo wiadomo że to będzie grać tak jak miało grać .

Skomentuj

Panowie głosowanie wciaz trwa do jutra do 22:00 :-)

Skomentuj

Myślę że nie ma co głosować bo każdy wybierze projekt z Sb17 i z hds tweeterem bo to po prostu IMO lepsze głośniki. Jest to droższy projekt ale z lepszych głosników. No i to tyle . Ewentualnie można by się spierać że z 15-tki może być lepsza średnica.

Skomentuj

Myślę że nie ma co głosować bo każdy wybierze projekt z Sb17 i z hds tweeterem bo to po prostu IMO lepsze głośniki. Jest to droższy projekt ale z lepszych głosników. No i to tyle . Ewentualnie można by się spierać że z 15-tki może być lepsza średnica.
                                      W sumie racja :-)
                                      To trzeba sie brac za budowe zbierac czesci .
                                      Jeszcze bedzie opcja wyboru wzmacniacza
                                      Akai podoba mi sie wizualnie ,moze mogbym mu wymienic srodek ja jakis dobry zeataw kit ?

Skomentuj

Dopasowywanie gotowej obudowy do czegoś innego to zawsze sporo zabawy.

Skomentuj

Jak zbuduje kolumny to poszukam wzmacniacza :-)
                                          Teraz tylko potrzebuje wykaz czesci do zwrotnicy ,bo nie moge sie w tym połapac co kupic .

Skomentuj

Czaruję...