Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wzmak kupi czy robic?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wzmak kupi czy robic?

YAMAHA DSP-E300
    czy jakaś inna yamaha??

YAMAHA AX-540
    może ta zamiast technicsa su v 500 (50W) do kolumn na arn 312 telski.

Czy samemu zbudowa na mostkach tda7294? Potrzebuje konkternych odpowiedzi ma to by stereo lub kino(ale pod arn 312).

Proszę o pomoc

Dodano po 18 [minuty]:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42033909

może ten wzmacniacz prosze o doradzenie.

Dodano po 6 [minuty]:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42715330

może ta końcówk mocy jak z jej jakością?

Dodano po 2 [minuty]:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42648352

To są moje propozycje tak do 500zł co brac?

może zrobi na tda 7294 proszę o szybką odp bo jutro jade na giełde i nie weim czy zamawia trafo?

[ Dodano: 2005-02-19, 20:59 ]
    kto może zamówi wzmacniacz na ebay.de jest z niemiec i pomoże odebra?

Przede wszystkim nie spiesz się. Ceny na te wzmacniacze z Allegro są za wyskoie (Diora i ten... hm Hollywood za >400zł). Zdecyduj się, jeśli rozważasz możliwość budowy to musisz wiedzieć czy masz na to czas, chęci i zrobisz to porządnie. Jesli to ma być końcówka mocy, bez dodatków typu pre, regulacja nieskie/wysokie, rozbudowany selektor wejść i bez zdalnego sterowania to warto coś zrobić samemu. Jeśli masz inne wymagania to można coś kupić. Yamaha robi sprzęt godny uwagi.

Skomentuj

robienie to ostatecznośc myslałem nad yamahami
      AX-500
      520

co wy sądzicie o nich stare ale jare????

Skomentuj

dj_zibi, klej gainclona,fajna sprawa!Do stereo jak znalazł.A jakbyś chciał płytki to mam namiar na bardzo profesjonalne plus b.dobre elementy.

Skomentuj

umberto, e tam GC, lepiej zwykłą aplikację na dobrych elementach i równie dobrych płytkach

Skomentuj

esh0, jak juz tyle z siebie dałeś to reszte koledze podpowiedz,pliz!Fajne foto ale sam nie rozszyfruje a jutro na wolumen jade.

Skomentuj

dj_zibi, jak chcesz mieć coś dobrego do stereo i chcesz się samemu pobawić w składanie, to polecam przejżeć forum www.audiostereo.pl i poszukać tam w DIY wątku o lm3886 założonym przez Veterana, tam masz schemacik jak i wzór płytki. Jak się dobrze postarasz to naprawdę wychodzi dobrze grający wzmak za mniej niż 300zł.
              Tylko, że jak narazie to musisz sprecyzować co Ty właściwie chcesz, bo napisałeś "ma to by stereo lub kino" przecież to są dwie, całkowicie różne rzeczy Z resztą...możesz napisać do mnie na GG to możemy pogadać.

umberto, wiem że fajne :)

Skomentuj

esh0, fajne bo fajne brzmi,prawda?Słuchałem clona u znajomego,jestem pod wrażeniem.I muszę swojego zdjełać,zresztą zamówionko do veterana poszło i nie tylko.Jak zrobie to sie pochwale,mam nadzieje że będzie gdzie,co nie Igod?

Skomentuj

umberto, która wersja Clona? bo tam chyba kilka było. i jakie elementy stosujesz?

A co do mojego...fajnie brzmi i troszkę kosztuje :) ale teraz czeka mnie obudowa do zrobienia :(

Skomentuj

ano ja tez sie pochwale. mam wzmaczka stereo na lm3886 i powiedzieć musze ze to jest to czego oczekiwałem. co prawda nie jest to gc ale typowa aplikacja ale gra jak należy. koszt tez niewielki a jaka satysfakcja z uzytkowania:) Jesli tylko masz czas i ochote polecam własnoreczne "sklejanie" wzmaczka.

Skomentuj

znalazłem schemacik na podstawie którego robiłem

Skomentuj

esh0, co do wersji to jeszcze do końca nie wiem,czekam na opinie veterana no i zależy jakie płytki będzie miał na stanie.Części chce wsadzić z górnej półki,też już mam namiar,caddock i riken.Szukam jeszcze kondów panasonica.

Skomentuj

umberto, skąd masz caddocka i rikena?

Skomentuj

esh0, napisał mi jeden z kolegów z tamtego forum że może mi odsprzedać.Myślę że nie będe żałował.I ogólnie znalazło się dużo osób które dzielnie mi pomagają.

Skomentuj

aha, fajnie masz :) ja u siebie zastosowałem elpody

Skomentuj

dobra jak miałbym robi sam to robie kino a jak kupowa to stereo z wiadomych względów ciężko znalezc taki wzmak 5,1 do 500zł ktory pociągnie arn 312?

Co proponujecie robi czy jakaś yamaha.

Skomentuj

Ja mam koncowke C-1000 i szczerze moge ci powiedziec ze z palcem w d....ie pociagnie arn 312
                                  Załączone pliki

Skomentuj

tak ale nie mój technics su v 500

a może ktoś zrobi tego gainclone na zamówienie?????????

Proszę o odp yamaha czy robi?

to ma by do techna

Skomentuj

dj_zibi, człowieku ale Ty pier..lisz trzy po trzy....

najpierw "dobra jak miałbym robi sam to robie kino a jak kupowa to stereo"
                                      a potem "a może ktoś zrobi tego gainclone na zamówienie????????? "
                                      i dalej "Proszę o odp yamaha czy robi?"

no weź się zastanów co Ty w końcu chcesz, to Ci pomożemy, ja bym z chęcią Ci pomógł (czy tam zrobił) ale CO?? PRzecież Ty sam nie wiesz co Ty właściwie chcesz...albo kino albo stereo, no jaaa ludzie, czy Ty nie rozumeisz, że to dwie różne rzeczy czy jak?

Skomentuj

sorki za zagmatwanie chodzi o to iż mam dwie kolumny na arn 312 tesli i dwie na arn150 x2 tesli. Do trego suba na tonislu gdn 30-80-2 i na kupno gotowego wamaka do kina mnie nie sta za 500zł nie znajde takiego pod arn 312 więc zmuszony jestem do kupna stereo ale dobrego. A jak bedę robił to raczej zmieszcze się w 500zł by zrobic kino. Ono (kino0 i tak będzie w 90% słuzylo do muzy. dlatego zmuszony brakiem kasy stawiam sprawę tak.

jak kupic to pytam co a jak zrobi to też co(mam w domu płytki pod mostki tda i pojedncze tda 7294)

Rozumniecie?????

W dalszym ciągu proszę o pomoc.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X