Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zamienniki dla Satori

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamienniki dla Satori

Kochani - kończę swój pierwszy projekt DIY i już wiem, że chce więcej i lepiej. Wiadomo, że najlepiej byłoby już popłynąć i złożyć docelowo to co bym chciał. Niestety na to muszę jeszcze poczekać.

Chcę złożyć duże monitory. Mam już projekt obudów (~~litraż około 20). W projekcie są przywołane Satori, które ehmmm swoje kosztują. Nie neguje, że brzmi na pewno świetnie ale nie jestem w stanie na same przetworniki wydać prawie 2000 zł.

Na głośniki chcę wydać ~~1000 zł. W specyfikacji są przywołane:

SATORI TW29R
    SATORI MW16P-8

Czy możecie coś zaproponować?

Poszperałem trochę i wygrzebałem wysokotonówkę również SB:
    SB Acoustics SB29RDC-C000-4. Pytanie co w kwestii MW16P-8 lub MW16P-4? Ktoś coś pomoże?

Skomentuj

Z pustego to i Salomon nie naleje.
      Odwlecz w czasie i nazbieraj na docelowe.
      I mw19 bym wolał jak 16.

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka
      Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
      Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Kondrax - bardzo dziękuję ale jestem tu i teraz. Tutaj nie chodzi, żeby tyłek podcierać szkłem a racjonalnie podejść do wydatków. Przecież kolejne projekty będę robił to niech będzie widoczny ten progress. Zatem jakieś sugestie?

Skomentuj

Zamieszczone przez QidinAD Zobacz posta
          Kondrax - bardzo dziękuję ale jestem tu i teraz.
          Kupić używane kolumienki fabryczne.

Skomentuj

Nie wchodzi to w grę. Zaraziłem się DIY i nie planuję w żadnym wypadku zakupu gotowych zestawów.

Skomentuj

Nie da się kupić głośników tak dobrych jak satori w niższej cenie bo same satori już są dobrze wycenione więc... . Możesz zrobić coś pośredniego czyli pomiędzy satori a stx'ami które zrobiłeś. Z SBA nie polecam serii MFC, lepiej nrx. Ciekawe są też aluminiowe SBA. Jest sporo projektów na necie. Musisz się określić jakiego brzmienia chcesz i ktoś ci pomoże może

- - - - - aktualizacja - - - - -

Warto też wyjść poza SBA bo są też inne firmy .

Skomentuj

Szukam głośników do 1000 zł- 2 drożna konstrukcja na 6,5 calowym midwooferze. Neutralne z ewentualnie lekko ocieploną górą. Monitory będą wzorowane na obudowie SB Ara. Podoba mi się ta konstrukcja.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Kondrax - bardzo dziękuję ale jestem tu i teraz. Tutaj nie chodzi, żeby tyłek podcierać szkłem a racjonalnie podejść do wydatków. Przecież kolejne projekty będę robił to niech będzie widoczny ten progress. Zatem jakieś sugestie?
                  Satori to powiedzmy tańszy odpowiednik scan speaka, więc nie da rady, żeby było już tańsze a zbliżone konstrukcyjnie.
                  Musisz wybrać tak jak forumowicze radzą czyli inną firmę lub inną serie.
                  Sam kupiłem na 3 way SB ale aluminiowe. Projekt jeszcze w proszku.
                  Obadaj strony jak
                  Troels Gravesen
                  Audioexcite

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka
                  Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                  Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Wiadomo, że najlepiej byłoby już popłynąć i złożyć docelowo to co bym chciał.
                    Tak z ciekawości, a jakie byś chciał?

Skomentuj

Zabrzmi to kretyńsko ale mam straszną fazę na coś co wyglądem przypominam Sonus Fabera, Chario Constellation Lynx, Pylon Audion Diamon Monitor czy właśnie SB Ara (bardzo podobna mi się forma). Wiem, ze ktoś napiszę - to kup - po co robić skoro to nie są top kolumny ale z drugiej strony gdzie właśnie nauka i dobra zabawa? Nic tak nie cieszy jak efekt końcowy swoich rąk czyż nie?

Skomentuj

Ja pytałem o dźwięk, o głośniki, nie o wygląd :)

W projekcie są przywołane Satori, które ehmmm swoje kosztują. Nie neguje, że brzmi na pewno świetnie ale nie jestem w stanie na same przetworniki wydać prawie 2000 zł.

Skomentuj

Finalnie i tak do projektu użyje Satori więc zobaczymy czy będzie słyszalna różnica w brzmieniu :)

Skomentuj

Będzie... https://diyaudio.pl/showthread.php/2...amp-pawel_luk1

Skomentuj

Wierzę na słowo :)

Skomentuj

Czaruję...
                              X