Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

prosze o radę... Beyma czy SLS

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

prosze o radę... Beyma czy SLS

Witam!
    Proszę o pomoc w wyborze głośnika. Chcę uzupełnic zestaw Eltax Universe o aktywny subwoofer. Będzie on służył głównie do celów kinowych (ale również muzyki). Rozważam popularne na forum głośniki Beyma 12BR70 i SLS-10. Mam już niestety (albo stety) złożną koncówkę na Tadeuszu 7294. Jestem pod wrażeniem Beymy (wysoki SPL i niższa cena) jednak chciałbym sie dowiedzieć czy niedogodnosci związane z małym Xmax będą uciążliwe w pudełku 60l strojonym na 35 Hz. Nie jestem fanem żyłowania głośników ale nie mam zielonego pojęcia jak głośno może ona chodzi bez 'stukania' cewką. Czy konieczny będzie filtr subsoniczny?
    Dziękuje za wszelkie uwagi, pozdrawiam!

Całkiem niedawno ktos na forum zadał identyczne pytanie. A Ty nawet nie poszukałes...

Skomentuj

\jak masz juz tadeusza to tylko beyma on poradzi sobie z 12br 60 jednak pamietaj bez subsonica sie tu nie obejdzie

Skomentuj

Witam,
        Spójrz, efektywność: beyma 12-ka dla 20hz; 30; 40, to 78; 81; 85, a sls 10-ka analogicznie 78; 83; 84,5. Ja wybrałbym sls`a, plus sls ma +/- 8mm, a beyma +/-6mm. Cena to nie wszystko.
        Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

to czym napędzać sls10????????

Skomentuj

Mam sls 10 podpiętego pod mostek tda i jak na warunki blokowe w zupełności wystarcza.

Skomentuj

tak mostek tda sensownie steruje slsem

Skomentuj

Czaruję...
              X