Zrobiłem skrzynkę basową na SB34NRX75-6 ze starym mostkowym wzmacniaczem Canton 200W, i jestem pozytywnie zaskoczony jakością basu tego przetwornika. Bas jest sprężysty, równy i przyjemny od 120 do 25hz w 120L skrzynce 'ztiunowanej' na 25hz. Wiec rozważam zrobienie dwóch bardziej designerskich skrzynek z tym przetwornikiem aby mieć basowe stereo które będą napędzane prosto ze mojego Denona 4300 przez pasywną zwrotnicę.
Moje pytanie, jakie jest dobra granica odcięcia dla zwrotnic na takie basy? Nie chcę zejść za nisko, bo nie chcę rdzenia w cewkach albo kilometra drutu.
No i potrzebuje dwa midrange które będzie słychać w kombinacji z tymi SB34NRX75-6. Myślę o SB12MNRX25-4 bo nie sądzę że satori są warte 3 stówek więcej za sztukę.
Moje pytanie, jakie jest dobra granica odcięcia dla zwrotnic na takie basy? Nie chcę zejść za nisko, bo nie chcę rdzenia w cewkach albo kilometra drutu.
No i potrzebuje dwa midrange które będzie słychać w kombinacji z tymi SB34NRX75-6. Myślę o SB12MNRX25-4 bo nie sądzę że satori są warte 3 stówek więcej za sztukę.
Skomentuj