Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

TONSIL 13/40/12 - co mozna z nimi zrobić?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

TONSIL 13/40/12 - co mozna z nimi zrobić?

Witam Was Koledzy.
    Kiedyś z Wami poczyniłem swoje pierwsze kolumny, wiec postanowiłem ze kogo mam spytac jak znawców)
    Odgrzebałem z szuflady dwa glosniki Tonsil 13/40/12 ( rozbiórka z pierwszych diy ) i teraz zastanawiam sie czy do czegoś sie one nadają.

Ze znalezionych parametrów wychodzi chora obudowa 200L ( albo cos zle wpisuje ).

Mysliscie ze lepiej je komuś sprzedac czy moze z nich cos zbudować? Jakaś kolumna, głośnik bluetooth albo coś innego??

Dzięki za wszelką sugestię, bo szkoda zeby sie kurzyły.

Pozdrawiam

Zamieszczone przez saided Zobacz posta
    Ze znalezionych parametrów wychodzi chora obudowa 200L ( albo cos zle wpisuje ).
    takie bzdury wychodza jak klikniesz next, next, ok

program dąży do idealnie prostej ch-ki, stad takie glupoty

daj 6-12l b-r i baw sie strojeniem

problem z tymi glosnikami to brak zwrotnicy
    wiec moze faktycznie sprzedaj to i kup cos co ma gotowa zwrotnice?

Skomentuj

No i chyba tak zrobie. Szans na jakiekolwiek pomiary nie ma ( bo nie umiem ) wiec sprobuje sprzedać:)

Pozdr i milego dnia

Skomentuj

Są to głośniki z pierwszej serii maestro z centrala. Jakby dobrze poszukać to by można odtworzyć kolumnę.

Skomentuj

Może zrobić klony Totem Mitte? Tam chyba siedział ten głośnik. Poczytaj sobie te dwa wątki.

https://diyaudio.pl/showthread.php/1...ht=totem+mitte
          https://diyaudio.pl/showthread.php/9...ht=totem+mitte

Skomentuj

W Totemach siedział 13/40/2.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Sam głośnik 13/40/12 wydaje się być podejrzany, nie kojarzę takiego rozszerzenia. Może to być (teoretycznie) tylko różnica koloru kopułki przeciwpyłowej. A poza tym, to jaki głośnik 4 czy 8 Ohm?

Skomentuj

Wg oznaczenia na głośniku to 12 Ohm.
                Poczytam przytoczone wątki oraz poszukam kolumny centralnej wyżej przywołanej.

Dzięki za wskazówki

Skomentuj

Czaruję...
                X