Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie głośniki Tesla, Alphard, czy moze jeszcze inne

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie głośniki Tesla, Alphard, czy moze jeszcze inne

Jakie głośniki Tesla, Alphard, czy moze jeszcze inne. Mam wzmacniacz WS 504 Diory nic specjalnego ale jest. Zamierzam do niego wykonać subwoofer na 2 głośnikach ok 25-30 cm membranka , zamierzałem to zrobic na LW 1200 8ohm, ale po przeglądnieciu tej stronki już nie jestem taki pewn, dodatkow jakiś przypadkowo poznany koleś w sklepie wyrażał się wyjątkowo pochlebnie o Tesli. Jeśli możecie coś poradzić co wybrać było by milo.
    Pozdro

PS: Glosniki chciałbym zakupic do 200 zl kpl

Tesla z pewnoscia jakoscia przebija Alfreda i to o wiele.
    Polecic jescze moge Ci standardowo STX 27-120-8 SS lub SC(tak mi sie wydaje ze tak sie nazywa ten model)

Skomentuj

Dokładnie to 27-150-8SC itp.
      Jak chcesz coś mocniejszego to 2x27-150-4SC lub SS ale wzmak z 300W

Skomentuj

zdecydowanie Tesla!

Skomentuj

Ten STX o którym wspominali koledzy to dobry głośnik szczególnie patrząc na cene, ale jego minusem jest to, że trzeba do niego ładny wzmacniacz:) Ja mam STK4050 i jako tak jest

Skomentuj

To ja sie dołącze do tematu bo mam pytanie:Czy obudowa 55l. i BR strojony na 30 Hz to dobre rozwiązanie dla 27-150-8SC??

Skomentuj

Piekny, robiłem suba na tym 27-150-8SC i moim zdaniem 55l i strojenie 30-35hz to najlepszy wybór dla tego przetwornika.

Skomentuj

A ja mam głośnik jak niżej w opisie w 45l strojony na 32Hz i też nieźle gra

Skomentuj

Viper, Wery dziękuje :) już nawet posta napisałem ale moderator mi go zamknął :( mówi się szkoda...ok czyli dobrze kombinowałem :) to się ciesze .

Skomentuj

Tesla

Skomentuj

najlepiej sam sprawdz jak co gra. nie poznasz poki nie zasmakujesz...pozdrawiam

Skomentuj

Dzięki. Myśle ze zabiore sie do tych głośników STXa. Są przystępne jesli chodzi o cene i jak twierdzicie nieżle grają. Zobaczymy, jak coś spieprze to zaczne od nowa.
                        To będzie 2xGDN27-150-8-SC lubGDn-32-150-8-sc

Skomentuj

Czaruję...
                        X