Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

budowa kolumny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

budowa kolumny

Mam pewien problem chciałbym zbudować swoją własną kolumnę ale nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. (: prosze o pomoc? albo o kontakt

Zacznij od podstaw. Przeczytaj ze zrozumieniem wszystkie artykuły ze strony głownej, oraz z www.audiomania.info

Skomentuj

ja mam eszcze takie jedno pytanko w jaki sposób się wycisza kolumnę? I w jaki sposób dobrać zwrotnicę do głośników (a tak na marginesie to do czego ona służy)

Skomentuj

Wszystko jest na stronie głównej. O wytłumieniu w artykule wytłumienie! Tak trudno znaleźć??
        Zwrotnica rozdziela pasmo tak, aby głośnik grał swoje częstotliwości, np nisotonowy niskie częstotliwości a wysokotonowy wysokie.
        Jak dobrać... Hmmmm... Impedancja, moc, przeznaczenie...
        Pozdroooo...

[ Dodano: 2005-02-21, 19:50 ]
        PS!!! Jak masz głośniki takie jak STX, Tesla itd.. to kup zwrotkę JANBO... W zupełności wystarczy...

[ Dodano: 2005-02-21, 19:51 ]
        Eszcze edno PS
        Kolumny mają być dwudrożne czy trójdrożne?
        A może jednodrożne??

Skomentuj

jak narazie to żadnych głośników nie kupiłem. Jak narazie to chcę trochę poczytać o budowaniu bo chcę sprawdzić czy dam radę coś takiego zkonstruować :)
          Ale mam nadzieje że tką ciemną masą nie jestem :)

[ Dodano: 2005-02-21, 19:56 ]
          myślałem o kolumnie dwudrożnej

[ Dodano: 2005-02-21, 19:57 ]
          Jakiej firmy głośniki byście najlepiej proponowali zakupić:)

Skomentuj

Zamieszczone przez Dj SMS
            A może jednodrożne??
            Wiedza nie blyskasz, a pozwalasz sobie na takie glupie docinki?? Idz robic kolumny na HiEndach Atex Sound <lol>

chory podstawy masz na stornie glownej poczytaj przemysl i nastepnie pytaj. Na poczatek proponuje kolumne dwudrozna poniewaz jest ja latwiej wykonac.
            I jeszcze raz proponuje Ci bys zapoznal sie z materialami zawartymi na glownej stronie.

Skomentuj

chory18, na dół SLS-a,środek morela,góra revelator :)

Skomentuj

umberto, wątpie ze na tym zrobi kolumny <lol>
                No ale nie napisał jaka kwota za głośniki

Skomentuj

Maxi, a tam...bo jusz mnie to wkurza!Raz na trzy dni powstaje nowy-stary temat.I tak w kółko.Ile można wytrzymać?I gdzie są nasi kochani moderzy?

Skomentuj

heheh chyba na urlopie... może później sie zjawią:)

Skomentuj

Podejrzewam że sam twórca ma w dupie co sie tu dzieje.A dzieje się nie za ciekawie.Trzeba gospodarza.

Skomentuj

Zamieszczone przez Dj SMS
                        A może jednodrożne??
                        Dobra szerokopasmowka nie jest zla. W satelitkach od tonsila mam glosniki szerokopasmowe i calkiem ladnie uzupelniaja przody.

Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                        X